Sizler Bu Ülkeye Daha Çok Zarar Veriyorsunuz

Sizler Bu Ülkeye Daha Çok Zarar Veriyorsunuz Siz, bu olumsuzluklarınızla, terörist ilan ettiğiniz DEMİRTAŞ' dan çok daha fazla zarar veriyorsunuz bu

Sizler Bu Ülkeye Daha Çok Zarar Veriyorsunuz
Neymiş efendim,  DEMİRTAŞ teröristmiş. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesinin;  DEMİRTAŞ'ın derhal tahliyesine ilişkin kararı,  bu beyleri bağlamazmış, bu karar bu beyleri rahatsız etti. Hukuk batıyor onlara, kabus görüyorlar adeta. 

Sanki, T. C. bu beylerin babalarından miras kalan şahsi mülkleri. 

Bu ülke; Kürdüyle Türküyle, Ermensiyle, Rumuyla ve sair etnik kökenden gelenleriyle, ayrımsız bir şekilde, tüm Türk Vatandaşlarınındır. 

DEMİRTAŞ'ın terörist olup olmadığına yargı karar verir. 

Velev ki; terörist,  size ne?

AİHM derhal salıverilmesine karar vermişse; bu karar, imzaladığımız Uluslar arası anlaşmalara ve Anayasanın 90. maddesine göre,  herkesi bağlar. 

DEMİRTAŞ bir teröristtir,  serbest kalırsa ülkeye zarar verir demeye,  kimsenin hakkı yoktur. 

Bu ülkenin menfaati için değil, kendi şahsi ve siyasi geleceğiniz için tehlikeli gördüğünüz, Kürt seçmen üzerinde etkili bir siyasetçi olan DEMİRTAŞ'ın serbest kalmasından,  siyaseten korkuyorsunuz, ülkenin yararı selameti sizin umurunuzda bile değil. 

Sizler,  ülkenizi düşünüyor ve seviyor olsanız; komşu devletlerle iyi geçinirsiniz,  anayasayı sürekli ihlal etmezsiniz, halkınızı hukuksuzluklarınızla boğmazsınız, ülkede terör estirmezsiniz, yargıyı bağımsız kılarsınız, basını özgür kılarsınız, yabancı sermayeyi ülkemizden kaçırmazsınız, devletin imkanlarını yap işlet devret yöntemiyle beş müteahhide peşkeş çekmezsiniz. Siz,  bu olumsuzluklarınızla, terörist ilan ettiğiniz DEMİRTAŞ' dan çok daha fazla zarar veriyorsunuz bu ülkeye. 

Devletimizi itibarsızlaştırıyorsunuz, altını oyuyorsunuz. 

DEMİRTAŞ kararını yok sayan, biz bu kararı takmayız diyen,  anayasaya ve hukukun üstünlüğüne meydan okuyan, Türkiye Cumhuriyetini kabile devleti mertebesine indiren böyle bir iktidar görmedi ve bir daha görmeyecek,  bu ülke. 

Yazıklar olsun. 

Bize bu iktidarı reva görenler, oylarıyla bunları başımıza saranlar, ne kadar övünseler azdır(!) kına yaksınlar.  

Güner Yiğitbaşı

25/12/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget