Yazacak o kadar çok şey var ama...

Evet, yazacak çok şey var ama, inanın hiçbir faydası yoktur yazacaklarımızın. Ya, tamamen dibe vurmadan suyun yüzüne çıkacağız. Ya da, maalesef tam

Yazacak o kadar çok şey var ama...
Ülkemiz tam bir kaos içinde debelenip duruyor. 


Çok şiddetli esecek bir fırtınadan önceki;  hareketli ama,  yine de olabilecek en sakin bir ara dönemi yaşamaktayız şu anda. 


Yazmak için klavyenin başına oturdum, yazacak o kadar çok şey var ama, inanın yazmak gelmiyor artık içimden. 


Yazacaksın da ne olacak, derdini kime anlatacaksın, tüm ülke gerçeklerine gözünü kapatıp kulaklarını tıkamış, tek düşüncesi ve çabası iktidarı bırakmamak olan siyasal iktidara akıl mı vereceksin Güner? Diye soruyorum ve yazmak için hala çaba içine girdiğimden dolayı,  kızıyorum kendime. 


Anayasayı rafa kaldırmış, ülkeyi çetelerin tahakkümüne terk etmiş, ülkenin sınırlarını ardına kadar açarak, ülkeyi uluslararası illegal çetelerin hesaplaşmasının arenası haline getirmiş, önümüzdeki seçimlerin huzur ve güvenlik içinde yapılacağına ilişkin olarak halka güven verememiş, enflasyonu patlatmış, halkın çoğunluğunu açlığa mahkum etmiş, ülkenin ana muhalefet partisi liderini paramiliter Sadat adlı illegal örgütün açık tehdit ve saldırısına muhatap kılmış, ana muhalefet partisi liderinin can güvenliğini dahi tehlikeye sokmuş, can güvenliğine yönelik endişeyi ensesinde hisseden ana muhalefet partisi liderinin meclis kürsüsünden açıkça vasiyetini halka açıklamak zorunda bırakan bir siyasal iktidar ile yüz yüzeyiz. 


Bu koşullarda ne yazsak,  ne söylesek nafile. 


Karşımızda, seçimleri kaybettiğinde dahi, iktidarı teslim edeceği konusunda ciddi şüpheler uyandıran bir siyasal iktidar mevcut olduğu için, üç beş ay sonra yapılacak olan seçimleri de,  maalesef bir umut olarak göremiyoruz. 


Üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olamayacağı anayasa hükmüne göre çok açık olan saray yönetimi, taraflı Yüksek Seçim Kurulunu da arkasına alarak, ne yapıp yapacak ve üçüncü kez aday olacaktır. 


Bu nedenle,  bu konuda ısrarcı olmadan, iktidarın, vaktinden önce yapmayı karar altına alacağı seçim tarihine evet demekten başka bir çare kalmamıştır, bu iktidardan kurtulmak için, bırakınız bir ay, bir hafta, bir gün, bir saat önce yapılacak olan bir seçim dahi altın değerindedir. 


Evet, yazacak çok şey var ama, inanın hiçbir faydası yoktur yazacaklarımızın. 


Bir saat önceye dahi alınsa,  ülkenin menfaatine olacak olan seçimler son umudumuz. 


Ya, tamamen dibe vurmadan suyun yüzüne çıkacağız. Ya da,  maalesef tamamen dibe vurduktan ve çok acılar çektikten sonra, ama er veya geç,  suyun yüzüne çıkacağız. 


Kimse unutmasın,  bu Dünya kimseye kalmamıştır.

Güner Yiğitbaşı

17/01/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget