Lütfen Artık Uyanın Beyler!...

Lütfen Artık Uyanın Beyler!...
Siyasal iktidarı ibretle ve hayretle izliyoruz.

Bugün kamuoyuna bomba gibi düşen bir habere göre, SÖZCÜ Gazetesinin çok okuman ve sevilen iki yazarı, Necati DOĞRU ve Emin ÇÖLAŞAN hakkında, FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek suçlamasıyla kamu davası açılmış, hayret etmemek mümkün değil.

Bu ülkede FETÖ Örgütüne yardım edecek en son insan, bu iki yazar olmalı. Bu yazarların, bugüne kadar savundukları fikirler, dünya görüşleri ve yazdıkları yazılar ortada ve hepimizin malumu.

Akıl tutulması gibi bir şey.

Ülkemizde, özgür basın adına ayakta kalan muhalif iki üç gazeteden en başta geleni olan SÖZCÜ Gazetesinin, bu ünlü yazarları üzerinden, yerel seçimler öncesinde  susturulmasının planlandığı çok açık.

Nedir bu ihtiras ve doyumsuzluk anlamak mümkün değil.

Basını, tamamen saraya biat eden tek ses, sarayın sesi haline getirmek isteyenler; bindikleri dalı kendi elleriyle kesmek üzere olduklarını, artık fark etmelidirler.

Dünya siyasi tarihi bir çok trajediye ev sahipliği yapmaktadır. Tarihin sayfalarını şöyle biraz karıştırıp okuyun lütfen, okuyun ki, tarih sizler için de tekerrür etmesin.

Demokrasiden eser bırakmadınız ülkede, 12 Eylül darbe anayasası bile, sayenizde isyanda, beni ayaklarının altına aldılar beni yara bere içinde bıraktılar, her yanımdan kanlar akıyor, içim yanıyor, kendimi tanıyamıyorum diyerek, feryat figan ağlıyor.

Ülkede, demokrasiden yana muhalif insanların  nefes alabilecekleri, baca ve delik bırakmadınız, halk boğulmak üzere, şiştikçe şişiyor vücuduna dolan ve artık kendisini rahatsız etmeye başlayan gazı boşaltarak rahatlamak istiyor, ama sizler insanların içlerine dolan gazı boşaltacağı deliklerin tümünü tıkayarak, insanları kendi ellerinizle  patlamaya hazır birer bomba haline getirmek üzere olduğunuzun farkında değilsiniz.

Halkın selameti ve rahatlaması için olmasa da, kendi geleceğiniz için, artık uyanın ve demokrasinin hava delikleriyle oynamayınız beyler.

Güner Yiğitbaşı

10/12/2018
Güner YİĞİTBAŞI
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget