Yılbaşında Hatırlanan Koronavirüs

Yılbaşına, yılbaşı eğlencelerine ve yılbaşında halkın içki almasına karşılar ya, koronovirüs salgınını fırsat bilip, halka bir yılbaşı kutlamasını

Yılbaşında Hatırlanan Koronavirüs
Bu iktidar; halka hiçbir şey vermeden, pandemi nedeniyle işleri bozulanlara parasal yardımlar yapmadan, halkımızdan  sadece isteyen, halka yasak üzerine yasaklar koyan, halka koyduğu yasakları kendisi için yok sayan, her fırsattan kendi ideolojisi için ganimet elde etmesini çok iyi beceren, gerçekten yasakçı ve insaftan yoksun bir iktidar. 

Yılbaşına, yılbaşı eğlencelerine ve yılbaşında halkın içki almasına karşılar ya, koronovirüs salgınını fırsat bilip, halka bir yılbaşı kutlamasını dahi çok gördüler. 

Evet, umumi yerlerde, otellerde ve eğlence yerlerinde kalabalıkların toplanarak yılbaşı eğlencesi yapılmasını yasaklayabilirsiniz, halkın maske ve mesafe kuralını ihlal etmelerini önleyecek tedbirleri,  alabilirsiniz. 

Ancak bu tedbirlerde bir aşırılık,  ayrımcılık ve çifte standart uygulamamak gerekir. 

Halkın kalabalık topluluk haline gelmelerine ve mesafe kuralına uymamalarına yol açan organizasyonlar, kutlamalar yasaklansın ama, Allah'tan gelen bir pandemi nedeniyle,  toplu Cuma namazlarına da yasak getirilmesi sanırım Allah'ı kızdırmaz, o yüce yaratık kullarını anlar ve günah yazmaz. 

Hal böyleyken,  siz kalabalık toplu Cuma namazlarını engellemeyin, halkın neredeyse evlerinde ve evlerinin önündeki yılbaşı kutlamasına kadar uzanan yasaklar getirin. 

Olmaz böyle bir saçmalık. 

Yılbaşı kutlamaları hakkında önemli uyarılarda bulunan Erdoğan,  “Bütün güvenlik güçlerimiz tedbiri alacak.  Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil.  Gerekli operasyonlar yapılır.  İnsanımızın hayatı her şeyin ötesinde.  Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere her türlü tedbiri alarak bunların üzerine gidecek” ifadelerini kullanmıştır. 

İçişleri Bakanı da yayınladığı genelge ile “Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan diğer önlemlerle birlikte,  konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler de dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi veya kutlama organizasyonu yapılmamasına yönelik gerekli planlama,  koordinasyon ve denetim faaliyetleri eksiksiz şekilde yerine getirilecek. " diyerek yılbaşı kutlamalarını yasaklamıştır. 

Genelgedeki; ”hiçbir mekanda “tabiri, ucu açık bir tabir olup, güvenlik güçleri evlerdeki kutlamalara dahi müdahale edebilecektir. 

BOLU Valisi Ahmet Ümit de Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanından geri kalır mı hiç,  o da Koronavirüs'le mücadele kapsamında yılbaşında alınan tedbirleri en üst seviyeye yükselterek, "Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa o evdeki herkese cezai müeyyide uygulanacak" şeklinde ferman çıkarmıştır. 

Bolu Valisinin koyduğu yasakta yer alan “ Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa” tabirinden ne anlamak gerekecektir, kaç insan normal, kaç insan normalin üzerinde sayılacaktır?

Anlaşılıyor ki; insanlar, mesafeye dikkat ederek,  yakınlarıyla bir evde toplanarak mütevazi bir yılbaşı kutlaması yaptıklarında dahi, acımasız ve işgüzar bir komşu ihbarı ile gözaltına alınacaklar, haklarında cezai işlem uygulanabilecek ve yılbaşıları zehir olacaktır. 

Ama,  toplu Cuma namazları serbest olacak, saraydaki sazlı ve sözlü davetler koronovirüse rağmen devam edecektir. 

Böyle bir saçmalık olamaz. 

Olursa da,  bizim gibi muz cumhuriyetlerinde olur sanırım. 

Tüm yasaklara rağmen; 

Evlerinizdeki eğlenceniz;  bol ve neşeli, 

İçtiğiniz içkileriniz afiyet, 

2021 yılı,  olabildiğince mutlu ve sağlıklı, 

Yapılacak bir erken seçimle, 2020 yılı, bu yasakçı iktidarın son yılbaşısı olsun inşallah. 

Güner Yiğitbaşı

31/12/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu


Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget