31 Mart Seçimlerinde Akıl Sadakat Ve Duygusallığın Önüne Geçmelidir

31 Mart'da yapılacak olan yerel seçimler; gerçekten, çok önemli ve hayatidir. Zira, ülkemiz; devleti eline geçiren ve devletin tüm idari ve mali

31 Mart Seçimlerinde Akıl Sadakat Ve Duygusallığın Önüne Geçmelidir
31 Mart'da yapılacak olan yerel seçimler;  gerçekten,  çok önemli ve hayatidir. 


Zira, ülkemiz;  devleti eline geçiren ve devletin tüm idari ve mali imkanlarını kendi iktidarının devamı adına pervasızca ve acımasızca kullanan, ülke yönetiminde tek ölçü olarak iktidarını sürdürmeyi esas alan tek adam yönetiminde, mali imkanlarını yitirmiş, buna paralel olarak da halkı fakirleşmiş, bir kuru ekmeğe muhtaç hale getirilmiş, iktidarını sürdürebilmek için,  en başta vasıtalı vergiler olmak üzere,  gözünü halkının cebine dikmiş ve vergiler yoluyla halkını iktisaden çökertmiş, halkını;  bir konut ve araba edinmeyi, yazın deniz kıyısında bir tatil yapmayı umut ve hayal dahi edemez hale getirmiş, buna karşılık, itibardan tasarruf edilmez aldatmacasıyla,  kendisinin ve yakın çevresinin lüks ve şatafat içinde yaşaması için elinden gelen gayreti gösteren iş başındaki tek adam yönetiminin kötü icraatlarını onaylama veya onaylamama anlamını taşıyan bu seçimin, en başta İstanbul ve Ankara olmak üzere,  ERDOĞAN ve partisinin adayları tarafından kazanılması halinde, kötü olan bu tek adam yönetimine onay ve güvenoyu verilmiş olacaktır. 


ERDOĞAN'ın yönetim ve demokrasi anlayışına göre; demokrasi ve meşru bir yönetim için,  seçim tek kriterdir. Seçimi kazananlar,  halktan aldığı bu onay ve yetkiyle,  anayasaya ve yasalara uymadan dahi istediği gibi, keyfi bir şekilde ülkeyi yönetebilir. Seçimi kazanan iktidar,  halktan başka kimseye, hesap da vermez, iktidar bu hesabı, beş yıllık iktidar dönemi sonunda yapılacak olan ertesi seçimde, ancak sandıkta verir, halk hesap soracaksa,  sandıkta sormalıdır, halk sandıktan tekrar aynı iktidarı çıkarırsa, bu iktidar başarılı olup,  iktidar geçmiş tüm icraatlarından ibra edilmiş sayılır. 


Evet,  ERDOĞAN'ın demokrasi ve meşruiyet anlayışı bu olduğu için, halkımıza seçimlerde büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. ERDOĞAN; aynı mantıkla 22 senedir seçim kazanarak tepemizde boza pişirmekte, halktan topladığı trilyon dolar vergileri çarçur ederek,  fakirden topladığı parayı zenginlere aktarmakta, ülkemiz kalkınamamakta, cari açık ve bütçe açıkları tavan yapmakta, Merkez Bankasına başkan dayanmamaktadır. Ülkemiz ekonomisi,  yaz boz tahtası yapılmıştır. 


İşte bu nedenle, sandığı demokrasinin tek koşulu kabul eden, kendisinden yetkili mercilerde yasal hesap sorulamayan, sandıktan çıkmayı her türlü kötü yönetiminin ve yolsuzluklarının aklanması sayan, sandıktan çıktıkça şımaran ve kötü yönetimini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam eden, bagajındaki siyasal İslami rejimi ülkemizde hakim kılmak için adım adım ilerleyen ERDOĞAN yönetimine dur diyebilmek,  bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterebilmek için;  bugüne kadar yapılan seçimlere hakim olan ve ERDOĞAN'a sürekli seçim kazandıran, sadakat ve duygusallığın aklın önüne geçtiği çarpık anlayışı terk ederek, aklın;  sadakat ve duygusallığın önüne geçtiği akılcı ve sorgulayıcı bir seçim yapmalıyız. 


Hangi partiye sempati duyduğumuzu unutarak,  aklımızı önceleyerek,  akılcı bir şekilde yapmamız gereken; oyları bölmeden, iktidar adayları karşısında seçilebilme şansı en yüksek olan,  beş yıl süreyle kazandıkları illeri halk yararına çok iyi yöneten, iyi belediyecilik örnekleri veren,  en başta İstanbul ve Ankara olmak üzere,  mevcut büyükşehir belediyelerine ve diğerlerine oylarımızla destek vermek olmalıdır. 


Unutmayınız, 31 Mart seçimlerinden sonra dört yıl başka seçim yok. ERDOĞAN ve adayları 31 Mart seçimlerinde de halkın onayını alır ve belediyeleri kazanırsa, haklı olarak ve seçmen desteğini arkasına almış olarak;  ülkeyi,  anayasasız, yasasız, Anayasa Mahkemesinin kararlarını yok sayarak yönetmeye devam edecek, devasa açık veren bütçe açıklarını ve lüks harcamalarını finanse edebilmek için,  elini halkın cebinden çıkarmayacaktır. 


07/02/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget