Özgür Özel'den beklerdik ki;

BAHÇELi ve DESTİCİ'nin tehditlerine cevap veren CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL; çok yetersiz bir cevap verdi. Biz isterdik ki; net ve açık bir şekilde b

Özgür Özel'den beklerdik ki;
MHP Genel Başkanı BAHÇELİ ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ, yetkilerini ve hadlerini aşarak, boylarından büyük laflar etmiş ve mealen; sokağa çıkarsanız, bu anayasal hakkınızı kullanmaya kalkışırsanız,  akacak her kanın ve kırılan camların sorumlusu sizler olacaksınız diyerek, CHP yönetimini açıkça tehdit etmişlerdir. 


Biz konuyla ilgili bir makale yazarak yayımlamıştık ve bu yazımızda;


“Bay DESTİCİ ve BAHÇELİ; ATATÜRK'ün kurduğu ana muhalefet partisi CHP'nin düzenleyeceği açık hava yürüyüş ve toplantılarında asla olay çıkmaz ve kan dökülmez. Yeter ki; kışkırtma içeren sizlerin beyanatlarınızdan kendilerine vazife çıkaran habis ruhlu demokrasi düşmanı militanlar bu toplantılara sızarak provokasyonda bulunmasınlar. 


Şunu iyi bilin, sizlerin ana muhalefet partisi CHP'yi meclise hapsetmek için sarf ettiğiniz tehdit ve kışkırtma içeren sözler ortadayken, CHP'nin; açık hava protesto ve gösteri yürüyüşü ve toplantılarında şayet kan dökülürse,  bu kanların azmettiren sorumlusu sizler olacaksınız. 


Evet, unutmayın dökülecek olan her kan damlasından; gerekli güvenlik tedbirlerini alamayan, hatta kasten almayan, can ve mal güvenliğini sağlayamayan siyasal iktidar ve sizler olacaksınız. ”demiştik. 


BAHÇELi ve DESTİCİ'nin tehditlerine cevap veren CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL; çok yetersiz bir cevap verdi. Biz isterdik ki; net ve açık bir şekilde bu tehdide meydan okuyarak;


“Sokağa ve meydanlara çıkarak silahsız ve barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü,  miting ve benzeri eylemler,  anayasal meşru ve demokratik haklarımızdır, biz bu hakkımızı, kırıp dökmeden, kan akıtmadan, cam ve pencere kırmadan,  barışçıl bir şekilde sonuna kadar kullanacağız, bizim bu hakkımızı güvenli bir şekilde kullanmamız için gerekli güvenlik önlemlerini alarak olaysız bir şekilde bu hakkımızı kullanmamızın sağlanması,  sizlerin küçük ortakları olduğunuz iktidarın asli görevidir. 


Şayet,  düzenleyeceğimiz mitinglere, gerekli güvenlik önlemlerini almayarak,  bazı kötü niyetli marjinal ve terörist grupların ve de sizlerin kışkırtıcı beyanlarınızdan kendilerine vazife çıkaran yandaşların sızarak olay çıkarmaları ve kan dökmeleri halinde, bu akan kanların ve olayların tek sorumlusu biz değil,  gerekli güvenlik önlemlerini almayan iktidar ile kışkırtıcı beyanların sahibi olarak sizler olacaksınız bay BAHÇELİ ve DESTİCİ, hodri meydan, tüm kamuoyunun bilgisine şimdiden sunuyorum, . . . . . . . günü mitingimizi yapacağız, sizleri de bekleriz” diyemedi maalesef,  CHP Genel Başkanı Özgür ÖZEL. 


05/02/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget