Parti İçi Dip Dalgaya Dayanamayan İnce Kerhen Adaylıktan Çekildi

Parti İçi Dip Dalgaya Dayanamayan İnce Kerhen Adaylıktan Çekildi Muharrem İNCE; biraz önce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Parti İçi Dip Dalgaya Dayanamayan İnce Kerhen Adaylıktan Çekildi
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İNCE; biraz önce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. 


Çekilme gerekçesi olarak; KILIÇDAROĞLU'nun oylarının bölünmemesine ve  ülkenin geleceğine yönelik bir fedakarlık yaptığını değil, en kuvvetli aday Millet İttifakının ortak adayı KILIÇDAROĞLU'nun seçilememesi halinde. bunun suçunun Memleket Partisi adayı kendisine atılmasının önüne geçmek şeklinde açıklamış ve adaylıktan KILIÇDAROĞLU'nun lehine çekildiğini açık bir şekilde işaret etmemiştir. 


Muharrem İNCE'nin yaptığı açıklamadan;  bu çekilmenin,  kerhen ve parti içi dip dalgadan kaynaklandığı, ümitsiz bir vaka olan ve Cumhurbaşkanlığına seçilemeyeceği kesin olan İNCE'nin cumhurbaşkanlığı adaylığında direnmek yerine,  hiç değilse daha fazla itibar ve oy kaybetmeden,  milletvekili seçimlerine odaklanarak meclise milletvekili göndermenin ve hazine yardımından yararlanmanın amaçlandığı söylenebilir. 


Muharrem İNCE; yaptığı açıklamada,  mecliste olmalarının gerekliliğini ve bu nedenle her aileden meclis için bir oy istediğini beyan ederek, seçilmesi hayal olan Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilip,  milletvekili seçimlerine odaklanmalarının,  daha akılcı bir tutum olduğunu kabul etmiştir. 


Muharrem İNCE; Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme gerekçesini açıklarken, Millet İttifakının ve ortak Cumhurbaşkanı adayları KILIÇDAROĞLU'nun olası bir mağlubiyetinin sorumlusu olmak istemediğini beyan etmesine rağmen,  adaylıktan çekilen Muharrem İNCE'nin asıl amacının;  kendisinin adaylığına rağmen,  KILIÇDAROĞLU'nun ilk turda seçileceğini görmüş ve bu nedenle de,  hayatı boyunca bir bölen olarak anılmak ve suçlanmak istemediği,  kanaatindeyiz.  


Asıl gerekçesi ne olursa olsun, Muharrem İNCE'nin; seçilmesi ütopya olan Cumhurbaşkanlığı adaylığından,  kerhen de olsa çekilmesi ve tüm performansını milletvekili seçimlerine odaklaması, İNCE için de,  Millet İttifakı için de hayırlı olmuştur, aklın yolu birdir.

Güner Yiğitbaşı

11/05/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget