Libya tezkeresi geçti gözünüz aydın!...

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, dün oylanarak Meclis ‘den geçti. Tezkereyi Meclise sunanların ve kabul oyu verenlerin gözleri aydın olsun!

Libya tezkeresi geçti gözünüz aydın!...
Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, dün oylanarak Meclis ‘den geçti.
Tezkereyi Meclise sunanların ve kabul oyu verenlerin gözleri aydın olsun!
Tezkere'nin geçeceği bilinen bir gerçekti, zira; ülkemizde demokrasinin ve insan canının kıymetinin olmadığı, Kore savaşından beri, askerin kanı ve canı üzerinden siyasi çıkar sağlamanın alışkanlık haline geldiği ve iktidar ve ortağı partinin milletvekillerinin özgür iradelerinin, sarayın ipoteği altında olduğu bilinen bir gerçekti.
Bu gerçeğe rağmen; zayıf bir ihtimal de olsa, bir kısım vicdan sahibi milletvekilleri çıkarlar ve muhalefetle birlikte hayır oyu verirler belki diye düşünüyorduk doğrusu.
Bu beklentimiz gerçekleşmedi ve tezkere maalesef kabul edildi.
Türk askeri; yaşam hakkının üzerinde ve yaşam hakkından önce gelen ülke yararına hiçbir haklı gerekçesi ve katkısı olmadığı halde, ölmek üzere Libya çöllerine gönderilecekler.
Libya çöllerinde, Libya'nın kardeş kavgasında, İhvancı Trablus yönetiminin yanında yer alarak ve taraf olarak, General Hafter taraftarı ve yönetimindeki grupla, silahlı çatışmaya girecekler ve belki de hayatlarını kaybedecekler.
Libya'da, iktidarın inadı yüzünden bir hiç uğruna hayatını kaybedecek olan  her askerimizin kanında ve canında, İktidarın başının ve iktidar ve ortağı partinin milletvekillerinin doğrudan sorumlulukları olacaktır.
Temenni etmiyor ve asla istemiyoruz ama, Libya çöllerinde hayatlarını kaybedecek olan askerlerimizin; şehit olduklarının telaffuz edilmesini ve yakınlarının; şehit edebiyatı ve aldatmacasıyla teselli edilmeye kalkışılmasını, asla istemiyoruz.
Zira,bize göre; Libya çöllerinde, aynı ülkenin Müslüman ve kardeş olan iki grubu arasındaki iktidar kavgasında taraf olarak, Müslüman kanı akıtacak ve belki de kendi  hayatlarını kaybedecek olan her askerlerimiz, bir hiç uğruna cinayete kurban gitmiş bir vatandaşımız olarak kabul edilmeli ve bu cinayetin belli olan faillerinden yargı önünde mutlaka hesap sorulmalıdır.

03/01/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget