Görmemişin oğlu olmuş tutmuş.......

Cumhurbaşkanlığı seçimi kapıya dayanmış ve seçime sayılı günler kalmış olmasına rağmen, Görmemişin Oğlu Olmuş Tutmuş S.....ni koparmış atasözünün en

Görmemişin oğlu olmuş tutmuş.......
Haberlerdeki at pazarlıklarını, gerdan kırıp nazlanmaları, alaycı gülüşleri, ilkelerimiz var gibi ilkesizlikleri izledikçe birden aklıma geliverdi, yazı başlığındaki sonunu biplediğim güzel atasözümüz.


Evet, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi kapıya dayanmış ve seçime sayılı günler kalmış olmasına rağmen, Görmemişin Oğlu Olmuş Tutmuş S.....ni koparmış atasözünün en geçerli olduğu günleri yaşıyoruz maalesef.


Ata İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Sinan OĞAN birinci turda yüzde beş civarında oy alınca birdenbire ikinci turun kilit ismi oluverdi, seçim sonrasının ilk günlerinde.


Seçim sonrasının ilk günlerinde diyoruz, zira; kendilerine yönelen ilk rağbeti, ikinci tur sürecini iyi değerlendiremediler,  maalesef OĞAN ve ÖZDAĞ


Kendilerine verilen yüzde beşlik oyu, istedikleri şekilde kullanmaya ve yönlendirmeye mutlak haklarının olduğunu, bu oyların tapusuna sahip olduklarını sandılar.


Tam bir görmemişin oğlu olmuş tutmuş s.....ni koparmış sözünü haklı kılan aciz durumlara düştüler. Sanki,  Cumhurbaşkanı seçildiler de, kendilerine Cumhurbaşkanı yardımcısı seçip belirleyecekler. 


Sinan OĞAN ve Ümit ÖZDAĞ; iktidardaki Cumhur İttifakının bileşeni olmasalar da,  Cumhur İttifakının karşısında ve muhalefette yer aldıklarını, seçime  muhalif kimlikleriyle girdiklerini ve kendilerine verilen yüzde beş oyun da Cumhur İttifakına karşı ve muhalif oldukları için verildiği gerçeğini düşünecek aklıselimi  gösteremediler.


At pazarlığına girdiler, kendi şahsi ikbal ve makamlarını düşündüler, taleplerini ERDOĞAN ile KILIÇDAROĞLU'na karşı açık artırmaya çıkardılar.EDOĞAN'a muhalif oldukları için kendilerine yüzde beş civarında oy veren seçmeni küstürdüler, 


Her vesileyle ATATÜRK'çü olduğunu söyleyen Sinan OĞAN; ERDOĞAN'ın Zafer Partisine gelerek kendisini ziyaret etmesini beklemeden, ATATÜRK düşmanı, ” keşke Yunan kazansaydı” diyerek ihanet kusan Fesli KADİR'i bile ayağına kadar giderek ziyaret eden, yine ATATÜRK ve Cumhuriyet düşmanı, anayasanın ilk dört maddesine tahammül edemeyen Hizbullah terör örgütünün uzantısı HÜDA-PAR'ı Cumhur İttifakına alarak meclise taşıyan ERDOĞAN'ın ayağına kadar gitti ve gülücükler saçarak tokalaştı ve at pazarlığı yaptı.

Bay Sinan OĞAN; ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, sen asla ve asla ATATÜRKÇÜ ve de milliyetçi o-la-maz-sın.


İnsanların ayağına fırsat bir kez gelir. Kısa vadeli şahsi çıkarını değil, uzun vadeli siyasal çıkar ve geleceğini düşünen,  ülkesini seven akıllı bir siyasetçi,  bu fırsatı yerinde ve iyi kullanır. Sinan OĞAN, önüne gelen bu fırsatı tepmiş ve siyaseten kaybetmiştir.


Sinan OĞAN'a verilen oylar; KILIÇAROĞLU'na verilmeyen ama, ERDOĞAN' a asla verilmeyecek olan muhalif oylardır. Bu oylar, Sinan OĞAN'ın;  görmemişin oğlu olmuş tavrı nedeniyle,  çoktan Sinan OĞAN'ın inisiyatifinden çıkmış ve KILIÇDAROĞLU'nun hanesine yazılmıştır.


Bir insanın gerçek yüzü kumar ve içki masasında görülür ve anlaşılır ya, işte Sinan OĞAN ve bir nebze de Ümit ÖZDAĞ gerçek yüzlerini, samimiyetsizliklerini, asla ve asla milliyetçi ve ATATÜRK'çü olmadıklarını,  şu son bir hafta içinde sergiledikleri kaygan ve güvenilemez tutumları ve kararsızlıklarıyla göstermişlerdir. 


Sinan OĞAN; kulis haberlerine göre sanırım, istikrar adına Mecliste çoğunluğunu elde eden Cumhur İttifakına destek verecekmiş.


Sinan OĞAN ve onun gibiler hiç kendilerini ve milleti aldatmasınlar.


Cumhurbaşkanı seçildiği an, meclis çoğunluğunun dizginleri;  anayasanın 116. maddesine göre dönem sonunu beklemeden her an tek başına seçimlerin yenilenmesi kararı alarak meclisi feshetme yetkisine sahip olacak olan KILIÇDAROĞLU'nun eline geçecektir. KILIÇDAROĞLU; seçimleri yenileme ve sair çok geniş anayasal yetkileri sayesinde,  Cumhur İttifakının meclis çoğunluğunu demokrasi rayına oturtacaktır. Aksi halde, seçimleri yenileme kararı alarak elindeki kartı kullanacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Güner Yiğitbaşı

22/05/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget