Simit kaç para? - Güner Yiğitbaşı

AKP Grup Başkan Vekili olan bir şahsiyet ‘in; simit kaç para, çay kaç para videosunu izlemiş olmalısınız. Sorular soruyor ve kendisi cevap verip, bir takım hesap

AKP Grup Başkan Vekili olan bir şahsiyet ‘in; simit kaç para, çay kaç para videosunu izlemiş olmalısınız.
Sorular soruyor ve kendisi cevap verip, bir takım hesaplar yapıyor.
Simit kaç para diye soruyor ve cevaplıyor,1 Lira.
Daha sonra, çay kaç para diye soruyor ve cevaplıyor, çay da 1 Lira.
Daha sonra bir takım hesaplar yapıyor kendince.
Onu hesabına göre, beş kişilik bir aile; üç öğün çay eşliğinde simit yese, günde toplam 30 lirayı yemek masrafı olarak tüketir.
Bu hesapla, beş kişilik bir ailenin, otuz günlük, yani bir aylık üç öğün toplam yemek masrafı da, eder 900 Lira.
Asgari ücret ne kadar diye soruyor ve 2020 Lira olduğunu söylüyor, aylık üç öğün tüketilen çay simit masrafı olan 900 Lirayı asgari ücretten çıkarıyor ve geriye 1120 Lira parasının cebinde kaldığını savunuyor utanmadan.
Bu ailenin ev kirası, giyim kuşam, eğitim, sağlık ve sair elzem giderleri, nedense hiç aklına gelmiyor.
İşte karşınızda halkını hiç düşünmeyen, halkımızı budala yerine koymaya çalışan, insani değerlerden hiç nasibini almamış, halkından ve ülke gerçeklerinden kopuk, politik menfaatleri için her yolu meşru sayan, halkını aldatan, yalancı ve kötü, hem de çok kötü bir politikacı.
Öyle diyor AKP Grup Başkan Vekili, beş kişilik aileye, üç öğün çay eşliğinde simit yemesini reva görüyor, neredeyse arta kalan 1120 Lirayı da geri isteyecek.
Kaldı ki; bir simit'in 1,5 lira olduğundan da habersiz, sanırım Meclisteki simit fiyatını esas almış.
Kendisi ise; çay eşliğinde üç öğün simit yeme yerine, Meclis Lokantasında, neredeyse tatlısı ve tuzlusuyla, bedava denilebilecek bir rakamla  yediği her türden etli yemekleri, gönül rahatlığı içinde, o şiş midesine indirmesini biliyor ama.
Değerli okurlar; şimdi hepinizin, o şahsa, Meclis Lokantasında bizim vergilerimizle yok pahasına ucuz fiyata yediğin yemekler zehir zıkkım olsun dediğinizi, duyar gibi oluyorum. Aman sizler sakın kötü dua etmeyiniz.
İşin garibi ne biliyor musunuz? Halkına üç öğün çay eşliğinde simit yemelerini tavsiye eden ve reva gören o zat, bu geniş imkanlara ve dolgun maaşlarına rağmen, geçinemediğini söyleyerek ağlaşıyordur belki de.
AKP Genel Başkanı ve tüm diğer yetkililer;31 Mart yerel seçimlerini, özellikle de, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirleri niçin kaybettiğinizi hiç araştırmadan önce, bu çay simit hesabı yapan grup başkan vekilinizin videosunu, keza Sayın ERDOĞAN'ın seçim propagandasında yaptığı, muhalafetteki patilere ve dolayısıyla halkın yarısına yönelik hakaret ve küfür derecesindeki, bölücü ve ayrıştırıcı konuşmalarının yer aldığı videoları izleyin ve diğer kaybetme nedenlerinizi araştırmaya ondan sonra başlayınız.

19/04/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget