Hamidiye kaynak suyu

Hamidiye kaynak suyu İmamoğlu İBB Başkanı seçildi diye, bunu hazmedemeyen iktidar, tüm belediyeleri ve kamu bankalarına talimat vererek Hamidiye kaynak suyunun alınmamasını öğütlediklerini

Hamidiye kaynak suyu
I8 Ocak günü, CHP nin genel merkezinde düzenlediği Eğitim Kurultayı’na katılmak üzere, internet muhabiri olarak fotoğraflamak üzere, makinemi, ses alma cihazımı çantama koyup metro ile MTA da inip parti merkezine gittim.
İçeri girerken güvenlik üzerimde bulunan işaret parmağım kadar minik pense, gazoz şişesi açacağı vs bulunan küçücük bıçağımı aldı. Girerken, kardeşim bunu alıyorsun ama bunun hiçbir zarar veren bir yanı yok, ben bunu çıkarken unuturum, dedim. Aldılar içeri girdim.
Salon o kadar dolu idi ki, değil oturmak, en arkada, arada bile olsa, ayakta duracak hiç yer yoktu. Zaten basın kartım da olmadığı için, ileri gidip, fotoğraf ve ses alma olanağım yoktu. Geri döndüm, salon dışında su, kahve ikram edilen bölümden üzerinde Hamidiye suları yazılı bir pet şişe aldım. Oradaki görevlilere, burada kütüphane var mı, dedim, yok dediler. Ümitsiz bir şekilde oradan ayrıldım. Üç dört saat kadar Kızılay Ulus dolaştıktan sonra, eve dönecek zamanı baktım, benim mini çakı yok. CHP genel merkezi girişinde güvenliğe bıraktığım küçük çok fonksiyonlu bıçağı da unutmuşum. Nasıl olsa, 65 üstü yol bedava deyip doğru CHP merkezine gittim. Güvenlikçiye dedim ki, arkadaş girerken bu küçük bıçak önemsiz bir şey, alma, ben çıkarken unuturum, dedim. Bak unutmuşum üç dört saat sonra Ulus’tan geliyorum, dedim. Adam bıyığının altından gülüyordu galiba.
Hamidiye kaynak suyunu çantamdan çıkarıp birkaç yudum aldım, sinirli sinirli metroya doğru yöneldim. Bu Hamidiye kaynak suları beni nerelere götürdü.
CHP merkezinde aldığım suyu önüme koyup bakarken, İmamoğlu İBB Başkanı seçildi diye, bunu hazmedemeyen iktidar, tüm belediyeleri ve kamu bankalarına talimat vererek Hamidiye kaynak suyunun alınmamasını öğütlediklerini, bu kuruluşların da Hamidiye ile sözleşmelerini iptal ettiklerini yani Hamidiye kaynak suyunu almadıklarını öğreniyoruz. İktidarda ve devletin başında olan kişiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) uzun yıllardan beri bu suyu piyasaya satarken, belediye başkanlığını kaybedince, belediye- yani bir kamu kuruluşu zarar etsin diye su satışına engel komalarını insan aklı almıyor bir türlü. 1902 de ll Abdulhamit tarafından işletmeye açılan bu kaynak suyu İstanbul Belediyesi tarafından halka, 40 yıldan fazla bir zamandır (1979 dan beri) İBB bu suyu kamu kuruluşlarına satarken, iktidarın İBB ni kaybetmesi ile  Hamidiye kaynak suyunu alınmamasını üflemesi hiç de bir devlet yönetme ciddiyeti ile bağdaşmıyor.  Yetkililer, bir kamu kuruluşunun, İBB zarar etmesini istiyorlar kısaca, bu nasıl düşmanca bir zihniyet. Muhalif belediyeye, muhalefete düşman olan bir yönetim sağlıklı olabilir mi? Bu kafayla demokrasi olabilir mi?
Yetmedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öğrendiğimize göre, İBB bazı yarım kalan metro hatlarının tamamlanması için kamu bankalarından kredi isteyince, İBB başarılı olmasın diye kamu bankalarından İBB ne kredi verilmesi iktidarca engelleniyor.
Bu kez Avrupa’da bazı yabancı bankalardan uygun kredi bulan İBB ne iktidarın izin vermediği açıklanıyor. İmamoğlu kredi buluyor, bazı yeni metro hatları için proje hazırlıyorlar, iktidar-RTE bunu da onaylamıyor.
Bu ve buna benzer sorunları, Kanal İstanbul için uzmanların yetkili akademisyenlerin olumsuz görüşlerini anlatmak için, İBB Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanından randevu istiyor, haftalardır, aylardır randevu verilmiyor. İşte bu dışlayıcı, ayırıcı düşünce ve uygulamalar millet iradesini hiçe saymak değil midir?  Devlet organları birbirini tamamlayan, destekleyen, birbirine yardımcı olan ruh ve amaç için çalışmalıdır. Yoksa gerçek bir hizmet yapılamaz.

Cevat Kulaksız

Cevat Kulaksız 
Fotoğraf: Ben de Hamidiye kaynak suyu şişesini elime alıp sıkıntıdan bu fotoğrafı çektirdim.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget