Altılı masa siz seçmene değil seçmen size güvenecek Seçmene güven vermeden seçmenden güven ve oy bekleyemezsiniz

Altılı masa bileşeni partilerin, seçmene güvenebilmeleri için, öncelikle; kendilerinin samimiyetleri konusunda seçmene güven vermeleri zorunludur.

Altılı masa siz seçmene değil seçmen size güvenecek Seçmene güven vermeden seçmenden güven ve oy bekleyemezsiniz
Altılı masa bileşeni partilerin liderleri ve kurmayları, yeri geldiğinde,  sürekli, ”Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı, altılı masanın belirleyeceği ortak aday olacaktır” lafını geveleyip durmaktadırlar. 


Altılı masa; acaba, seçmenden beklediği bu güven ve garantiyi,  hak ediyor mu?


Altılı masa bileşeni partilerin, seçmene güvenebilmeleri için, öncelikle; kendilerinin  samimiyetleri konusunda seçmene güven vermeleri zorunludur. 


Altılı Masa olarak; öncelikle siz, eylem ve söylemlerinizle,  partilerinizin  değil, ülkenin geleceği için bir araya geldiğiniz konusunda seçmenlere güven veriniz ki; seçmen de sizlere güvensin ve oyunu versin, almadan veren'in  bir Allah olduğunu,  asla unutmayınız. 


Altılı masaya bakıyoruz, şurada seçimlere çok az bir zaman kaldığı halde, hala uzun aralıklarla,  bir türlü bitmez ve tükenmez nafile toplantılarına devam ediyorlar. 


Bizim anlayamadığımız bir konu da şu; o hafta hangi lider toplantıya ev sahipliği yapacaksa, altılı masa bileşeni partilerin liderlerini kapı kapı dolaşarak ziyaret ediyor ve ikili görüşme yapıyor. 


Niçin kardeşim, bu saçmalığın zaman kaybının mantığı ve  haklı gerekçesi nedir?


Toplantılarınız çok uzadı ve çok aralıklı, seçimlerin ayak seslerini hala duyamıyorsunuz. 


Biriniz çıkıyor ve  hala ortak aday konusunda akılları bulandıran açıklamalar yapıyor, diğeriniz çıkıp,  cumhurbaşkanı dışındaki diğer beş liderin de imza yetkisi olacak diyerek,  çatlak ses çıkarıyor ve seçmenlerde,  demek ki; bunlar birbirlerinin sözlerine ve samimiyetlerine güvenemiyorlar, bir icraat yapacaklarında altılı imza peşindeler diye düşünecekler ve bu altılı masayı iktidar yaparsak, aralarında imza sorunu çıkacak birbirlerine veto uygulayarak vaat ettikleri icraatları yerine getiremeyecekler diye bir güvensizlik oluşacak ve bu güvensizlik de sandığa olumsuz yansıyacaktır. 


ERDOĞAN; bu zaafınızı çok iyi kullanmakta usta bir siyasetçidir. Bak gördünüz mü,  bu altılı bir koalisyon olup, iktidar olduklarında, altı imza gerekeceği için aralarında uzlaşıp icraat yapamayacaklar diyerek,  altılı masa aleyhinde propaganda yapacaktır. 


KILIÇDAROĞLU'nun; söylemleriyle ve vücut diliyle, altılı masanın ortak aday olduğunu çok net bir şekilde ortaya koymasına rağmen, bize göre; altılı masa bileşenlerinin,  hala ortak adayı isimlendirememeleri ve kamuoyuna açıklayamamaları, altılı masanın içinde,  aday konusunda bir belirsizlik ve güvensizlik olduğunu ortaya koymakta ve bu belirsizlik ve güvensizlik görüntüsü, seçmenlerin;  altılı masaya yönelik samimiyet algısını ve güvenini yıpratmaktadır. 


Artık AKŞENER de;  İMAMOĞLU ile yaşadığı siyasi flörte son vermelidir. İYİ Parti'nin;  İstanbul İl Kongresine,  İBB Başkanı ve İstanbul’un ortak adayı sıfatıyla İMAMOĞLU'nu davet etmesi,  doğal ise de; CHP'li bir İMAMOĞLU'nun, başka bir partinin bir siyasi toplantısı olan İl Kongresinde konuşma yapması da,  asla kabul edilemez. 


Konuşturanı da, konuşanı da,  CHP adına, onun bir seçmeni olarak kınıyoruz.

Güner Yiğitbaşı

10/01/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget