Haklı Ve Yasal Nedenlerini Açıklamak Zorundasınız

Haklı Ve Yasal Nedenlerini Açıklamak Zorundasınız Demokrasi; açıklık ve görevleri yasalarla açıkça belirlenmiş, anayasal ve yasal kurumlar ve kurall

Haklı Ve Yasal Nedenlerini Açıklamak Zorundasınız
Basından izlediğimiz ve öğrendiklerimize göre; saray yönetimi,  yeni bir düzenleme yaparak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki ağır silahlarını, emniyet ve jandarma alıp kullanabilecekmiş. 

Nereden çıktı şimdi böyle bir düzenleme, bu düzenlemeye niçin ihtiyaç duyulmuştur?

Bu soruların cevapları, bu kararı alanlar tarafından milletimize açıklanmalıdır. 

Demokrasi;  açıklık ve görevleri yasalarla açıkça belirlenmiş,  anayasal ve yasal kurumlar ve kurallar rejimidir. 

Anayasa ve yasalarımıza göre, ülkemizin iç güvenliği ve asayişinden;  kolluk olarak,  İçişleri Bakanlığı bünyesindeki emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatları sorumludur. 

Dış güvenliğimizden de Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri sorumlu ve görevlidir. 

Her kurumun özel yasaları mevcut olup, bu yasalarda;  kurumların teşkilatı, görev ve sorumlulukları, yetkileri,  teçhizatları açıkça belirlenmiştir. 

Bugün ülkemizin iç güvenliğinden ve asayişinden sorumlu emniyet ve jandarma teşkilatının; yasalara göre kendilerine verilen görevleri icraya yeterli ve elverişli silah, araç, gereç ve teçhizatları mevcuttur. Zaman içinde yeni ihtiyaç duyulduğunda,  iç güvenlik için yeterli ve elverişli takviye yeni silah, araç ve gereç alımına da bir engel bulunmamaktadır. 

Kaldı ki; toplumsal, beklenmeyen büyük bir olayın zuhur etmesi halinde,  ilgili yasalara göre, mülki amirlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinden takviye kuvvet istemeleri de olanak dahilindedir. 

Hal böyleyken, bugüne kadar ihtiyaç duyulmadığı halde, iç güvenlikten sorumlu emniyet teşkilatına,  Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ülkenin dış güvenliğine ve savunmasına elverişli ağır silahların devrine olanak sağlayan düzenlemeye ne gerek vardır?

Türk Halkının bilmediği, makul ve yasal bir zorunluluk varsa,  bunu bilmek ve değerlendirmek, gerekirse bu düzenlemeye karşı çıkmak, Türk Halkının hakkıdır. 

İran’daki devrim muhafızları gibi, saray muhafızlarına mı gerek duyulmaktadır?

Bugüne kadar, siyasal iktidarların;  her türlü haksızlıklarına, horlanmalarına, işsiz bırakılmalarına, en ağır vasıtalı vergileri, elzem mallar için bile en ağır özel tüketim vergilerini, katma değer vergilerini ödemek, en pahalı akaryakıtı kullanmak, aç kalmak zorunda bırakılan ve bunlara rağmen sesini çıkarmayan, demokratik silahsız ve barışçıl protesto haklarını kullanmayan, tüm kışkırtmalara,  kutuplaştırmalara,  ayrıştırmalara, farklı etnik kökenlerine, din ve mezheplerine rağmen kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşayan Türk halkından mı, bu uysal kaderine razı halkın çıkaracağını zannettiğiniz bir iç çatışmadan, saraya yönelik bir ayaklanmadan mı korkuyorsunuz da, aklı sıra  bunun önlemini mi almayı planlıyorsunuz, Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmiyorsunuz da, olası bir kargaşada ve iç çatışmada; Türk Silahlı Kuvvetlerinden,  personeli ve ağır silahlarıyla yardım istemekten mi korkuyorsunuz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin,  sadece ağır silahlarının emniyet güçlerine devrini,  olanaklı kılıyorsunuz?

Nedir;  bu uysal,  demokrasiye ve seçim sonuçlarına saygılı ve bağlı, Türk Halkından korkunuz?

Yoksa;  kendinizin,  demokrasiye olan  bağlılığınız ve sandık sonuçlarına olan saygınızdan,  bir şüpheniz mi vardır ?Merak ediyoruz doğrusu. 

Biz,  Türk Halkı olarak,  birbirimizden korkmuyoruz, yeter ki, halkımızı daha fazla bölmeye, kutuplaştırmaya ve ayrıştırmaya çalışmayınız. 

Nedir korkunuz?

Nedir amacınız, gerçekleri bilmek istiyoruz. 

Bu konularda medyada yalan,  yanlış birçok tezler ve rivayetler ortaya atılmaya başladı bile. 

Bu, yalan ve yanlış  rivayetlerin ortalığa saçılması,  çok tehlikelidir. 

Demokrasinin erdemi gereği,  şeffaf olunuz ve bu düzenlemenin varsa haklı ve yasal nedenlerini,  Türk kamuoyuna açıklayınız, açıklamak ve milletimizi ikna etmek  zorundasınız

Haklı ve meşru bir neden açıklayamıyorsanız,  bu gizli ve tehlikeli  niyetlerinizden ve sevdanızdan vazgeçiniz. 

Bu ülkeye kötülük yapmaya hakkınız yoktur.  

Güner Yiğitbaşı

24/01/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget