Covid 19 Meslek Hastalığı Sayılmalıdır

Covid 19'u meslek hastalığı sayacak yasanın, acilen çıkarılması için, AKP ve MHP koalisyonunu ve ERDOĞAN'ı göreve davet ediyoruz.

Covid 19 Meslek Hastalığı Sayılmalıdır
Yaklaşık bir seneden beri ülkemiz dahil tüm Dünya ülkeleri,  Covid 19 denen virüs salgını ile mücadele halinde, milyonlarca insan, bu virüsten öldüler, sağ kurtulabilenleri de dahil ettiğimizde,  milyonlarca kişi bu virüsten hastalandılar. 

Covid 19 hastalarını kimler tedavi ediyorlar? Tabii ki;  doktorlar ve yardımcı sağlık personeli. 

Covid 19 hastalarını tedavi etmek için canla başla çalışan sağlık mensuplarının, alınan  tüm önlemlere rağmen azımsanamayacak bir bölümü, görevlerini icra ederlerken, tedavileriyle uğraştıkları hastalardan bu virüsü kaparak hastalandılar ve bazıları da,  maalesef hayatlarını kaybettiler. 

Ölen sağlık personelinin geride bıraktıkları eşleri ve çocukları, destekten mahrum kaldılar. 

Doktor ve diğer sağlık personelinin görevleri nedir?

Ölmek değil, hastalanan insanları tedavi ederek yaşatmaktır. 

İçinde bulunduğumuz pandemi dışındaki normal koşullarda,  doktor ve diğer sağlık personelinin hastalarından virüs veya bakteri türü mikrop kaparak,  ölümcül bir şekilde  hastalanmaları ve hayatlarını kaybetmeleri,  çok zayıf bir ihtimaldir. 

Ancak,  içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında,  covid 19 virüsünün insanlara çok kolay bir şekilde geçebildikleri, aldıkları tüm önlemlere rağmen,  sağlık personelinin hastalarından bu virüsü kaparak hastalandıkları ve hayatlarını kaybettikleri,  yaşanarak görülmüş olup, bu nedenle sağlık personeli büyük bir risk altındadırlar. 

Bir benzetme yapacak olursak, sağlık personeli barış ortamında değil, sürekli ölüm tehdidi altında ve adeta bir savaş ortamında ve cephede savaşan asker konumundadırlar. 

Askerin; subay ve astsubayından erlerine kadar,  asli görevleri; ülkelerini ve ülke insanlarını,  dış tehlikelerden korumak için,  düşmanla harp etmek ve gerekirse ölmektir.  Asker, öleceğini bilerek bu mesleğe girer, doktor ve diğer yardımcı sağlık personeli ise; ölmek için değil,  yaşatmak amacıyla bu mesleğe girerler. 

Asker; ölümü göze alarak bu mesleğe girmiştir. Asli görevi, savaşarak öldürmek ve ölmektir. 

Ölmek askerlik mesleğinin doğasında vardır. 

Buna rağmen, savaşta veya benzeri bir görevi icra ederken ölen asker,  şehit sayılarak, yasaların şehitlere tanıdıkları haklardan onların yakınları nasıl yararlanıyorlarsa, ki;  buna,  polislerimiz de dahildir, olağanüstü pandemi koşullarında sağlık hizmetinin en ön cephesinde ölümcül virüs ve bakterilerle savaşarak sağlık hizmeti verirlerken hayatlarını yitiren sağlık personelinin günahı nedir de,  bunlara şehit statüsü tanınmamakta direniyorsunuz? Bu haksızlığı ve vurdum duymazlığı  anlamak mümkün değildir. 

Doktorlarımızın ve yardımcı sağlık personelimizin, Covid 19 ile mücadelesinde,  onların motivasyonlarını ve geride bırakacakları  aile yakınlarını düşünerek, Covid 19'u meslek hastalığı sayacak yasanın,  acilen çıkarılması için, AKP ve MHP koalisyonunu ve ERDOĞAN'ı göreve davet ediyoruz.  

Güner Yiğitbaşı

07/12/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget