Sandık Sonuçlarına Saygı Göstermeyen Herkesin Kulaklarına Küpe Olsun

Demokrasiyi ve sandığı. Demokatik anayasalarına rağmen. ruhlarında faşist ve demokrasi düşmanlığı eğilimi taşıyan herkesin kulağına küpe olmalıdır.

Sandık Sonuçlarına Saygı Göstermeyen Herkesin Kulaklarına Küpe Olsun
Seçimi kaybeden ve bunu hazmedip kabullenemeyen ABD Başkanı Trump'ın açık kışkırtmaları ve yaptığı çağrı nedeniyle; seçimlere hile karıştırıldığı ve Trump'ın seçimi kaybetmediğine inandırılan Trump yanlısı fanatiklerin; dün.   ABD Kongre Binasını basarak içeriye girip şiddet uygulamaları ve 4 kişinin ölümü ve çok kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan.  ancak sonuçsuz kalan faşist başkaldırı eylemi; sandık ve demokrasinin gücü ile iş başına gelen.   ancak seçimi kaybetmeleri nedeniyle;  sandığı.  halkın iradesini yok sayan. demokrasi havarisi gözükmelerine rağmen. Demokrasiyi ve sandığı.   sadece kendileri için var sayan. Demokatik anayasalarına rağmen. ruhlarında faşist ve demokrasi düşmanlığı eğilimi taşıyan herkesin. kulağına küpe olmalıdır. 

ABD de dün vuku bulan Kongreye yönelik darbe girişimi; halkın iradesinin önünde.   hiçbir gücün duramayacağını.  halkın iradesine rağmen.   fiili bir durum yaratılamayacağını açıkça ortaya koymuştur. 

Dünya'ya karşı demokrasinin beşiği olmakla övünen ve demokrasilerin olmadığı ülkelere demokrasi ihraç etmeye kalkışan ABD; halkın iradesini tanımayan ve yok sayan faşist Trump'ın kışkırtmalarıyla Kongre Binasını basan Trump yandaşları yüzünden Dünya'ya rezil olmuş ve büyük bir itibar kaybetmiştir. 

Bu nedenle.  seçimi kazanan BİDEN'in;  öncelikli görevi. icraatlarıyla.  en başta Trum'ın kendisi olmak üzere.  Kongre baskınına katılan darbecilere hak ettikleri yargı yolunu açarak.  ABD demokrasisi üzerine düşürülen bu kara lekeyi silmek olacaktır. 

Seçimi kaybeden ve buna rağmen direnen.  taraftarlarını.  Seçim sonuçlarını tescil edecek olan ABD Kongresini basmaları için tahrik eden Trump'a; tüm demokrasi Dünyası.  aslında teşekkür etmelidir. 

Zira.  Trump gider ayak yaptığı bu son çılgınlıkla; istemeden de olsa.  halkın iradesinin gücüne katkı sunmuş ve halkın iradesine rağmen. faşizmin ve demokrasi karşıtlığının asla muzaffer olamayacağını.   tüm Dünya'ya göstermiştir. 

ABD de dün vuku bulan kanlı kongre baskını;  Trump zihniyetinin.  demokrasi karşıtlığının.  sandık sonuçlarını yok saymanın.  halkın iradesine karşı durmanın.  mızıkçılık yapmanın bir çıkar yol olmadığını. kendi iktidarlarını borçlu oldukları demokrasiye ve halkın iradesine saygılı olmayanların.   yok olup gitmeye mahkum olduklarını göstermesi açısından.  herkesin kulaklarına küpe ve ülkemizde ABD seçimlerini Trump'ın kazanması için duacı olanlara da. kapak olmalıdır.  

Güner Yiğitbaşı

07/01/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget