Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına Aday Olamaz Ve Olmamalı Da!

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına Aday Olamaz Ve Olmamalı Da! Evet, KILIÇDAROĞLU'nun Cumhurbaşkanı adayı olma lüksü yoktur bize göre.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına Aday Olamaz Ve Olmamalı Da!
Bugün (07/12/2020) KILIÇDAROĞLU Meclisteki Bütçe maratonunda güzel bir konuşma yaptı ve konuşmaları, rahatsız olan AKP'li milletvekilleri tarafından sık sık kesilerek, kendisine AKP sıralarından sataşılarak laf atıldı. KILIÇDAROĞLU  da, bu sataşmalara,  en münasip şekilde cevaplar verdi. 

Bu durum;  bize, rahmetli DEMİREL'in Meclisteki Bütçe konuşmalarını, kendisine sataşarak laf atanlara verdiği cevaplarla attığı golleri hatırlattı. 

KILIÇDAROĞLU'na atılan sözlerden biri de, ”aday ol” sözüydü. 

AKP'liler istiyorlar ki; KILIÇDAROĞLU,  Cumhurbaşkanı adayı olsun ve seçilemezse, meclis dışında kalsın milletvekili dahi olamasın ve dokunulmazlığını yitirerek onu yargılayalım,  CHP'ye güç kaybettirelim. 

Bize göre, KILIÇDAROĞLU da; aday olur da seçilemezsem,  milletvekili de olamayacağım,  meclis dışında kalarak dokunulmazlığımı kaybedeceğim ve olası bir AKP iktidarı,  beni taraflı yargıya teslim eder ve mecliste bekleyen fezlekeler devreye girerek başım belaya girer diye düşünüyor olmalıdır. 

Böyle düşünmekte haklıdır da. 

Evet, KILIÇDAROĞLU'nun Cumhurbaşkanı adayı olma lüksü yoktur bize göre. 

Meclis dışında kalma, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olma olasılığı vardır. Canla başla çalışmasına, kaybettiği manevi tazminat davalarıyla mal varlığı yok olma tehlikesine girmesine rağmen, oturdukları rahat koltuklarından KILIÇDAROĞLU'nu ağır şekilde eleştiren ve sevmeyen, AKP'nin ülkeye verdiğ zararın farkında olmayan,  değerleri kendilerinden menkul CHP'li geçinen azımsanamayacak sayıdaki seçmenlerin varlığı,  bizi de endişeye sevk etmektedir. 

BU nedenle, KILIÇDAROĞLU aday olmak istememekte yerden göğe kadar haklıdır. 

İyi Parti Genel Başkanı AKŞENER, seçilemeyeceğini bildiği halde aday oldu da ne oldu?

Milletvekili seçilme imkanını kendi elleriyle tepti, Cumhurbaşkanı seçilemediği gibi, Meclis dışında kaldı ve meclis grubunu, mecliste yalnız bıraktı.  Bugün, milletvekili olamadığı için,  Meclisteki Bütçe görüşmelerine katılamadı ve konuşma yapamadı. Dokunulmazlık da kazanamadı. 

Önümüzdeki seçimler, parlamenter sisteme geçiş için bir referandum ve AKP iktidarından kurtulmak için yapılacak bir demokrasi savaşıdır. 

Bu nedenle, yapılması gereken, AKP ve MHP koalisyonunun oluşturduğu Cumhur İttifakı karşısında bir demokrasi cephesi oluşturarak, HDP dahil tüm muhalif partileri bir araya getirmek, tüm partilerin oy verebilecekleri ve ilk turda kazanma potansiyeli olan liyakatli, kaliteli ve tanınmış ama yıpranmamış bir isim, ortak aday olarak belirlenmelidir. 

Geçtiğimiz seçimlerde dilimizde tüy bitti, Millet İttifakı olarak ortay aday belirleyin ve ortak aday ile seçimlere giriniz diye. Ancak, Ekmelettin örnek gösterilerek, ilk turda her parti kendi adayını göstersin, oylar bölünsün ve  iş ikinci tura kalsın dediler. 

Biz de yazdık ve sorduk, ikinci tur garanti mi? Eldeki kuş,  daldaki kuştan değerlidir dedik, dediğimiz çıktı ve adam ilk turda atı aldı Üsküdar’ı geçti ve ilk turda işi bitirdi. 

Bu nedenle; önümüzdeki,  erken ya da zamanında yapılacak seçimlerde, demokrasi cephesi oluşturulmalı ve mutlaka ortak aday gösterilmeli,  iş ilk turda bitirilmelidir. 

Bu ekonomik kaos ortamında,  başarısız olan AKP MHP Koalisyonunu sandıkta ilk turda yenemeyecekseniz, bu gücü ve  inancı taşımıyorsanız,  bu işe hiç girmeyiniz. 

Bırakınız, AKP ülkeyi Katar'a satsın ve hepimiz rahat edelim! 

Güner Yiğitbaşı

07/12/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget