Başınıza 65 Ton Taş Düşsün Sizlerin

Başınıza 65 Ton Taş Düşsün Sizlerin Bu ülkede 65 yaş üstü insanlara yargısız infaz yapıyorlar, yargı kararı olmadan genelgelerle 65 yaş ve üzerini

Başınıza 65 Ton Taş Düşsün Sizlerin
Bu ülkede 65 yaş üstü insanlara yargısız infaz yapıyorlar, yargı kararı olmadan genelgelerle 65 yaş ve üzerini evlere kapatarak özgürlüklerini engelliyorlar. 

Bunlar arasında, geçinemeyip hala kayıt dışı çalışmak ek iş yapmak zorunda olan bir sürü insan var, iş yapıp para kazanacaklar ve evlerine ekmek getirecekler. 

Bunlara,  sokağa çıkamazsınız,  sadece saat 10. 00 ile 13. 00 arasında yaya olarak sokağa çıkıp hava alabilirsiniz, toplu taşıma araçlarına da binmeniz yasak diyorlar. 

Peki,  bu yasak ve kısıtlamalar  karşılığında siyasal iktidar onlara ne veriyor?

Kocaman bir hiç. 

Kendisi vermediği gibi, CHP'li belediyelerin onlara yapmak istedikleri yardımları da engelliyorlar,  insafsızca. 

CHP belediyeler üzerinden halk nezdinde itibar kazanmasın ve biz seçimleri kaybetmeyelim diye,  sadece kendi koltuklarını düşünüyorlar. Bunlar insanlıklarını kaybetmişler. 

Sen, 65 yaş ve üzerini gözden çıkardıysan açıkça ve erkekçe söyle. 

Devletin itibarı, saraylarla, uçaklarla sağlanmaz. 

Devletin itibarı, yaşlı insanlarına verilen değerle ölçülür batı toplumlarında. 

Siz; sarayınız,  uçaklarınız, zevk ve safahatınız, lüksünüz, yandaş müteahhitlerinizin ve oradan aldığınız ve yandaş vakıflara aktardığınız komisyonlarınız için hazinenin içini boşaltınız, ondan sonra da, sokağa çıkma yasağı getirdiğiniz insanlara, işyerlerini zorla kapattırdığınız esnafa bir kuruş devlet yardımı yapmayınız. 

Sanki, babanızın parasını vereceksiniz. Vereceğiniz para,  vatandaşın vergilerinden oluşan kendi parası, kendi parasıyla rezil olan insanların yaşadıkları bizden başka bir ülke,  yok sanırım. 

Bu ülkenin nüfusu yaklaşık 90 milyon olmuştur. 

Siyasal iktidar olarak,  böbürleniyorsunuz ve 18 seneye rağmen,  hala iş başında kalmaya devam etmek istiyorsunuz ama, etkinliği bile tartışmalı olan Çin aşısını bile,  insanlara, özellikle yasaklar koyduğunuz eve hapsettiğiniz 65 yaş üstü insanlara,  hala tedarik edip uygulayamadınız. 

Topu topu 3 milyon doz aşı alabildiniz büyük bir gecikmeyle. 

Her insana iki doz vurulacağına göre;  3 milyon aşı, ancak 1. 5 milyon insana yetecek bir aşı. 

90 milyon insana karşılık 1. 5 milyon insana yetecek bir aşı. 

Siz;  acz içindeki, insanlarına dandik Çin aşısı bile tedarik edemeyen bu ülkeye,  itibarlı ülke mi demektesiniz? Sevsinler sizin itibarınızı. 

Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyetinin itibarı ile siyasal iktidar olarak kendi itibarınızı birbirine karıştırmayınız lütfen. 

Siz, içte ve dışta,   itibarını yitirmiş, ülkeyi yönetemeyen,  hiç kimseye güven veremeyen bir iktidar konumuna düşmüş bulunuyorsunuz. 

ATATÜRK'ün kurduğu,  sizin şu anda tanınmaz ve itibarsız hale getirmeye çalıştığınız T. C. Devletinin itibarı; ATATÜRK gibi,  Dünya'nın bir numaralı asker ve devlet adamının başarıları ve itibarından, sizden önceki dönemlerdeki devlet geleneklerinden gelmektedir. Size rağmen,  T. C. Devleti olarak,  itibarımız içeride ve dışarıda  hala çok güçlüdür. 

Devletin itibarı için,  sizin saraylarınızın ve uçaklarınızın katkısına hiç gerek yoktur. Bilakis,  sizin saray ve uçaklarınız, mevcut itibarımızı da alıp götürmektedir. 

Neymiş efendim, siyasal iktidarın ileri gelenleri, milletvekilleri, siyasi parti liderleri,  tanınmış politikacılar,  sıra harici ve öncelikle aşı olmalılarmış ki; aşı karşıtı insanlarımız da,  onları örnek alarak, çekinmeden ve  korkmadan aşı olmalılarmış. 

Hadi oradan sen de. 

Aşı olma sırasını torpillemenin mazeretidir bu aymazlığınız. 

Madem öyle, bu aşının 3. faz çalışmasında niçin denek olmadınız?

Yok öyle yağma, siz bu milleti enayi mi zannediyorsunuz?

Seçim olursa şayet, sandıkta göreceksiniz bu milletin, özellikle 65 yaş üzerindeki insanların uyanışını ve tokatını. 

Ben,  71 yaşındayım, bu ülkeye, üç beş evraktan ibaret dosyası olan  basit it, uğursuz, adi hırsız yargılayarak değil, klasörlerle ifade edilen önemli dosyaların savcı ve hakimi olarak 25 sene hizmet ettim, ama,  daha ne grip, ne zatürreye ve ne de korona aşısı olamadım. 

65 Yaş üzeri insanları anayasaya ve yasalara aykırı olarak evlerine hapseden ve suç işleyen,  toplu taşım araçlarını dahi yasaklayanlar, bu yasakların bir an önce kalkması için, bu insanlara acilen aşı bulup,  onların yargısız infazlarını sonlandırmak zorundadırlar. 

Tabi gerçekten itibarınız ve insanlığınız varsa. 

Güner Yiğitbaşı

17/01/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget