Hayırlı Ve Memnuniyet Verici Bir Yanılma

Benim bu yanılmam, benim ve seçilmesini çok istediğim İMAMOĞLU açısından hayırlı ve memnuniyet verici bir yanılma olmuştur. Yine de açık kapı bırakı

Hayırlı Ve  Memnuniyet Verici Bir Yanılma
Dün (09/02/2024) tarihli “DİLİM VARMIYOR AMA” başlıklı yazımızda, özetle, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ERBAKAN ile AKP Genel Başkanı ERDOĞAN'ın İstanbul için kesinlikle anlaşacakları ve ERBAKAN'ın İstanbulda aday göstermeyeceği görüşünü savunmuş ve aynen; 


“ERDOĞAN da, siyasette ilk çıkışını yaptığı ve bugünkü başarılarının temelini oluşturan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına,  çok az oy oranıyla,  muhalefetin bölünmüşlüğünden yararlanarak seçilmişti. 


Demem o ki; ERDOĞAN bu bölünmüşlüğün kazananı olmuş ve bunun siyasi tadını tatmış ve semeresini görmüş olan bir kişi olarak, tarihin tekerrür ettirildiği bugünkü bölünmüşlüğü de, tekrar kendi yararına kullanmak isteyecek, ayağına gelen bu fırsatı asla kaçırmayacak, kazın geleceği yerden tavuğu esirgemeyerek, ERBAKAN'a istediği tüm tavizleri verip onun desteğini de alarak,  İstanbul seçimlerinde büyük bir avantaj elde edecektir. 


Keşke, akıl galip gelse de, farklı partilerden kişiler kendilerinin ve İstanbul'un yararları için, sandıkta İMAMOĞLU adı üzerinde birleşebilseler. 


Umarım yanılan ben olurum da, İMAMOĞLU ve dolayısıyla,  tüm İstanbul ve ülke kazanır. ”diye yazarak,  makalemi sonlandırmıştım. 


Yazımın son cümlesinde belirttiğim gibi,  umduğum gerçekleşti ve ben yanılmış oldum. Zira, Yeniden Refah Partisi,  bugün görkemli bir törenle, İstanbul başta olmak üzere,  üç büyük şehrimizin YRP adaylarının isimlerini halkımızla paylaştı. 


Benim bu yanılmam, benim ve seçilmesini çok istediğim İMAMOĞLU açısından hayırlı ve memnuniyet verici bir yanılma olmuştur. 


Yine de açık kapı bırakıyorum. Kesin aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine daha on gün var. On gün çok uzun bir zaman siyasette. 


DEM Partinin İstanbul’da aday göstermesi, İMAMOĞLU'nun işini biraz zorlaştırmış olsa da, İYİ Partinin İMAMOĞLU'na zerre zararının olmayacağını, Yeniden Refah Partisinin Cumhur ittifakı adayına kaybettireceği oyların; bir kısım seçmeninin İMAMOĞLU'na oy vereceğini umut ettiğim DEM Partinin İMAMOĞLU'na kaybettireceği oylardan daha fazla olacağını ve DEM Parti açığının, YRP'nin AKP adayına kaybettireceği oylarla fazlasıyla dengeleneceğini ve mevcut koşullarda İMAMOĞLU'nun seçimi az farkla kazanacağını değerlendiriyorum.


10/02/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget