O Zat Padişahın Sol Taşağı Mıdır?

o zat'a; padişahın sol taşağı deyimini hatırlatacak şekilde, böbürleneceği, kendisini sizden üstün göreceği, padişahın sol taşağı muamelesi yaptınız

O Zat Padişahın Sol Taşağı Mıdır?
Yazı başlığına takılmayınız, lütfen. 


Taşak, ayıp ve müstehcen bir sözcük değildir. 


Bu nedenle, ben bir hukukçu olarak,  çok rahat bir şekilde kullanıyorum bu sözcüğü. 


Erkeklerin; üreme organlarının altında,  ikiz olarak bulunan,  sahip oldukları el, ayak, burun, kulak gibi,  organlarından birisidir. 


İkiz olan bu organın sol tarafındaki bölümü,  sağ tarafına nazaran biraz daha iri ve sarkıktır.  


İşte,  erkeklerin soldaki sağdakine göre biraz daha irice olan taşaklarına bir benzetme yapılarak, yaptığı önemsiz işlere rağmen böbürlenen, kendini beğenmiş kişiler için toplumda sıkça kullanılan tanınmış bir deyimdir, ”Padişahın sol taşağı” deyimi. 


Peki, bu deyimi şimdi niçin gündeme getiriyoruz?


Lep demeden leblebiyi anlayan okurlar anlamış olmalılar. 


Evet, çok doğru anladınız. 


Ülkemizin, şimdilik son başbakanı olma şerefine nail olan Binali YILDIRIM'ın oğlu Erkan YILDIRIM'a,  Erzurum'a yaptığı ziyaretinde,  ilin valisinden dahi üst düzeyde olan devlet adamına uygulanması gereken vip protokol uygulanmış olmasından dolayı yazıyoruz bu makaleyi. 


Genç yaşta,  dolar bazında milyonlara, gemi filolarına sahip olan, ülkemizden çok uzak ve şaibeli  ülkelere yaptığı ziyaretleri,  Covidle mücadele amaçlı olarak, maske yardımı yapmak için gittim demek suretiyle savuşturmaya kalkışan ve bu ülkeye yaptığı ziyarette,  iddialara göre kuşkular bulunan Erkan YILDIRIM'ın; Binali YILDIRIM'ın oğlu olma ve kaynağı meçhul zenginliği dışında,  hangi  üstünlüğü, devlet katında hangi makam ve rütbesi vardır da, Erzurum ilinin valisi ve Alay Komutanı albay karşısında,  bir koltuğa kaykılarak  ve elinde tespih sallayarak oturabiliyor?


Demokratik bir ülkede bunu anlamak asla mümkün değildir. 


Aslında biz, ilin valisi ve Albay’ını karşısına alarak, nezaket kuralları dışında koltuğa kaykılarak oturan ve elindeki tesbihi sallayan Erkan YILDIRIM'dan çok, Erzurum İlinin valisini ve albay'ını kınıyoruz, kendi saygınlıklarını düşünecek kadar kendilerine saygıları yoksa da, devletin Valisi ve Albay’ı olarak, temsil ettikleri devletin saygınlığını düşünmek asli görevleridir. 


Evet; Erzurum Valisine soruyoruz buradan; 


Devlet katında, sizden üst düzeyde veya size eşit bir makama sahip olmadığı ve o protokolü hak etmediği halde,  o zat'a; padişahın sol taşağı deyimini hatırlatacak şekilde,  böbürleneceği, kendisini sizden üstün göreceği,  padişahın sol taşağı muamelesi yaptınız ve karşısında eğilip büküldünüz. ?

Güner Yiğitbaşı

20/01/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget