Kimse Lafı Çarpıtmaya Kalkışmasın

Kimse Lafı Çarpıtmaya Kalkışmasın CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BAŞARIR ın sözleri, AKP ve yandaş çevreleri tarafından çarpıtılarak, gündem değişt

Kimse Lafı Çarpıtmaya Kalkışmasın
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BAŞARIR'ın; program konuğu olarak katıldığı özel bir televizyon kanalında, Tank-palet fabrikasında Katar'ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirerek sarf ettiği;  ''Öyle bir noktadayız ki;  Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış.  20 milyon dolara satıldığı söyleniyor,  50 milyon dolara satılmış. . . ' sözleri, AKP ve yandaş çevreleri tarafından çarpıtılarak, gündem değiştirme ve CHP aleyhine çirkin bir propaganda aracı haline getirilmiştir. 

CHP'nin ve tüm vatansever insanlarımızın,  stratejik önemdeki Tank, Palet Fabrikasının Katar'a satılmasına, haklı olarak şiddetle karşı çıktıkları ve bunu sürekli gündemde tutmaya çalıştıkları,  bilinen bir gerçektir. 

Bu ülkenin kurtarıcısı,  devletimizin ve Türk Ordusunun kurucusu ve ebedi Başkomutanı, değerli asker ve devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu CHP'nin değerli bir milletvekilinin; Türk Ordusuna,  satılık ordu diyerek,  onu aşağılaması ve hakaret etmesi,  asla düşünülemez. 

“Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış” sözünün neresinde hakaret vardır?

Bu söz, doğrudan orduyu hedef alan ve  Türk Ordusunu suçlayan, aşağılayan,  itibarsızlaştıran ve küçük düşüren bir söz değildir. 

CHP Milletvekili Ali Mahir BAŞARIR; doğrudan Türk Ordusunu hedef alarak, orduyu küçük düşürmek, değersizleştirmek ve hakaret etmek amacıyla,   “Türk Devletinin Ordusu,  satılık ve aşağılık bir ordudur” dememiş ki. 

Şayet,  orduya hakaret kastıyla ve onu değersizleştirmek, Katar lehine ve ülkemiz aleyhine satılık ve alçak bir faaliyette bulunduğunu ifade etmek amacıyla, satılık ordu demiş olsaydı, hakaret olurdu ve AKP ve yandaşlarından önce,  en başta CHP olmak olmak üzere,  hepimiz, tüm Türk Halkı ayağa kalkardı. 

Yok öyle bir şey, bir bardak suda fırtına yaratmak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sefalet ve kaosu perdelemek ve gündem değiştirmek amacıyla, AKP Genel Başkanı ve AKP yandaşlarının haksız feryatları ve harekete geçen savcıların gayretleri,  hiçbir işe yaramayacak ve hakaret olmayan bu sözler, orduya hakaretmiş gibi,  Türk Halkına yutturulamayacaktır. 

CHP Milletvekilinin sözleri, şerefli ve şanlı  Türk Ordusuna yönelik değil, ordumuzun gücü ve ülkemizin güvenliği için stratejik önemde olan Tank-Palet Fabrikasını Katar’a satarak aymazlık gösterenlere yönelik haklı bir eleştiridir. 

Gocunmaları, kendilerine yönelik bu haklı ve yerinde yapılan eleştiriyi,  kendi üzerlerine alması ve utanması gerekenler, bunu yapmayarak, bu sözleri; ordumuza yapılan bir hakaret olarak değerlendirerek,  kimi kandırmaya çalışıyorlar?

Türk Milleti;  her taşın altından Katar'ın çıkmasını, AKP iktidarının;  kayıt dışı, gizli, denetimden uzak, karanlık, şeffaf olmayan ahbap çavuş Katar ilişkisini islemiyor artık, bu böyle bilene.  

Güner Yiğitbaşı

01/12/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget