Anayasa komisyonuna gittiniz de ne oldu?

Komisyonu terk edecektiniz, o zaman niçin değişiklik önergenizin reddedileceğini öngöremediniz de komisyonu terk etmek zorunda kaldınız, bile bile ken

Anayasa komisyonuna gittiniz de ne oldu?
Altılı masanın bileşeni iki parti CHP ve İYİ Parti,  Cumhur İttifakının başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğinin görüşüldüğü Anaya Komisyonuna katıldılar ve ortak bir değişiklik önergesi verdiler. 


CHP ve İYİ Partinin ortak değişiklik önergesi, Cumhur İttifakının bileşenleri AKP ve MHP'nin ortak oylarıyla reddedildi ve bunun üzerine CHP ve İYİ Parti Anayasa Komisyonunu terk ettiler. 


Siyaset, cesur ve ferasetli insanların yapabilecekleri bir iştir. 


CHP ve İYİ Partililer bilmiyorlar mıydı?


Muhalefet ‘in bugüne kadar meclise sundukları tüm önergelerin  ve keza tüm yasa tekliflerinin, Cumhur ittifakı meclis çoğunluğu tarafından reddedilerek, kabul edilmediklerini ve  yasalaşamadıklarını. 


Meclis çoğunluğunu elinde tutan ve demokrasinin; çoğunlukçu değil, çoğulcu bir rejim olduğunu içlerine sindiremeyen, demokrasi kültüründen nasibini almayan iktidardaki Cumhur İttifakının; muhalefetin değişiklik önergesini reddedeceklerini, CHP ve İYİ Partililer niçin öngöremiyorlar, niçin bu feraseti gösteremiyorlar?


Madem ki; değişiklik önergenizin kabul edilmemesi halinde komisyonu terk edecektiniz, o zaman niçin değişiklik önergenizin reddedileceğini öngöremediniz de komisyonu terk etmek zorunda kaldınız, bile bile kendinizi ezdirdiniz ve dayak yediniz?


Siz, muhalefet olarak,  Allah birdir önergesi verseniz, Cumhur İttifakı oy birliğiyle hayır Allah bir değildir diyerek sizin bu Allah’ın bir olduğuna ilişkin önergenizi dahi gözlerini kırpmadan reddedeceklerdir. Cumhur İttifakının, muhalefetin hiçbir önerge ve yasa teklifinin mecliste kabul ettirilmeyeceğine ilişkin yeminli olduklarını, bugüne kadar ki tutumlarının da bu olduğunu,  niçin öngöremiyorsun?


Kimden ve niçin korkuyorsunuz?


Ülkemizde başörtüsü yasağının kalktığını ve başörtüsü sorunu diye bir sorun kalmadığını, bu konuda bir anayasa değişikliğine gerek bulunmadığını, meseleyi kamuoyuna anlatmanız halinde, mütedeyyin kesimden hiçbir oy kaybına uğramayacağınızı bildiğiniz halde, bu korkaklığınız nereden kaynaklanıyor, atın artık üzerinizden şu ERDOĞAN kompleksini ve korkusunu. Cesur olun, cesur. 


Gelelim ERDOĞAN'ın; anayasanın 101. maddesine aykırı olarak üçüncü kez cumhurbaşkanlığına adaylığı konusuna. 


Ne demek oluyor?ERDOĞAN mağdur olmasın diye, bu adaylığı sorun yapmayacağız söylemi. 


ERDOĞAN'ın mağduriyetini düşünüyorsunuz da, ERDOĞAN anayasaya aykırı olarak aday olursa ve Allah korusun bir de seçilirse, Milletin mağduriyeti ne olacak? Onu hiç düşünmüyorsunuz. ERDOĞAN seçimleri kazanırsa, kendinizin de siyasi hayatınızın yok olacağından habersiz gözüküyorsunuz. 


Hayır efendim, Yüksek Seçim Kurulu,  anayasayı ihlal ederek,  ERDOĞAN'ın üçüncü kez adaylığına onay verse dahi; bu onay,  anayasayı ihlali ve bu ihlal eylemine YSK'nın da ortaklığını asla ortadan kaldıramaz. 


Seçimlerden sonra   bu anayasa ihlalinin yasal gereğinin yapılabilmesi, bu anayasa ihlaline ortak olunmaması için; Altılı Masa'nın,  ERDOĞAN'ın anayasaya aykırı olarak üçüncü kez adaylığına şiddetle muhalefet etmesi ve bu adaylığa ilişkin olarak Yüksek Seçim Kuruluna kesinlikle itiraz başvurusunda bulunarak, bu anayasa ihlalini hukuken tescil ettirmeleri, tarihe not düşmeleri zorunludur. 


İtiraza rağmen; YSK,  anayasayı ihlal fiiline ortak olarak ERDOĞAN'ın üçüncü kez adaylığına onay verirse, Altılı Masa seçimleri kazanarak iktidar olduğunda, bu anayasa ihlalinin gereğini yapmaya hak kazanmalıdır.

Güner Yiğitbaşı

25/01/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget