Çamur at da izi kalsın - Güner Yiğitbaşı

Çamur at da izi kKalsın
Çamur at izi kalsın diye ifade edilen bir söz vardır.

Bu söz, günlük hayatta, birisine yönelik olarak, doğru olmadığını bildiği halde, sırf iftira atmak ve o kişiyi toplum içinde itibarsızlaştırarak güç durumda bırakmak ve bundan da kendisi için bir yarar sağlamak amacıyla suç atımında bulunanlara karşı söylenen bir söz olup, bizim siyasi hayatımızda da kötü politikacıların, kendilerine siyasi çıkar sağlamak amacıyla, rakipleri için sıkça başvurdukları bir yol ve yöntemdir.

Bu nedenle, ülkemizde, özellikle iktidarda bulunan sağ partiler, kendi iktidarlarını kaybetmemek amacıyla, laik, Atatürkçü,milliyetçi ve demokrat olarak tanıdıkları kişilere ve bu kişilerin destekledikleri Cumhuriyet Halk Partisine ve onun hayattta olmayan eski yöneticileri ile iş başındaki yöneticilerine karşı, sürekli olarak,bu iftira kampanyalarını sürdürürler ve doğru olmadığını çok iyi bildikleri halde, bilerek yalan söyleyerek, çamur at izi kalsın düşüncesiyle, kendi siyasal propagandalarını yaparlar.

Biat ve sadaka kültürü ile yetiştirilen cahil ve yoksul kesim de, maalesef bu çamur at izi kalsın iftiracılarına kanarlar ve çamur at izi kalsın yönteminden nemalanan kötü ve yalancı politikacılarımız, dinen günah ve yasalarımıza göre de bir suç olan bu iftira alışkanlıklarını, bir türlü bırakamazlar.

Bu, çamur at da izi kalsın yöntemine, Ahmet Bey de dört elle sarılmış ve Diyarbakırda yaptığı seçim propagandası amaçlı konuşmasında; “28 Şubat da birileri çıktı, hilal, bayrakta İslamı temsil ediyor diye, bir takım Türk ulusalcıları hilali bayraktan kaldırmak istedi” diyerek, laik, Atatürkçü ve ulusalcılar üzerinden, CHP'ye kadar uzanan geniş bir muhalif kesime çamur atarak iftirada bulunma cüretini göstermiştir.

Ahmet Bey, bu beyanının gerçek olmadığını ve bir iftira olduğunu çok iyi bilmektedir. Ama, siyasi hırsının kurbanı olmuş ve birilerine yaranmak, kendisine verilen emaneti hak ettiğini ve onun izinden yürüdüğünü gösterebilmek amacıyla, bu yalanı ve iftirayı yapmakta bir mahzur görmemiştir.

Ahmet Bey, hiçbir şekilde ispatlayamayacağı bu yalan ve iftirası nedeniyle, dinen de yasalarımıza göre de, suç işlemiş ve işgal etmekte olduğu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunu kirletmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU'nun; hangi nedenle olursa olsun, doğru olmadığını bildiği bir konuda, başkalarına iftira atmaya ve yalan söylemeye ve bundan sonra, bu koltukta oturmaya devam etmeye, hakkı ve yetkisi yoktur.

Türkiye Cumhuriyetinin hukukçu bir vatandaşı olarak; bilerek söylediği yalanlarla, milletimizin bazı kesimlerine iftira atan bir kişinin Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanlık koltuğunda oturuyor olmasından duyduğumuz utanç ve üzüntümüzü, vatanını, ay yıldızlı bayrağını ve Cumhuriyetini çok sevdiklerinden zerrece şüphe duymadığımız her kesimden aziz Türk Milleti ile paylaşmak istiyoruz.

27/01/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget