İyi Parti'nin Ayağına Kurşun Sıkılmıştır

İyi Parti'nin Ayağına Kurşun Sıkılmıştır Komploculara, gerekli ve hak ettikleri dersin verilmesi ise, İYİ PARTİ'nin şansı olacaktır.

 

İyi Parti'nin  Ayağına Kurşun Sıkılmıştır

İYİ PARTİ; ağırlıklı olarak, MHP kökenli kişiler tarafından kurulan bir partidir. 

MHP yönetiminin, AKP'nin de yardımıyla sergilediği ayak oyunları olmasaydı, BAHÇELİ kongrede yenilecek ve MHP Genel Başkanlığı koltuğundan indirilecek,  büyük bir ihtimalle AKŞENER MHP Genel Başkanı olacak ve bugün İYİ PARTİ olmayacaktı. 

Aslında, Meral AKŞENER ve arkadaşlarının MHP'den ayrılmak zorunda bırakılmaları ve YENİ PARTİ'yi kurmaları,  isabetli olmuştur. 

Ki; İYİ PARTİ kısa sürede barajı aşarak meclise girmeyi başaracak bir güç elde etmiştir. 

Meral AKŞENER'in bayan olması, merkez sağ parti olan Doğruyol Partisindeki geçmişi, İçişleri Bakanlığı yapmış olması ve büyük gayretleri, partinin kuruluşunda ve içinde, örneğin Aytun ÇIRAY gibi, merkez sağdan gelen deneyimli isimlerin yer almaları ve seçmene güven aşılamaları, yeni bir parti olan İYİ PARTİ'nin bu kısmı başarısında etkin rol oynamıştır. 

İYİ PARTİ'nin,  CHP ile Millet İttifakı içinde yer alması, Cumhur İttifakından uzak durması, AKŞENER'in il il dolaşarak halka dokunması da, İYİ PARTİ'yi, özellikle merkez sağ muhafazakar seçmen için cazibe merkezi haline getirmiştir. 

Bu şekilde ve koşullarda  geçtiğimiz Pazar günü 2. Olağan Büyük Kongresini yapan İYİ PARTİ, kongreye de iyi ve büyük umutlarla başlamış, genel başkan AKŞENER etkili bir konuşma yapmış, ancak bu güzelliklerden sonra olanlar olmuştur. 

Kulis haberlerine göre, parti teşkilatı; delegelere müdahale ederek, genel idare kurulu seçiminde kendilerine oy verilmeyecek kişilerin isimlerini ihtiva eden bir liste vermişler ve partideki merkez sağı temsil eden güçlü isimler,  seçimde liste dışında bırakılmışlardır. Liste dışı bırakılanlardan en flaş isim de,  partinin genel başkan yardımcısı Aytun ÇIRAY'dır ve bu isim İYİ PARTİ'nin vitrin ismidir. 

İYİ PARTİ'de yapılan bu ayak oyunları, AKŞENER ve onun şahsında İYİ PARTİ'nin ayağına silah sıkmış ve partinin itibarını büyük oranda zedelemiş, Cumhur İttifakının yelkenine rüzgar olmuştur. 

Bize göre, yapılan  bu talihsiz ve çirkin ayak oyunu; partinin, milliyetçiler dışında  merkez sağı da temsil ederek tabanının genişlemesine zarar vermiştir.  

İYİ PARTİ,  merkez sağı da temsil etmeyecekse, tabanını genişletmeyecekse ve sadece MHP artığı ve karşıtı  milliyetçilere hitap edecekse,  niye kurulmuştur?Aslı MHP vardır zaten, kopyasına gerek yoktur. 

İYİ PARTİ'ye yazık edilmiştir. İYİ PARTİ'li değiliz ve CHP'yi bırakıp gittiği için kendisine içerlediğimiz, donanımlı ve dürüst politikacı Aytun ÇIRAY' sız bir İYİ PARTİ'yi, biz düşünemiyoruz. 

Bundan sonra, partiye bu komployu kuranlar partiden uzaklaştırılmazlarsa, hiçbir şey olmamış gibi davranılırsa,  İYİ PARTİ bize göre barajı dahi aşamayacktir. 

Bu arada, Millet İttifakı da büyük bir yara alacak ve ERDOĞAN'ın ekmeğine yağ sürülecektir. 

Komploculara,  gerekli ve hak ettikleri  dersin verilmesi ise, İYİ PARTİ'nin şansı olacaktır. 

AKŞENER'e,  büyük bir görev ve sorumluluk düşmektedir. 

Güner Yiğitbaşı

23/09/2020

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget