Bu Ülkede Akıllı Olmak Da Suç Oldu

Bu Ülkede Akıllı Olmak Da Suç Oldu HDP yöneticileri ve oy verenleri, akıllı insanlardır, Allah’ın verdiği aklı kullanarak yaptıkları muhakeme sonucun

Bu Ülkede Akıllı Olmak Da Suç Oldu
Allah’ın yarattığı en değerli canlı varlık, insandır. 


İnsanın da en değerli donanımı,  aklı ve aklını kullanarak yaptığı muhakeme gücüdür. 


Sadede gelirsem, HDP yöneticileri ve oy verenleri,  akıllı insanlardır, Allah’ın verdiği aklı kullanarak yaptıkları muhakeme sonucunda doğruyu bulmaktadırlar. 


Çoğunluğu Kürt etnik kökeninden gelen HDP'li bu akıllı insanlar da;  sizin bizim gibi, bu ülkenin emperyal güçlerden kurtarılmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda,  bu topraklar için kanlarını dökmüşler, canlarını vermişlerdir, bu nedenle bu toprakların eşit yurttaşlarıdır. 


Kurtuluşunda ve kuruluşunda kan döktüğü bu güzel ülkenin, güzel bir şekilde yönetilmesini, özgür olmasını, kalkınmasını, yargısının bağımsız olmasını, her insanın karnının doymasını, iş ve güç sahibi olmasını, hukukun üstün olmasını isteme ve bekleme hakkı vardır, Kürt kökenli yurttaşlarımızın da. 


Bu nedenle; yasal bir parti olan HDP eşittir PKK, dolayısıyla HDP'ye oy veren ve/veya HDP'nin oylarıyla desteklediği Millet İttifakının bileşenleri partileri ve mensuplarını da PKK'lı olarak suçlamak, yalandır, iftiradır ve  alçaklıktır. 


Cumhurbaşkanı seçiminde Millet İttifakının ortak adayı KILIÇDAROĞLU'nu destekleyen HDP'yi,  bu seçiminden dolayı eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. 


Aynı şekilde,  organik bir ittifak içine girmediği halde, HDP'nin kendi hür aklı ve iradesiyle, ülke yararını düşünerek Millet İttifakının ortak adayını Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklemesi nedeniyle,  Millet İttifakını;  HDP üzerinden,  PKK yandaşı olarak yaftalamaya da kimsenin hakkı yoktur. 


HDP ve seçmenleri Allah’ın kendilerine verdiği akıllarını kullanarak yaptıkları muhakeme sonucunda, ülkenin yararına bir aday olarak gördükleri için KILIÇDAROĞLU'nu destekleme kararı almışlar ve ilk turda aldıkları bu kararlarında, Zafer Partisine rağmen, ikinci tur için de,  ısrarcı olmuşlardır. 


HDP'nin almış olduğu “ERDOĞAN asla bizim alternatif tercihimiz olamaz, oylarımız ikinci turda da KILIÇDAROĞLU 'nundur” kararı,  ülkenin geleceği adına çok doğru, akılcı, yararlı ve kutlanacak bir karardır. Bu kararı alan HDP yöneticilerini alınlarından öpüyorum. 


Hiç kimse şu sözü asla unutmasın; ”hasmımın hasmı dostumdur”. 


Baki olması tercih edilir ama, bazen dostluklar da baki olmayabiliyor,  maalesef. Onun da bir çaresi vardır. Gittiği yere kadar gider, koşullara göre sonrasına bakılır.

Güner Yiğitbaşı

25/05/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget