Teşekkürler Kılıçdaroğlu

Teşekkürler KILIÇDAROĞLU; sen elinden geleni, ilerlemiş yaşına rağmen yılmadan çalışarak yaptın, siyasi yaşamının sonun da Cumhurbaşkanı seçilmeyi ve

Teşekkürler Kılıçdaroğlu
İkinci tur seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre;  ERDOĞAN, seçimleri kazandı(mı)?


KILIÇDAROĞLU; seçimleri kaybetti(mi)?


Hayır, seçimlerin vicdanlardaki kazananı ERDOĞAN değildir, vicdanlara göre ERDOĞAN seçimleri kaybetmiştir. 


Seçimlerin vicdani kaybedeni,  KILIÇDAROĞLU değildir. 


KILIÇDAROĞLU elinden gelen tüm performansı kullanmış,  gece gündüz çalışmış,  çok güzel projeler üreterek somut bir şekilde halkın önüne koymuş olmasına rağmen,  seçmen çoğunluğu elinin tersiyle itmiştir. 


Devletin tüm imkanlarını ve bazılarının Türkçe dahi bilmediği göçmenlerin desteğini arkasına alan,  eşit olmayan koşullarda yapılan bir seçim sonunda ERDOĞAN sayısal olarak üstün gelmiş ise de; bu seçimin gerçek galibi bize göre KILIÇDAROĞLU'dur. 


ERDOĞAN;  bu seçimin mağlubudur, kendisinin yarattığı enkazı devralmış, belki de ilahi adalet böyle istemiş olup, ERDOĞAN  uzun vadede,  kendi yarattığı ve devraldığı bu enkazın altında ezilecektir. 


Bu seçimi, tüm olumsuz koşullara rağmen tercihini ERDOĞAN'dan yana kullanan seçmen çoğunluğu kaybetmiştir. 


Seçimleri; dolaylı olarak ERDOĞAN'ı destekleyen sözde ATATÜRK'çüler kaybetmiştir. 


Seçimleri; meclise girseler de, altılı masanın bileşeni beş parti kaybetmiştir. 


Seçimleri;  özellikle, baştan beri KILIÇDAROĞLU'nu kazanamaz olarak ilan eden ve masayı devirip geri dönmek zorunda kalan AKŞENER kaybetmiştir. 


Seçimlerin gerçek galibi, amasız ve fakatsız, hiçbir karşılık beklemeden,  oylarını KILIÇDAROĞLU'nun şahsında demokrasinin ve özgürlüklerin lehine kullanan Kürt kökenli yurttaşlarımızdır. 


Şimdi, KILIÇDAROĞLU'nun CHP Genel Başkanlığı tartışmaya açılacak ve istifaya davet edilecektir. Seçimin adil ve eşit koşullarda yapılmaması gerçeğine rağmen, seçimler sonuçları itibariyle değerlendirildiğinde, KILIÇDAROĞLU'nun istifasını isteyenler belki haklı kabul edilecekler ama, maalesef CHP'nin başına kim geçerse geçsin, şu 21 yıllık ERDOĞAN iktidarına bakıldığında,  iktidarın nimetlerini çok iyi kullanan, eşit ve adil olmayan seçimlere çok önde başlayan ERDOĞAN'ın yenilemeyeceği, seçim kazanmak için her yolu mübah gören ERDOĞAN'ın,  bugün olduğu gibi,  önümüzdeki seçimlerde de, muhalefetin alayına rağmen,  seçim zaferlerine doymayacağını belirtmeden geçemeyeceğiz. 


ERDOĞAN'ın seçim başarısının temel nedeni;  devleti tüm kurumlarıyla ele geçirmiş ve örtülü ödenek başta olmak üzere devletin tüm imkanlarını kendi seçim başarısı için kullanması, kendisine oy verecek olan seçmen profilini ve kitlesini; ekonomik, sosyolojik ve dinsel olarak kendi elleriyle oluşturmayı başarabilmesidir. 


Teşekkürler KILIÇDAROĞLU; sen elinden geleni,  ilerlemiş yaşına rağmen yılmadan çalışarak yaptın, siyasi yaşamının sonun da Cumhurbaşkanı seçilmeyi ve siyasi yaşamını taçlandırmayı hak etmiştin ama, maalesef seçmen seni  anlayamadıysa,  bu asla senin kabahatin değil, seçmenin ayıbıdır. İçin rahat olsun, bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Güner Yiğitbaşı

28/05/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget