Arı Kovanına Çomak Sokmak

Bu atamanın amaç; bal yapmakla meşgul olan arının kovanına çomak sokarak, bilerek ve isteyerek anarşi çıkmasına neden olup, ülkenin huzurunu kaçırmak

Arı Kovanına Çomak Sokmak
Ahtapot gibi, duramıyor,  her yere elini ve kollarını uzatıyor. 

Oturmuyor yerinde bir türlü. 

Her yere uzanmak,  her yeri sadakatli yandaşlarıyla kontrol altında tutmak ve ele geçirmek istiyor. 

Bir yerleri karıştırmasa,  rahat edemiyor. 

Ülkede, zaten huzur yok, kalan kırıntı huzur dahi batıyor kendisine. 

Elindeki sonsuz, denetimsiz, kontrol edilemeyen yetki ve gücü,  her alanda ve 24 saat kullanmak istiyor.  

Güç ve yetkilerini,  anayasa ve yasaların sınırlarını da aşarak azami derecede kullandıkça, elindeki gücü daha fazla kullanmak istiyor, doymuyor güç gösterisine. 

Hiçbir şeyden mutlu ve tatmin olmuyor, rahat ve huzur batıyor adeta kendisine. 

Ülkenin ve insanların huzurunu sağlamakla görevli ve insanların huzur içinde yaşamalarını sağlamaktan sorumlu olmasına rağmen; anayasa, yasa ve etik dışı eylem, söylem ve icraatlarıyla, insanların ve toplumun huzurunu bozuyor, anarşi çıkartıyor ve bundan zevk alıp besleniyor. 

Bunu siyasetinin temeli yapmış ve ülkeyi ve dolayısıyla kendisini,  karanlık bir sona doğru iteliyor. 

Ülkenin;  çözülmesi gereken,  sosyo ekonomik, politik, askeri ve diplomatik birçok sorunu varken, huzur içinde eğitim veren ülkemizin tanınmış eğitim kurumu Boğaziçi Üniversitesine rektör atamak için, üniversitenin bünyesinde hiç mi liyakatli akademisyen kalmadı da, bu güzide üniversitemize dışarıdan, liyakatsiz, partili, siyasi geçmişi olan AKP'den belediye başkanı ve milletvekili aday adayı olup, adaylığa dahi layık görülmeyen bir kişi, sadakat kriteri esas alınarak,  Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğüne atanıyor ve hiçbir olay yaşanmayan Boğaziçi Üniversitesinin içi karıştırılıyor. 

Üniversitenin öğrencileri,  çok haklı olarak,  dışarıdan atanan bu liyakatsiz ve politik kişiliği olan rektöre karşı çıkarak, anayasal direnme ve gösteri haklarını kullanarak,  bu atamaya barışçıl olarak karşı çıkıyorlar, üzerlerine düşen görevi yerine getiriyorlar. 

Bu usulsüz atamayı yapan saray; anayasal haklarını kullanarak bu atamaya yönelik protesto gösterisi yapan gençlerin üzerine polisi sürerek, orantısız bir güç kullandırarak üniversite öğrencilerini gözaltına aldırıyor, üniversitenin kapısına kelepçe vuruluyor. 

Üniversitenin akademisyenleri de, bu atamayı,  görev devir teslimi sırasında sırtlarını dönerek protesto ediyorlar. 

Protesto haklarını kullanan üniversite öğrencilerine yönelik bu kanunsuzluklar ne zaman yapılıyor? 

Saray'ın;  hukuk, adalet ve demokrasi reformu yapacakları müjdesini verdiği günümüzde yapılıyor. 

Bu mudur adalet ve demokrasi reformu?

Zaten inanan olmadı ama, inanır gibi olanların da umutlarını söndürdünüz, yok ettiniz. 

Kayyum rektör olarak üniversite dışından atanan rektörü, üniversitenin akademisyenlerinin ve öğrencilerinin hazmederek,  bu atamaya suskun kalacaklarını mı zannediyordunuz?

Tabii ki hayır. 

Bu atamanın amaç; bal yapmakla meşgul olan arının  kovanına çomak sokarak, bilerek ve isteyerek anarşi çıkmasına neden olup, ülkenin huzurunu kaçırmak, bundan siyasi çıkar beklemek ve anayasal demokratik haklarını kullanan öğrencileri,  teröristlikle yaftalamaktır. 

Bugün yapılan resmi açıklamalara göre; güya,  gözaltına alınan öğrencilerin sadece ikisi Boğaziçiliymiş, demek istiyorlar ki; protesto yapan kişiler, öğrenci değil teröristler. 

Madem öyle, sen devlet olarak,  bu kayyum rektör atamasını yapıp teröristleri kovanlarından niçin çıkarıyorsun, niçin provake ediyorsun?

Belki, muhalefetin yapması gereken ülkeyi karıştıran bu aymazlığı, iktidardaki sarayın yapması,  gerçekten anlaşılır gibi değil, bu ülkeye kötülük yapıyorsunuz, bu ülkenin temellerine, kin ve nefret tohumları ekiyorsunuz, bu tohumların yeşermesi halinde,  bu kin ve nefretin ilk önce sizi yok edeceğini anlayınız artık. 

Ben artık inanıyorum ki; ülke ve millet olarak,  çok büyük bir günah işlemişiz  ve bu günahımızın cezasını çekiyoruz. 

Çok yazık.  

Güner Yiğitbaşı

05/01/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

Kuruluş felsefesine inanmayan ülkeler parçalanmıştır.Türk halkı iktidarı destek çıkmıştır.bunun bütün sorumluları aydınlardır.ikinci sorunsa inanç tır.bu kadar muhafazakar toplum olabilirmi .Atatürk devrimleri tam anlamıyla başarıyla gerçekleştirilmedi..(CHP yöneticileri)1938 den sonra ülke raydan çıkarılmış trene benzetilmiştir.Toprak ağaları ve toprak reformları askıda kaldı.Değerli siyasetçimiz İsmet İnönüye yabancı birgazeteci soruyor?Atatürk,ü Nasıl anlatabilirsiniz cevap...O bir devrimcidir.Biz ise reformcuyuz.....!

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget