Vah Benim Kötürüm Demokrasim

ERDOĞAN, meşru seçim sonuçlarını kabullenmeyen bu çok vahim beyanıyla, mevcut olan topal demokrasimizi, kötürüm (Felç) etmiştir.

Vah Benim Kötürüm Demokrasim
İstanbul seçim sonuçlarının; on beş bin oy farkına rağmen, AKP ve genel başkanı tarafından kabul edilmemesi, demokrasimiz adına çok vahimdir.
Ülkemizde var olan topal demokrasi; artık, kötürüm(felç) olmuştur.
AKP iktidarı, göreve başladığında askeri vesayetle suçladığı demokrasimizi; askerlerin darbe sonucu yaptıkları 1982 Anayasasını dahi uygulamayarak, ihlal ederek, topal bir demokrasi haline getirmiştir.
En başta basın ve düşünceyi açıklama özgürlükleri olmak üzere, tüm özgürlükler yok edilmiş, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasaklanmış, Ankara ve İstanbul ilindeki bazı parklar dahi gözaltına alınmış, etrafı barikatlarla çevrilmiş, buralara giriş ve çıkışlar yasaklanmış, sadece ve sadece, iktidarın övündüğü ve demokrasinin tek ve geçerli kriteri saydığı, dört veya beş yılda bir yapılan sandık ve seçimler kalmıştı, vatandaşların elinde.
AKP ve onun genel başkanı ERDOĞAN; demokrasiyi seçimlere ve sandığa indirgemiş ve kazandığı sandık zaferleriyle övünür hale gelmiş, sürekli savunduğu milli irade ve kazandığı seçim sonuçlarını; yapmış olduğu tüm anayasa ve yasa ihlallerinin meşruiyet kaynağı olarak göstermiştir.
Bize göre, aslında gerçek bir demokrasinin tek kriteri, sandık ve seçimler değildir. Sandık ve seçim sonuçları, demokrasinin zorunlu ama tek koşulu değildir. ERDOĞAN'ın; sandığa ve seçimlere indirgediği demokrasi anlayışı ve ülkemizde uygulamaya koyduğu demokrasi, bu nedenle topal bir demokrasidir.
İstanbul seçimlerinin meşru sonucunu tanımayan ve İstanbul gibi 16 milyonluk bir kentte 15 bin oy farkıyla seçim kazandım demek haklı değildir, kimse bu hakkı kendisinde bulamaz diyerek, oyların yeniden sayılması ve hatta seçimlerin yenilenmesini ima eden ERDOĞAN, meşru seçim sonuçlarını kabullenmeyen  bu çok vahim  beyanıyla, mevcut olan topal demokrasimizi, kötürüm (Felç) etmiştir.
Bundan sonra; maalesef, ERDOĞAN'ın kendisi de dahil, her seçilenin meşruiyeti tartışılabilecektir.
Sayın ERDOĞAN; meşru İstanbul seçim sonuçlarını inkar ederek, kendi bindiği dalı kesmiştir. Bundan sonra, yaptığı her anayasa ve yasa ihlali nedeniyle eleştirildiğinde, kendisinin seçimle geldiği savunması, asla haklı ve inandırıcı olmayacaktır.

Güner Yiğitbaşı

09/04/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget