Teşekkürler İçişleri Bakanı

Teşekkürler İçişleri Bakanı; sizin, devlet ve devlet adamlığı anlayışınızı ve ciddiyetinizi, ülkenin ve demokrasinin değerlerinden ne anladığınızı

Teşekkürler İçişleri Bakanı

 İçişleri Bakanı, 
Anayasa Mahkemesini hedef aldığı sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yaparak, "Geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söyledim.  Çok hoşuma gitti.  Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm.  Bu devlete 'katil' diyenler ve Anayasa Mahkemesi tarafından 'siz katil deme hürriyetine sahipsiniz' diyenler,  yıllardan beri bu ülkenin değerlerini yermek isteyenler hepsi bir cephe oldular,  hepsini Allah bir fotoğrafta göstermek nasip etti" demiş. 

İçişleri Bakanı SOYLU; Anayasa Mahkemesine yönelik sözlerinin işe yaradığını, hoşuna gittiğini, bu sayede,  Anayasa Mahkemesi ile ilgili söylediği hukuk dışı,  bir bakana asla yakışmayan,  mahkemenin aldığı kararı eleştiri hudutlarını aşarak,  Anayasa Mahkemesini ve başkanını itibarsızlaştırmayı ve işlevsizleştirmeyi hedefleyen,  etik dışı beyanlarına karşı çıkarak,  kendisinin bu sözlerini eleştiren ve Anayasa Mahkemesini ve başkanını savunan kişileri görüp tanıdığını, Anayasa Mahkemesi ile ilgili sözleri sayesinde,  ülkenin değerlerini yerenleri ve devlete katil diyenleri görüp tanıma fırsatını bulduğunu,  söylemiş. 

Yani, İçişleri Bakanı; Anayasa Mahkemesinin kararını eleştirmenin sınırlarını aşan kendi sözlerini haklı olarak eleştirenleri; devlete katil diyenlerle, ülkenin değerlerini yermek isteyenlerle özdeşleştirmiş ve onları da itibarsızlaştırmıştır,  aklı sıra. 

İçişleri Bakanının;  Anayasa Mahkemesi Başkanına ve Anayasa Mahkemesine yönelik,  anayasaya ve devlet adamlığı etik ve ciddiyetine aykırı, eleştiri hudutlarını aşan beyanlarını,  biz de ağır şekilde eleştirdik ve bu konuda bir makale yazıp yayımladık. 

İçişleri Bakanı; bu ek beyanlarıyla,  Anayasa Mahkemesini savunan bir kişi olarak,  bizi de,  devlete katil diyen ve ülkenin değerlerini yermek isteyenler kategorisine sokmuş. 

İçişleri Bakanından övgü değil yergi almak,  bizim ve bizim gibi düşünenler için büyük bir şeref ve onurdur, Allah kendisinden razı olsun. Aksi olsaydı,  gerçekten çok üzülür ve kahrolur, dostlarımızın yüzüne bakamazdık. 

Hani bir güzel söz vardır ya, ”bana arkadaşının kim olduğunu söyle,  senin kim olduğunu söyleyeyim” diye. 

Bu güzel sözü; ”seni öven ve beğenen kim bana söyle,  senin etik değerini söyleyeyim” şeklinde de,  ifade edebiliriz. 

Teşekkürler İçişleri Bakanı; sizin,  devlet ve devlet adamlığı anlayışınızı ve ciddiyetinizi, ülkenin ve demokrasinin değerlerinden ne anladığınızı çok iyi bilen bir kişi olarak, bu son açıklamanız,  bizim için bir yergi değil, övünç vesilesi olmuştur.  

Güner Yiğitbaşı

20/09/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu  

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget