Seçimin Yorumu - Güner Yiğitbaşı

Seçimin Yorumu - Güner Yiğitbaşı Mahalli idare seçimlerinde alınan sonuç, Erdoğan’ın halkı ayrıştırıp toplumda gerginlik yaratarak bu durumdan yarar sağlamak

Seçimin Yorumu - Güner Yiğitbaşı
Şu anda saat 01.10, AKP Genel Başkanı balkon konuşması yapıyor, suratı çok kötü tabi.
Konuşmasında, seçimde birinci parti çıktıklarını söylüyor ama, yüz ifadesi hiç de zafer kazandığını göstermiyor.
Konuşmaya başladığında ilk sözü “Dik duracağız” oldu.
Halka kendimizi anlatamadık, gönüllere giremedik diyor, yani mağlubiyeti kabul eden bir ruh hali içinde konuşuyor, önceki klasik balkon konuşması değil bu, adeta yenilgiyi taraftarlarına affettirmeye ve seçmenlerini birlik ve beraberlik içinde tutmaya gayret ediyor.
AKP Genel Başkanı, alınan sonucun niteliğine değil, niceliğine parmak bastı. Kaybedilen önemli şehirleri dile getirmedi.
İstanbul sonucu henüz belli değil ama, İstanbul’u CHP kazanmış gözüküyor, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir ve belki de Bursa gitmiş, bunun neresi zafer  oluyor anlamak mümkün değil.
Halkımıza kendimizi anlatamadık diyor, insaf, on yedi senedir halka kendini nasıl anlatamazsın, medyanın yüzde yüzüne yakınına sahip ve devletin tüm olanaklarını arkana alarak, meydan meydan dolaşarak, ağzına geleni söyleyerek girdiğin seçimlerde, hala halkımıza kendimizi anlatamadık demek, ne kadar inandırıcı merak ediyoruz.
AKP, ülke genelinde toplam oy sayısı ne olursa olsun, kaybettiği önemli şehirlere bakıldığında, bu seçimi kaybetmiştir.
AKP, artık büyük şehirlerin değil, taşranın ikinci sınıf partisi konumuna gelmiştir.
Bu seçim, yerel seçim de olsa, AKP Genel Başkanı olarak bu seçimlere damgasını vurmuş, meydan meydan dolaşarak seçmenden oy istemiş, bu seçimin ülkenin bir beka sorunu olduğunu deklere etmiş, seçimi adeta kendisi ve partisi için bir güven oylaması haline getirmiş olması nedeniyle, ERDOĞAN aldığı bu sonuçla seçimin mağlubu olmuş ve kendisinin ve partisinin geleceğini tehlikeye atmıştır.
Bu seçim sonucuyla, sadece ERDOĞAN'ın tek başına sırtlandığı AKP, çöküş sürecine girmiştir.
ERDOĞAN'ın bugün yaptığı balkon konuşması, kazanılan bir seçim zaferinden ziyade, alınan bir seçim mağlubiyetinin göstergesi olmuştur, ERDOĞAN'ın konuşma sırasındaki yalnızlığı, yüz ifadesi, sesinin tonu ve konuşmasının içeriği, AKP'nin ve ERDOĞAN'ın önceki balkon konuşmalarını aratmıştır.
Mahalli idare seçimlerinde alınan sonuç, Erdoğan’ın halkı ayrıştırıp toplumda gerginlik yaratarak bu durumdan yarar sağlamak şeklindeki seçim stratejisinin doğru olmadığının en güzel kanıtıdır.

01/04/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget