Her Yeni Yıldan Ve Değişen Takvimlerden Medet Ummak

Her Yeni Yıldan Ve Değişen Takvimlerden Medet Ummak Herkes, yeni yıldan kendince iyi şeyler bekliyor. Son birkaç gündür herkes, sosyal medyada mesaj

Her Yeni Yıldan Ve Değişen Takvimlerden Medet Ummak
Korona virüs yasakları arasında, sessizce yeni yıla girdik. 

Bugün 01/01/2021. Yeni yılın ilk günü. 

Herkes,  yeni yıldan kendince iyi şeyler bekliyor. 

Son birkaç gündür herkes, sosyal medyada mesajlar yayınlayarak, yeni yılın sağlık, mutluluk, huzur, zenginlik ve barış getirmesini diliyor. 

Bilmiyorlar ki; içine girilen her yeni yıl, bir takvim olayı. 

İnsanlara sağlık, mutluluk, huzur, zenginlik ve barış getirecek olan;  yeni yıllar değildir,   biz insanlarız. 

Bizim doğru seçimlerimiz, yaşadığımız kötü olayları,  başımıza gelen önlenebilir kötülük ve felaketlerin nedenlerini,  aklımızı kullanarak sorgulayıp doğru analiz edebilirsek, önlenemez felaketler dışındaki tüm olumsuzlukları yok edip, umut ettiğimiz ve beklediğimiz, mutlu,  huzurlu, sağlık ve barış içinde bir hayat kurabiliriz kendimize. 

Çok değerli sınıf arkadaşım ve meslektaşım sevgili Leyla ALKAN; yeni yılın ilk gününde,  bugün,  facebook sayfasında çok güzel ve anlamlı bir paylaşımda bulunmuş,  sanki bizi destekler mahiyette. 

Paylaşımında diyor ki; ”Sadece takvim değişecek, dertler hep aynı, telaş yapmayın. ”

Ne kadar doğru. Yani,  yeni yıldan fazla bir şey beklemeyin diye bizleri uyarıyor. 

Sizler, aklınızı kullanmaz, olup biteni sorgulamaz, iyiyi ve kötüyü birbirinden ayıramaz, her kötülüğün ve iyiliğin Allahtan geldiğine inanır ve doğru analiz yapamazsanız, yıllar ve takvimler ne yapsın?

Bu nedenle;  biz, yeni yıldan hiçbir şey beklemiyoruz. 

Sadece, insanlarımızdan;  Allah’ın kendilerine verdiği akıllarını kullanarak sorgulamalarını ve seçimlerde oy kullanmak dahil, tüm vatandaşlık görevlerini,  sorgulayarak ulaştıkları doğrulara göre yerine getirmelerini,  istiyoruz ve bekliyoruz. 

Ülkemizin;  pandeminin de etkinliğini artırdığı,  ekonomik ve sosyal bir kriz içinde bulunduğunun, emeklisi, memuru, esnafı ve işçisi,  herkesin geçim sıkıntısı çektiğinin, işsizliğin ve pahalılığın tavan yaptığının, Türk parasının sürekli değer kaybettiğinin, iç ve dış borçlarımızın arttığının, hazinede döviz kalmadığının, devlet haznesinin lüks ve gereksiz harcamalarla talan edildiğinin, bu çöküntünün müsebbibinin de, iş başındaki AKP iktidarının kötü yönetiminin olduğunun,  herkes tarafından bilinmesine ve bunda ittifak edilmesine rağmen; yapılan anketlere göre, iş başındaki AKP ve liderinin,  hala azımsanamayacak seviyede oy ve güven desteğine sahip olduğunun anlaşılması gerçeği karşısında; yeni yıldan iyi şeyler bekleyen biz insanların, bu kafada giderlerse, her yeni yıldan nafile iyi beklentilerine devam ederek,  kendilerini sürekli hayal kırıklığı yaşamaya mahkum ettiklerini söylemek zorundayız. 

Güner Yiğitbaşı

01/01/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget