Sayın Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup

Sayın Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup Sayın KILIÇDAROĞLU; sizi, tek adama dayalı saray iktidarını seçim yoluyla demokratik bir şekilde sonlandırmak ve ül

Sayın Kılıçdaroğlu'na Açık Mektup
Sayın KILIÇDAROĞLU; sizi,  tek adama dayalı saray iktidarını seçim yoluyla demokratik bir şekilde sonlandırmak ve ülkemizde yeniden demokratik özgürlükçü parlamenter sistemi tesis etmek amacıyla iyi niyetli olarak giriştiğiniz siyasal mücadeledeniz nedeniyle kutluyorum, şahsım ve  ve ülkem adına size teşekkürlerimi arz ediyorum. 


Gerçekten;  Millet İttifakını kurarak, büyük fedakarlıklara katlanarak, ülkenin demokratik muhalefet güçlerini bir çatı altında topladınız, ülkemizde yaşayan tüm muhaliflere umut oldunuz, bizleri umutlandırdınız, muhalefetin birlikteliği,  bizleri gerçekten umutlandırdı, hepimiz ülkemize bir değişimin geleceğine ve otokratik saray yönetiminin sonlanacağına samimi olarak inandık. 


Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhran, rahmetli DEMİREL'in boş tencereye hiçbir iktidarın dayanamayacağına ilişkin sözü,  gerçekten bizleri çok umutlandırdı. Ancak,  çok önemli  bir konuyu atladık maalesef. ERDOĞAN;  ele geçirdiği tüm medyayı, devletin tüm kurumlarını ve örtülüsü, örtüsüzü,  tüm hazinesini,  istediği gibi siyasi çıkarları için kullanacağını, yalan, iftira ve kurgu videoları devreye sokacağını unutuverdik. ERDOĞAN, bu silahlarını çok iyi kullandı ve eşit  olmayan koşullarda yapılan seçimlerin sonucunda,  siz dahil hepimizi hüsrana uğrattı. 


Sayın KILIÇDAROĞLU; siz gerçekten ürettiğiniz ve vaat ettiğiniz somut projelerinizi çok güzel halkımıza sundunuz, elinizden geleni çok güzel bir şekilde yaptınız, ama seçmenin yüzde ellisinin sosyoekonomik ve kültürel geleneksel yapısı, din ve mezhep faktörü, dinin politikaya alet edilmesi, iktidarın elindeki devlet imkanlarını kendi lehine çok güzel kullanması gibi faktörler,  maalesef sizi  başarısız kıldı. 


Sayın KLIÇDAROĞLU; politika işte öyle bir şey, futbol gibi; nasıl,  takım çok güzel oynadı canla başla mücadele etti ama gol atamayıp yenildi denilemiyorsa, politikada da,  çok çalıştık ama seçimi kazanamadık deme lüksümüz olmuyor maalesef, kimse yenilginin haklı nedenlerini görmek istemiyor, sonuç istiyor. 


İşte bu nedenledir ki; partinizde değişim sesleri duyulmaya başladı. Lütfen, haklı da olsanız hiçbir mazeret üretmeden bu değişim seslerine kulak veriniz ve partinizin kurultayını toplayarak ve aday da olmayarak,  yeni bir yönetimin kurulmasının önünü açarak, Cumhurbaşkanlığı ile taçlandıramadığınız siyasi hayatınızı,  bu demokratik tavrınızla taçlandırınız. 


Gördüğüm kadarıyla, hemen seçim sonrasında değişim sinyalini veren kişilerden birisi de, benim oğlum dediğiniz İMAMOĞLU olup, adı Cumhurbaşkanlığı adaylığında çok geçen ve AKŞENER'in ısrarıyla ekibinize aldığınız ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı yaptığınız İMAMOĞLU'na ve onun gayretlerine rağmen; İMAMOĞLU'dahi,  çok övündüğü ve umutlu olduğu,  en başta memleketi Trabzon olmak üzere,  Karadeniz’den yeterli oyu sağlamayı başaramadı. Demem o ki; başarısızlığın sebebi siz değilsiniz Sayın KILIÇDAROĞLU. Şayet siz,  seçimin yenileni iseniz, bu yenilgi de bazılarının çok umut bağladıkları İMAMOĞLU ve YAVAŞ'ın da ortaklıkları vardır. 


Ben, parti yönetiminde tepeden tırnağa bir değişim yapılsa dahi, sonucun değişmeyeceğine emin olmama rağmen; sizden,  istifa ederek patinin önünü açmanızı ve daha fazla haksız bir şekilde suçlanmamanızı ve yıpranmamanızı istirham ediyorum. 


Zira, devleti ele geçirmiş, devleti parti devleti haline getirmiş, politik şapkasının yanında kafasına Cumhurbaşkanlığı şapkasını da geçirerek, Cumhurbaşkanına hakaret suçunu kötüye kullanarak muhaliflerinin sesini kesmeyi başaran, özellikle hesap vermediği örtülü ödenek üzerinden politik çıkarları için paralar harcayan ve seçmeni midesinden kendisine bağlayan, hatalı Suriye politikasının ürünü göçmenleri dahi vatandaş ve oy tabanı yapmayı başaran, eğitim yoluyla halkı cahil ve liyakatsiz bırakarak yalanlarına inandırabilen ve onların oylarını devşirebilen, yüzde ellinin takım tutar gibi sorgusuz sualsiz taraftarlık yaptığı ERDOĞAN'ın; tüm muhalefetin alayının kendisine karşı bir araya gelerek sandığa gitmesine rağmen hala seçim kazanması,  ülkemizin yadsınamaz bir siyasal ve sosyolojik gerçeğidir. 


Önümüzde Mart 2024 de yapılacak olan yerel seçimlerin sorumluluğunu üzerinize almayınız. Korkarım ki; bu koşullarda önümüzdeki yerel seçimlerde, 2019 yerel seçimlerinde alınan başarılı sonuçları da göremeyeceğiz. 


Bu nedenledir ki; bırakınız,  parti kendini yenilesin, yenilenmenin önündeki engel olmayınız, siz de bu şekilde,  2024 yapılacak yerel seçim sonuçlarına göre, başarısızlığın sorumlusunun şahsınızın olmadığına, haksız yere suçlandığınıza tanıklık yapma imkanını sağlayınız. 


Sayın KILIÇDAROĞLU; kaybetmiş olsanız da, son seçimlerdeki olağanüstü gayret ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyor ve tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıkla kalınız.

Güner Yiğitbaşı

30/05/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget