Millete sorulmasında mahzur yok ne anlama geliyor?

Millete sorulmasında mahzur yok ne anlama geliyor? Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz, ancak, Bahçeli'nin; kendi şahsi siyasi çıkarını ön planda tutan bu tutumuyla, ülkenin geleceğine koyduğu ipotek, hepimizi ilgilendirmektedir.

Millete sorulmasında mahzur yok ne anlama geliyor?
AKP iktidarının yardımlarıyla, MHP olağanüstü kurultayının yapılmasını mahkeme kararlarıyla engelleyerek, MHP içindeki zorlama iktidarını ve genel başkanlık koltuğunu AKP iktidarına borçlu olan Sayın BAHÇELİ,AKP iktidarına diyet borcunu ödüyor.

Sayın BAHÇELİ;kelime oyunlarıyla süslediği, sözüm ona Tayyip Bey'in anayasayı ihlal ederek fiilen yürürlüğe koyduğu başkanlık sistemine karşı olmakla birlikte, bu fiili duruma da bir son verebilmek için, başkanlık sistemini içeren bir anayasa değişiklik paketinin meclise sunulmasını talep etmiş ve daha sonraki aşamada, dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmasında da; açıkça, “millete sorulmasında mahzur yok” diyerek, AKP iktidarı tarafından başkanlık sistemini içeren bir anayasa değişikliği paketinin meclise sunulması halinde, başkanlığını yaptığı MHP grubunun bu anayasa değişikliğine, millete sorma adına, olumlu oy kullanacağını deklere etmiştir.

Bahçeli'nin; “Millete sorulmasında mahzur yok” sözünün başka bir anlamı yoktur.Zira, Bahçeli de çok iyi biliyor ki; millete sormak demek, halk oylaması demek olup, AKP iktidarının; 330'u bularak anayasa değişikliğini halk oyuna sunabilmesi için meclisteki milletvekili sayısı yeterli olmayıp, bu eksik ancak MHP oylarıyla tamamlanabilmektedir.

Bahçeli; içinde bulunduğu çaresizlik içinde, ülkenin yararını değil, tamamen parti içindeki kendi şahsi iktidarını düşünerek, Parlamenter sistemden yana olduklarını beyan etmeyi de ihmal etmeyerek, AKP'ye olan diyet borcunu ödeyebilmek, parti içi iktidarının devamı için gerektiğinde AKP iktidarından yardım almayı sürdürebilmek, bu arada, sözüm ona millet iradesine olan saygısını da göstermek ve millet iradesinin üstünlüğünü kutsamak adına, MHP gibi köklü bir siyasi partinin genel başkanına yakışmayan çelişkiler yumağı içinde yok olup gitmeyi göze almış, kendisiyle birlikte, partisi MHP'yi ve ülkesinin geleceğini ateşe atmıştır.

Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz, ancak, Bahçeli'nin; kendi şahsi siyasi çıkarını ön planda tutan bu tutumuyla, ülkenin geleceğine koyduğu ipotek, hepimizi ilgilendirmektedir.

19.10.2016
Güner YİĞİTBAŞI 
Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget