Sizin Amacınız Bağcı Dövmek

Sizin Amacınız Bağcı Dövmek Sizin tek amacınız; rant kaynağınız, para kasanız İstanbul Belediyesini kaybetmemek ve elinizde tutmak, İstanbulluyu ve ülkenin

Sizin Amacınız Bağcı Dövmek
Sizleri çok iyi anlıyoruz.
Sizin tek amacınız; rant kaynağınız, para kasanız İstanbul Belediyesini kaybetmemek ve  elinizde tutmak, İstanbulluyu ve ülkenin menfaatlerini düşünmediğiniz, demokrasiden nasibinizi almadığınız, demokrasiyi ve demokratik seçimleri amaç değil araç olarak kullandığınız, artık çok net bir şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır.
İddia ettiğiniz gibi, seçimlere hile ve usulsüzlük karışmışsa, sizler niçin ülke genelinde seçimlerin yenilenmesi için gayret sarf etmiyorsunuz?
Niçin, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine odaklandınız,
Bugüne kadar kazandığınız tüm seçimlerde hile ve usulsüzlük yapıldığı niçin hiç aklınıza gelmedi, muhalefetin hile ve usulsüzlük iddialarına niçin kulaklarınızı tıkadınız, atı alan Üsküdar’a geçti diyebildiniz?
Niçin, sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminin iptalini istiyorsunuz ,İstanbul’un ilçelerinde yapılan sizlerin daha çok başkanlık kazandığınız ilçe seçimlerinin iptalini niçin istemiyorsunuz, zira bir usulsüzlük ve hile varsa, aynı zarfa konularak birlikte atılan büyükşehir dışındaki oylarla sonuçlanan ilçe belediye seçimlerine niçin ses çıkarmıyorsunuz?
Kaydırma seçmen iddianıza gelince; örneğin, Sarıyer’de oy atması gerekirken Büyükçekmece’de oy atan seçme koşullarını taşıyan bir seçmen, nerede oy atarsa atsın aynı zamanda büyükşehir belediye başkanı için de aynı zarf içinde oy attığına göre, ne fark edecektir, Sarıyer’de oy atsa da, Büyükçekmece’de oy atsa da, sadece kendisine ait bir oy büyükşehir belediye başkanının seçiminde rol oynayacaktır. Hem Sarıyer’de, hem de Büyükçekmece’de iki kez oy kullanmadıktan sonra bu usulsüzlüğün, büyükşehir belediye başkanının belirlenmesinde sonuca etkili olamayacağını bilmiyor musunuz?
Niçin, kendi itirazınız üzerine yeniden sayılan sandıkların sayılmasını engellemeye ve yavaşlatmaya çalıştınız, sonucun değişmeyeceğinin itirazınızın haksız ve yersiz olduğunu bildiğiniz için mi, bu engellemeleri yaptınız?
Sandık kurullarının usulüne uygun teşkil edilmemesi, seçim sonuçlarına itiraz eden sizlerin görevi değil midir? Kaldı ki; velev ki, sandık kurullarının oluşturulmasında usulsüzlük var kabul edelim, seçmenin usulüne uygun olarak attığı oyla belirlenen milli iradeyi nasıl yok sayabilirsiniz, bundan önceki seçimlerde daha oy verme işlemi devam ederken, Yüksek Seçim Kurulunun, oy pusulası ve zaafları üzerinde yasa gereği bulunması gereken mühür olmasa bile, bu usulsüzlüğe rağmen seçmen iradesini düşünerek, bu mühürsüz oyların geçerli sayılacağına karar verdiğini bilmiyor musunuz?
Ülkemizde seçimlerin çok adil ve güvenli bir şekilde yapıldığını savunan, sizler değil misiniz, bu sözünüzü nasıl unutuyorsunuz?
Mızrak çuvala girmiyor beyler, dilinizin altındaki baklayı çıkarın ve doğruları itiraf ediniz, deyiniz ki; biz İstanbul Belediyesini o kadar kötü ve yasa dışı yönettik ki, bunun hesabını vermekten korkuyoruz, partimizin ayakta kalabilmesi için, İstanbul'un rantına çok ihtiyacımız var, bizi İstanbul arpalığından mahrum etmeyiniz.
Belki o zaman itirafçılıktan ve etkin pişmanlıktan yararlanabilirsiniz.
CHP size de bir sözümüz olacak; bu sefer sandıklara ve oylara sahip çıkarak, çok iyi çalışarak aldığınız haklı galibiyetle iktidarı niçin üzdünüz? Ülkeyi ne güzel şirket gibi yönetiyorlardı, ülkede işsizlik, cari açık, iç ve dış borç, enflasyon, pahalılık sıfırdı, İstanbul’u kazandınız ve ülkeye büyük zarar verdiniz bir daha yapmayınız lütfen!

Güner Yiğitbaşı

17/04/2019
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget