Gençler neden evlenmiyor?

Gençler neden evlenmiyor? Sayın ERDOĞAN, gençlerin neden evlenmediklerinin farkında değil. Gençlerin, işsiz ve evlenerek bir aile geçindirme imkanından mahrum olduklarından habersiz.

Gençler neden evlenmiyor?
AKP Genel Başkanı ERDOĞAN; Beştepede engelli memur atama töreninde yaptığı konuşmasında; “Gençler neden evlenmiyor, evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor, batı çöküyor, niye?Aile kurumu diye bir kavram kalmamış” şeklinde bir beyanda bulunmuş.
Sayın ERDOĞAN, gençlerin neden evlenmediklerinin farkında değil. Gençlerin, işsiz ve evlenerek bir aile geçindirme imkanından mahrum olduklarından habersiz.
ERDOĞAN; bu beyanıyla, ülke gerçeklerinden ve sorunlarından ne kadar uzak olduğunu, açıkça gösteriyor
ERDOĞAN; gençler neden evlenmiyor sorusunu, engelli memur atama töreninde yaptığı konuşmasında dile getirmiş, bize göre çok anlamlı. Gençlerin evlenmelerine işsiz ve parasız olmaları değil de; iktidarsızlık gibi cinsel bir engellerinin mi olduğunu  ima edip sorgulamak istiyor sanki.
ERDOĞAN hiç merak etmesin, Türk gençlerinin ve erkeklerinin cinsel güçlerinin kudreti ve ünü, sınır ötesine taşmış durumda. Sık, sık tatile gelen yabancı uyruklu kızların Türk gençlerine aşık olup evlendikleri haberlerini görüyoruz basında.
ERDOĞAN'ın; bir diğer ve önemli endişesi, gençlerin evlenmeyerek, evlilik dışı ilişki yaşadıkları endişesi.
Gençler neden evlenmiyor diye sorarken, zannediyor ki; gençlerin keyfi ve geçimleri iyi, buna rağmen evlenmiyorlar ve evlilik dışı bir hayat yaşıyorlar.
ERDOĞAN burada da yanılıyor, evlenemeyen, evlenerek yuva kurmak için iş ve para bulamayan gençlerin; bu işsiz ve parasız halleriyle, daha masraflı olduğunu zannettiğimiz evlilik dışı hayat sürmeleri ne mümkün.
Gençler; cinsel ihtiyaçlarını gidermek için, belki ara sıra geneleve gidebilirler ancak.
Devletin temeli aile, sağlıklı bir toplum için, evlilik çağına gelen gençlerin evlenerek yuva kurmalarını, mutlu ve mesut yaşamalarını, topluma hayırlı evlatlar yetiştirmelerini, kim istemez ki?
Sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiren bir yönetim sergileyemeyen, ülkenin öncelikli ihtiyaçlarını ve sorunlarını gideremeyen, yeni iş yerleri açılmasını sağlayacak yerde mevcut iş yerlerinin kapanmasına yol açan, işsizliği her geçen gün çoğaltan, bırakınız evlenmeleri, evlileri boşanma aşamasına getiren yanlış ve eksik eğitim, ekonomik ve sosyal politikalar uygulayan, devletin parasını, taşa, betona, toprağa, uçan ve uçmayan saraylara, yollara, köprülere ve devasa hava alanlarına yatıran, tüm üreten kurumları kapatan veya satan, Kanal İstanbul denilen ve ülkenin ekonomisine ve üretimine bir gram faydası olmayacak akıl dışı projede inat eden ERDOĞAN'ın; gençler neden evlenmiyorlar diye sorgulamaya, hakkı da yetkisi de yoktur.
Kim olurlarsa olsunlar, sıfatları ve makamları ne olursa olsun yasa önünde eşit olan her Türk Vatandaşı, şayet varsa, demokrasilerde hadlerini bilmek zorundadırlar.

Güner Yiğitbaşı

10/01/2020
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget