Dilim Varmıyor Ama

Keşke, akıl galip gelse de, farklı partilerden kişiler kendilerinin ve İstanbul'un yararları için, sandıkta İMAMOĞLU adı üzerinde birleşebilseler.

Dilim Varmıyor Ama
DEM Parti İstanbul adayını açıklar açıklamaz,  aynı başlıkla, aşağıdaki paylaşımı yaptım. 


“DEM Parti Meral Danış Beştaş gibi güçlü bir adayı İstanbul için açıkladı düğüm çözüldü ve ERBAKAN ile anlaşması koşuluyla ERDOĞAN'ın İstanbul'u kazanma şansı maalesef çok arttı. 

Bu nedenle, İstanbul'u geri almak isteyen ERDOĞAN; pirinç gelecek yerden bulgur esirgenmez diyerek,  ERBAKAN'a istediği tüm tavizleri vererek anlaşacak ve ERBAKAN kesinlikle İstanbul'da aday çıkarmayıp AKP adayını destekleyecektir. 

DEM, İYİ PARTİ, VATAN, SAADET ve MEMLEKET Parti bölenleri, Cumhur İttifakının alacağı oylara olumlu katkı sunacak ve tarih tekerrür ederek AKP adayı aradan sıyrılabilecek ve seçimi kazanacaktır maalesef. 

Belirttiğim gibi, ERDOĞAN; ayağına kadar gelen ve kendisini de çok az bir oy oranıyla İstanbul belediye başkanlığına taşıyan tanışık olduğu bu bölünmüşlük fırsatını, ERBAKAN'a istediği tavizi vererek mutlaka kullanacaktır. ”


Evet, bize göre;  ne ERDOĞAN'da,  ne de ERBAKAN'da,  ilkeli ve ülke ve toplum yararına yönelik bir siyaset aramayınız. İkisi de,  kendi siyasi çıkarlarına öncelik veren politikacılardır. 


Bu nedenle, İstanbul seçimlerinde oluşan bölünmüşlük ve seçmen parçalanmasından mutlaka yaralanmak isteyecekler ve kesinlikle anlaşacaklar ve ERBAKAN'ın Yeniden Refah Partisi aday göstermeyecek ve  Cumhur İttifakının adayını destekleyeceklerdir. Zerre şüpheniz olmasın, kulağınız medyada olsun en kısa zamanda bu anlaşmayı duyacaksınız. 


ERDOĞAN da, siyasette ilk çıkışını yaptığı ve bugünkü başarılarının temelini oluşturan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına,  çok az oy oranıyla,  muhalefetin bölünmüşlüğünden yararlanarak seçilmişti. 


Demem o ki; ERDOĞAN bu bölünmüşlüğün kazananı olmuş ve bunun siyasi tadını tatmış ve semeresini görmüş olan bir kişi olarak, tarihin tekerrür ettirildiği bugünkü bölünmüşlüğü de, tekrar kendi yararına kullanmak isteyecek, ayağına gelen bu fırsatı asla kaçırmayacak, kazın geleceği yerden tavuğu esirgemeyerek, ERBAKAN'a istediği tüm tavizleri verip onun desteğini de alarak,  İstanbul seçimlerinde büyük bir avantaj elde edecektir. 


Duyar gibi oluyorum, bazılarınız diyecekler ki; yerel seçimler,  genel seçimlere benzemez, yerel seçimlerin dinamikleri başkadır.  


Hayır efendim, bunu diyecekler ve doğru düşünecekler  tabi olacak ama, bunlar çok azınlıkta kalacaktır. Maalesef, çoğunluk yine, içinde bulunduğu sefalete bakmadan ve akılcı ve gerçekçi düşünmeden,  takım tutar gibi sempati duyduğu kendi partilerinin adayına oy vererek,  büyük oranda oyları bölecekler ve Cumhur İttifakının adayının aradan sıyrılarak kazanmasının önünü açacaklardır. 


Keşke, akıl galip gelse de, farklı partilerden kişiler kendilerinin ve İstanbul'un yararları için, sandıkta İMAMOĞLU adı üzerinde birleşebilseler. 


Umarım yanılan ben olurum da, İMAMOĞLU  ve dolayısıyla,  tüm İstanbul ve ülke kazanır.


09/02/2024

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget