Nihayet Açıklayabildiniz

Nihayet adaylarınızı açıklayabildiniz. Bravo sizlere, çok zor bir işi başardınız gerçekten! CHP yönetimi, aday belirleme konusunda yaptığı hatalar

Nihayet Açıklayabildiniz
Nihayet adaylarınızı açıklayabildiniz. Bravo sizlere,  çok zor bir işi başardınız gerçekten!


Örneğin; Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy, Çankaya,  CHP olarak kazanılması çok zor yerlerdi, nasıl kazanabiliriz,  kimleri aday gösterirsek,  bıçak sırtında olan seçimi kazanırız diye günlerce düşündünüz ve kafa yordunuz, kılı kırk yardınız, anket üzerine anketler yaptırdınız, sokağın sesini dinlediniz, rüyalara yattınız, önceki başkanlar çok başarısız kaldıkları,  partimizi mahcup ettikleri ve aynı hatayı yapmamak için,  çok çalıştınız ve kesin olarak kazanabilecek olan adayları belirleyerek açıkladınız! 


Gerçekten bravo sizlere, kurultayda sizden yana tavır takınan,  KILIÇDAROĞLU'nu desteklemeyen kişileri,  bunlar bizden yana kişiler diyerek asla aday göstermeyi düşünmediniz, geç olsun temiz olsun, yeterki  partimiz seçim kazansın,  halkımıza en iyi hizmeti yapalım düşüncesiyle,  aday belirlemeyi geciktirmek zorunda kaldınız!


Sizleri tekrar kutluyorum. Bu hassasiyetiniz ve objektifliğiniz nedeniyle, gerçekten  Türk Milleti size minnettardır! 


Bu kadar ironi sanırım yeterli. 


Bize göre aday belirlemede Özgür ÖZEL ve ekibi başarılı olamamıştır. 


Örneğin; adaylarının açıklanması  en sona bırakılan Kadıköy ve Çankaya’nın muhtemel aday isimleri,  aylar önce kulislere yansımış ve bu kişiler aynen aday yapılmışlardır. Madem ki; isimleri kulislere yansıyan bu kişileri aday yapmakta kararlıydınız,  niçin aylarca milleti ve mevcut başkanları oyalayarak merak içinde bıraktınız. ?


Gördüğümüz kadarıyla aday belirlemede objektif kriterler, en önemlisi de, başarı kriteri esas alınmamış,  kurultayda kim kime destek verdi kriteri esas alınarak,  yakın kayırmacılığı yapılmıştır. 


Eskişehir ve Çankaya örneklerinde olduğu gibi. Her iki başkan da son derece başarılı ve seçmen sayıları çok fazla ancak kurultayda KILIÇDAROĞLU'ndan yana tavır almışlar, tek suçları  çok başarılı olmak, sanırım bu nedenle üzerleri çizildi. 


Şimdi bazıları diyeceklerdir ki; Antalya, Adana ve Mersin belediye başkanları KILIÇDAROĞLU'ndan yana tavır aldıkları halde aday yapılmışlardır. 


Evet doğrudur. Antalya, Adana, Mersin örneğinde KILIÇDAROĞLU taraftarı başkanlar yeniden aday yapılmışlardır. 


Ancak bir dakika müsaade buyurunuz. 


CHP'nin yeni yönetimi,  aday belirlerken,  çok politik davanmış ve şehir ve ilçeleri; 


Kale tabir edilen ve adayın kimliğinin hiç önem arz etmediği, aday kim olursa olsun mutlak surette kazanılacak olan  şehir ve ilçelerde,  KILIÇDAROĞLU yanlısı mevcut başkanlar değiştirilmiş ve yerlerine Özgür ÖZEL ve ekibine yakın isimler aday gösterilmiştir. En çarpıcı örnekleri; İzmir,  Çankaya, Kadıköy, Bakırköy gibi. 


Tam anlamıyla kale diyemeyeceğimiz, CHP'nin de güçlü olduğu,  ancak seçilmesi yüzde yüz garanti olmayan,  adayın kişiliğinin ve önceki hizmetlerinin de seçim kazanmada etkin olduğu yerlerde ise; örneğin; Adana, Mersin ve Antalya da olduğu gibi, KILIÇDAROĞLU yanlısı mevcut başarılı başkanlar aday yapılarak, yerlerine yeni adaylar belirlenmemiş, buraların yönetime yakın yeni adaylarla kazanılamaması olasılığı düşünülerek riske girilmemiş ve olası bir seçim yenilgisinin sorumluluğunu KILIÇDAROĞLU yanlısı mevcut başkanların sırtına yüklemek düşüncesi öne çıkmıştır.  


CHP yönetimi, aday belirleme konusunda yaptığı hatalar yüzünden, kendisine bir rakip de parti içi küskünlerden yaratmıştır.


13/02/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget