Sönerek Yok Olacaksınız

Sönerek Yok Olacaksınız Mehmet Ali ÇELEBİ, sönerek yok olmayacağım demiş. Sönerek yok olacaksın Sayın Mehmet Ali ÇELEBİ.

Sönerek Yok Olacaksınız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti içindeki bazı konuları, yazdıkları mektupla eleştiren İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi,  Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel,  Meclis'te düzenledikleri bir basın toplantısıyla istifa etmişler. 

Uğurlar olsun sizlere. 

Sizler kimsiniz Allah’ınız aşkına, kimsiniz?

Hüseyin Avni AKSOY ile Özcan ÖZEL'i,  isim olarak da cisim olarak da,  hiç anımsamıyor ve tanımıyorum. Demek ki; bende,  bir izlenim bırakacak bir cevherleri yok. 

Memleketim İzmir'in milletvekili Mehmet Ali ÇELEBİ'yi;  birikimleri, siyasetten önceki ülke yararına ve ülke çapında ses getiren bir çalşması  ve siyasete girdikten sonra da, CHP'ye yönelik olumlu çalışmaları nedeniyle tanımıyorum. 

Ergenekon kumpas davası sanığı ve mağduru olarak,  basından tanıyorum. Kendisi Harp Okulu mezunu ilk ve son rütbesi teğmenlik. 

CHP bu hatayı hep yapıyor. 

Medyada parlayan mağdurlara sahip çıkıyor. 

Medyada parlayan hiçbir siyasi tecrübeleri olmayan akademisyenlere, yargıçlara sahip çıkıyor,  tepeden inme meclise taşıyor ve kısa süre sonra da kazık yiyor ve oturuyor yerine. 

Medyada,  televizyon programlarında yıldızı parlayan, sonra milletvekili ve parti yöneticisi yapılan Profesör Dr. Süheyl BATUM, Emine Ülker TARHAN, rahmetli Profesör Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK örneklerini ve CHP'ye ihanetlerini hatırlarsınız sanırım. 

Yaşar Nuri, CHP den istifa ederek bir de parti kurdu, sonunda ne oldu? Büyük bir hüsran. 

Süheyl BATUM ve Emine Ülker TARHAN ne oldu? Unutulup gittiler. Siyasi hayatları sonlandı. 

Örnek olarak adlarını saydığım bu kişiler; siyasette büyük ve kalıcı olanın,  ATATÜRK tarafından kurulan ve ülkemizin en eski ve köklü siyasi partisi CHP'nin değil,  kendilerinin büyük olduklarını zannettiler ve yanıldılar. 

CHP;  ATATÜRK'ün kurduğu,  ülkemize siyaset kurumunu yerleştiren, ülkemize çok partili demokrasiyi getiren, ülkemize hizmet eden köklü bir partidir. 

CHP'li isen ve bu parti listelerinden ve tabanından oy alarak milletvekili seçilmiş ve hatta partinin Parti Meclisi gibi organlarında görev alabilmişsen, CHP'yi kurum olarak karşına alamazsın. Partinin yöneticilerini beğenmeyip eleştirebilirsin, kendince doğru olduğuna inandığın görüşlerini söyleyebilirsin, eleştirdiğin yöneticiler,  bugün varlar, yarın yoklar, yöneticiler yolcu CHP hancıdır, yolcuya kızıp,  hancıyı dövemezsin, bu kritik dönemde hanı terk edemezsin. 

Ülkemiz;  bugün çok kötü yönetiliyor, hatta yönetilemiyor, hepimiz eleştiriyoruz, kimse memnun değil, şimdi ülkemiz kötü yönetiliyor diyerek,  ülkemizi bırakıp gidecek miyiz, ülkemizi terk mi edeceğiz?

Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken, demokrasi ve özgürlüklerin yok edildiği bu kritik dönemde CHP'den istifa ederek,  AKP ve Cumhur İttifakının değirmenine su taşıyan, bana göre ülkeye ihanet edenlerden, özellikle Mehmet Ali ÇELEBİ'nin üzerinde durmak istiyorum. 

Mehmet Ali ÇELEBİ; istifasını açıkladığı basın toplantısında; ,  "Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik.  Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik.  Yanlışları görüp susabilirdim.  Bunu size yapamam.  Bunu kendime yapamam.  Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım.  Tarafım 29 Ekim ruhudur.  10 Aralık ve kurucularının zihniyeti değil.  Sönerek yok olmayacağım.  Yanıyorum öyleyse varım.  Hakkınızı helal edin.  Partiden istifa ediyorum" demiş. 

Mehmet Ali ÇELEBİ'nin; ”Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik” vurgusu dikkat çekiyor. 

Mehmet Ali ÇELEBİ'ye sormak lazım. ATATÜRK demek'ten çekinenleri el üslünde tutmak mı daha kötüdür, yoksa,  ülkemizin demokrasinin yok edildiği bu kritik ortamda partisinden istifa ederek,  ATATÜRK'ü ve onun  kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetini sevmeyen, ATATÜRK'e alenen küfür ederek hakaret eden, keşke Yunan galip gelseydi diyen Fesli Kadir ve onun zihniyetini temsil edenlerle birlikte hareket eden,  aynı zihniyeti taşıyan, bu zihniyetle kol kola olan iş başındaki AKP iktidarının yelkenine rüzgar doldurmak mı daha kötüdür?

Mehmet Ali ÇELEBİ,  sönerek yok olmayacağım demiş. Sönerek yok olacaksın Sayın Mehmet Ali ÇELEBİ. 

“Yanlışları görüp susabilirdim.  Bunu size yapamam.  Bunu kendime yapamam.  Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. ”demiş. 

Susmadın ki; liderine mektup yazdın ve eleştirilerini dile getirdin, liderin seninle görüştü, daha ne istiyorsun?

Sen kimsin ki? Dur bir aynaya bak önce. 

Dur,  bekle bakalım, parti içinde kal ve demokratik bir mücadele ver, istifa etmen mi gerekiyordu. 

Evet, sana göre  istifa etmen gerekiyordu, zira yeni bir parti oluşumu içinde yer alarak siyasi hayatına son vermek, sönerek yok olmak istiyordun. 

Sayın ÇELEBİ; kusura bakma,  kınam olsaydı bir miktar gönderirdim size. Ama kalmamış maalesef. 

Sizlerde biraz onur ve şeref varsa, gerçekten ATATÜRK'çü iseniz, listelerinden milletvekili seçildiğiniz CHP'den istifa ile yetinmeyiniz. 

Sizlerin, milletvekilliğinden de istifa etmenizi bekliyoruz. 

Şayet şerefiniz varsa. 

Güner Yiğitbaşı

29/01/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget