Bu Kişi Mi Adalet Ve Hukuk Reformu Yapacak?

Bu Kişi Mi Adalet Ve Hukuk Reformu Yapacak? Hukuk ve adalet reformu yapacak kişi; öncelikle, adil, insanlara ve hukuka saygılı olmalıdır.

Bu Kişi Mi Adalet Ve Hukuk Reformu Yapacak?

Bir kişinin hukuk ve adalet reformu yapabilmesi için, zihnen bu reforma hazır olması gerekir. 

Hukuk ve adalet reformu yapacak kişi; öncelikle, adil, insanlara ve hukuka saygılı olmalıdır. 

Kendisi için hak gördüğü hukuku, adaleti ve başkalarından kendisi için beklediği ve  istediği saygıyı, başkaları için de,  hak olarak görmeli, adil ve insaflı olmalıdır. 

Hele bu kişi; anayasaya göre,  Türkiye Cumhuriyet Devletini ve milletin birliğini temsil eden  ve bütün Türk Milletini kucaklamak,  sevip ve saymak zorunda olan, göreve başlarken tarafsızlık yemini eden bir Cumhurbaşkanı ise, adalete, hukuka ve hukukun üstünlüğüne, yasalar önünde herkesin eşitliği ilkesine, herkesin onuruna, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına saygılı olmak zorundadır. 

Nalıncı keseri gibi,  hukuku, hak ve adaleti ve saygınlığı,  sadece kendisine yontmamalıdır. 

Kafasında AKP Genel Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı şapkalarını taşıyan ve insanlara, siyasi rakiplerine saldırarak, hakaretler ederken AKP Genel Başkanı şapkasını giyen ve Cumhurbaşkanı olduğunu unutan, ancak,  saldırdığı ve hakaretler yağdırdığı kişilerin;  kendisine yönelik,  hakaret bile içermeyen ağır eleştirileri karşısında,  savunmaya geçerek,  kafasına Cumhurbaşkanı şapkasını geçiren ve siyasi rakiplerine alenen; ”Edep denilen bir şey var.  Haddini bilmesi lazım.  Cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur bunu da öğrenmesi lazım. ” "Gördünüz,  cenaze namazında bile bu ahlaksız,  terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" diyebilen bir kişiden,  hukuk ve adalet reformu yapmasını beklemek abesle iştigaldir. 

Güner Yiğitbaşı

05/12/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget