Topal Ördek - Güner Yiğitbaşı

“Nasıl yönetecekler bakalım göreceğiz.” “Topal ördek.” İstanbul ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlıklarının kaybının baş mimarı olan AKP Genel Başkanına aittir

Topal Ördek - Güner Yiğitbaşı
“Nasıl yönetecekler bakalım göreceğiz.”
“Topal ördek.”
Bu sözler;31 Mart seçimlerinin, özellikle de İstanbul ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlıklarının kaybının baş mimarı olan AKP Genel Başkanına aittir.
İnsan; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Mersin, Bolu, Çanakkale, Edirne, Antalya, Aydın, Muğla gibi çok önemli şehirlerin belediye başkanlıklarını kaybettiği için üzülebilir, üzülmekte de haklıdır ama, kazanmak kadar kaybetmek de, siyasetin ve hayatın bir gerçeği olup, Dünya'nın sonu değildir.
Kazanınca sevinmek ne kadar güzel bir duyguysa; kaybedince, kazanan rakiplerini tebrik edebilmek de, insanı mutlu eden, mağlubiyetin üzüntüsünü hafifleten güzel ve etik bir duygu ve davranıştır.
Seçim öncesinde propaganda mitinginde yaptığı konuşmada, İstanbul'a olan aşkını ilan eden, aslında icraatlarıyla İstanbul'u katlettiği halde ona hala ilanı aşk yapmayı kendine yakıştırabilen AKP Genel Başkanının; İstanbul'u, daha doğrusu İstanbul'dan elde ettiği rantı kaybetmesi nedeniyle çok üzüldüğü her halinden belli oluyor, ama bu üzüntüsünü en kısa sürede gidermesi gereken AKP Genel Başkanı, öyle sözler söylüyor ki, İstanbul'u kaybetmesinin peşini bırakmayacak sanki.
Daha şimdiden, “Nasıl yönetecekler göreceğiz” demek suretiyle, İstanbul Belediye Başkanı seçilen İMAMOĞLU'nun başarısız olacağını, bugünden ima ediyor.
Topal ördek benzetmesiyle de, belediye meclisinde çoğunluğu elinde tutan AKP'li meclis üyeleri vasıtasıyla, İMAMOĞLU'nun icraatlarına çomak sokacaklarının işaretini veriyor.
Bu nasıl bir İstanbul aşkıdır anlamak mümkün değil.
Bu aşkın, kadın benim değilse, ben onu yaşatmam diyerek kadına şiddet uygulayan, kadını gözünü kırpmadan acımasızca öldüren adamın sözde aşkından  ne farkı vardır?
İMAMOĞLU'na engel olmak, onu çalıştırmamak, İstanbul'a hizmet etmesini engellemek, İstanbul'a ve İstanbul halkına yapılacak en büyük kötülük ve ihanet olacaktır.

04/04/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget