Hayır Bunu Yapamazsınız Tayyip Bey! - Güner Yiğitbaşı

Hayır Bunu Yapamazsınız Tayyip Bey!
Hayır Tayyip Bey;

Bunu yapamazsınız.

Bu kadar ileri gidemezsiniz.

Anayasayı, bu kadar açık bir şekilde ihlal edemezsiniz.

Cumhurbaşkanlığı görevinize başlarken, Mecliste  namusunuz ve şerefiniz üzerine yaptığınız tarafsızlık yemininizi çiğneyemezsiniz.

Buna asla ve asla hakkınız ve yetkiniz yoktur.

Tayyip Bey; bu ülke, siz dahil, herkesin uymak ve saygı göstermek mecburiyetinde olduğu bir Anayasası olan, demokratik bir hukuk devletidir.

Anayasamıza göre, Cumhurbaşkanı; ülkenin birliğini temsil eden, her siyasal partiye ve siyasal düşüncesi ne olursa olsun tüm vatandaşlara eşit mesafede durması gereken, partisi ile ilişiği kesilen tarafsız bir kişi olmak zorundadır.

Bugüne kadarki uygulamalarınıza baktığımızda, bu vasıfları üzerinizde taşımadığınıza, tarafsız kalamadığınıza tanık oluyoruz.

Basın sözcünüz açıkladı, seçimlere yakın tarihlerde 30 ilimizi kapsayan bir teşekkür mitingi hazırlığı içindeymişsiniz.

Bu neyin teşekkürü Tayyip Bey?

Cumhurbaşkanı seçileli altı ay oldu.Miting yapacağınız tarihe kadar, Cumhurbaşkanlığı makamına seçildiktem sonra neredeyse bir seneyi tamamlayacaksınız, bugüne kadar yapmadığınız teşekkür ziyaret ve mitingleri seçimler yaklaşınca mı aklınıza geliverdi.

Bizim bildiğimiz, teşekkür, yapılan bir iyilikten hemen sonra eda edilir.

Sonra, teşekkür için illa ki, il il dolaşıp saatlerce konuşarak miting yapmanız da gerekmez. Çıkarsınız televizyona, tüm kanallar size bağlanır ve sizi Cumhurbaşkanı seçen milletimize teşekkür edersiniz olup biter. Bu sayede gidemediğiniz, teşekkür  mitingi yapamadığınız illerimizdeki halkımız da size kırılmazlar.

Sonra, niçin otuz il? Onu da anlamış değiliz. Bu davranışınızla, illerimiz arasında bir ayrımcılık yapmış olmuyor musunuz? Bu ayrımcılık, Cumhurbaşkanının tarafsızlığına, herkesi kucaklama görevine gölge düşürmez mi?

Ama sizin gerçek amacınız, teşekkür filan değil,siz üzüm yemek değil, bağcı dövmek istiyorsunuz. Amacınız, Anayasayı çiğneme pahasına, bir türlü ilişik kesemediğiniz AKP'nin, Haziran seçimlerinde Anayasayı değiştirecek çoğunlukla tek başına iktidara gelerek, artık saplantı haline getirdiğiniz başkanlık sistemini getirebilmek için teşekkür mitingleri adı altında meydanlara çıkarak, AKP'nin propagandasını yapmaktır.

Yapmayın Tayyip Bey.

Bu millet sessiz ve suskun duruyor, her türlü Anayasa ve yasa dışılığı kabulleniyor diye, bu milleti iyice köşeye sıkıştırırark, köşeye sıkıştırılan kedinin saldırması gibi, ayaklar altına aldığınız demokrasiyi ve Anayasayı tasallutunuzdan kurtarmak için demokratik ve Anayasal direnme haklarını kullanmaya zorlamayın, bu milletin sabrını sınamaktan vazgeçin lütfen.

Gidişiniz hiç iyi değil. Demokrasiyi sandığa indirgemeyiniz lütfen.

Demokrasi bir gün herkese lazım olur, size de tabiatıyla.

Ülkenizi,milletinizi, kendinizi ve yakınlarınızı seviyorsanız, demokrasinin ve Anayassnın kurallarını daha fazla zorlamayınız.

Aksi halde, gün gelir, ülkemiz, milletimiz ve siz çok zarar görürsünüz, iş işten geçmiş olur tabi.

Şu başkanlık hırsınızdan vaz geçin lütfen.

Bu ülkede, hiç kimseye nasip olmayacak şekilde, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yaptınız, arkasından Başbakanlık yaptınız ve daha sonra da Cumhurbaşkanı oldunuz. Hiç düşündünüz mü? Sizden sonra, bu kırılması zor rekoru kıracak başka  bir kişi, belki de ülkemize hiç gelmeyecek. Daha ne istiyorsunuz?

Bu hırs ve doyumsuzluğunuzun, ülkemize felaket getireceğinden korkmaktayız.

Lütfen...

29/Ocak/2015
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget