Haddinizi Biliniz Sayın Bahçeli

Haddinizi Biliniz Sayın Bahçeli BAHÇELİ; sakın unutma, EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.O millet de, stadyumda slogan atanların ta kendisidir

Haddinizi Biliniz Sayın Bahçeli
Cumhur İttifakının küçük ortağı, Hükümette yer almayarak,  Hükümeti dışarıdan,  hem de kraldan çok kralcı olarak destekleyen, Hükümete ERDOĞAN'dan daha çok sahip çıkan, her koşulda iktidarı savunan, ona yönelik anayasal hakkın kullanılmasından ibaret demokratik eleştirilere dahi tahammül edemeyen BAHÇELİ, siyasal gücüne ve oy tabanına bakmadan, iki dudağının arasından çıkan ve tehdit kokan  buyruklarıyla,  85 milyon insanımıza hükmetme cesaret ve haddini,  nereden alıyor acaba?


BAHÇELİ'nin; Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının; anayasal,  demokratik düşünce ve düşünceyi açıklama ve eleştirme özgürlüklerini kullanarak,  elli bine yakın yurttaşımızın ölümüne ve binlercesinin de yaralanmasına neden olan on ili kapsayan depremde sorumlu bulduğu hükümeti istifaya davet eden slogan atmaları üzerine, sahneye çıkarak insanların eleştiri ve protesto haklarını bir suçmuş gibi sunmaya ve maçların seyircisiz yapılmasını talep etmeye asla hakkı, yetkisi ve haddi yoktur. 


Sayın BAHÇELİ; bildiğimiz kadarıyla, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu bir akademisyen olup, hukuk fakültelerinde okunan seviyede olmasa da,  biraz anayasa hukuku okumuş ve öğrenmiş olmalıdır. Gerçek anlamda siyasetçi ve devlet adamı ise, zaten anayasa hukuku konusunda kendisini yetiştirmiş olması gerekir. 


En başta BAHÇELİ olmak üzere, şunu herkes iyi bilsin. Seyircilerin, anayasal demokratik haklarını kullanarak stadyumda slogan atarak istifaya davet ettiği hükümet, asla devlet değildir. BAHÇELİ ve onun gibilerin anlayabilmeleri için basit bir örnek vermek gerekecek olursa; Devlet,  HAN, hükümetler ise YOLCUDUR.  Devlet,  han gibi kalıcı, hükümetler ise, yolcular gibi, gelip geçicidir. Hükümetlerin biri seçimle gelir ve sonra yine seçimle tıpış tıpış giderler. 


İşte, stadyumda slogan atarak hükümeti istifaya davet edenler, T. C. Devletine karşı değildirler, devleti eleştirmiyorlar, devletin yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları,  devlet adına,  yerine getiremeyen hükümeti,  demokrasilerde yeri ve uygulaması olan istifaya davet etmektedirler. 


Bunda yadırganacak ve eleştirilecek ne var BAHÇELİ?


Uygulamada olmasa da, bugün için kağıttan ibaret hale getirdiğiniz bu devletin anayasasında,  T. C. Devleti;  demokratik ve laik, hukukun üstünlüğüne dayalı demeokratik bir hukuk devletidir yazmakta olup, demokrasiyi, laikliği ve hukuku yok ederek,  devletimizi,  bu anayasal niteliklerinden soyarak çırılçıplak bir meczuba çevirdiğinizin, devlete en büyük kötülüğü bizzat kendinizin yaptığınızın farkında değilsiniz BAHÇELİ.  


BAHÇELİ ve onun gibi düşünenlere, Hükümeti,  Devletle bir tutanlara soruyoruz. Siz,  ananızın  karnından hükümet olarak mı doğdunuz? isminizin devlet olması, hükümeti de devlet haline getiremez BAHÇELİ. 


Sizi, oylarıyla  hükümete, yani iktidara getirenler; şimdi sizin,  hükümet istifa diye slogan attıkları için neredeyse hükümeti devirmeye zorla teşebbüs suçunu işlemekle itham eder gibi ağır şekilde eleştirerek göz dağı vermeye çalıştığınız T. C. Devletinin vatandaşlarıdır. Sandıkta oy verdikleri gibi, beğenmediğinde istifaya da davet edebilir, bu demokrasinin bir gereğidir.  


Evet,  BAHÇELİ dahil,  hiç kimse, özellikle savcılar,  sakın ola ki; demokratik eleştiri haklarını kullanarak,  şiddet göstermeden, barışçıl ve silahsız olarak hükümeti istifaya davet eden eleştirel sloganları atan sporsever seyircileri,  hükümeti devirmeye, görev yapamaz hale getirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla, hukuka aykırı olarak suç üretmeye kalkışmasın. 


Ben de, buradan,  ülkeyi her alanda krize okan, ülkenin hazinesini gereksiz işlerde harcayarak boşaltan, deprem ülkesi olan ülkemizin depremden zarar görmemesi için tedbirler alacağına,  bir rant yatırımı olan Kanal İstanbul'un yapımında hala ısrar eden, insanları bölüp parçalayan kamplara ayıran, bu ülkeye yapabileceği hiçbir hizmeti ve projesi bulunmayan, gözü,  fakir halkın ceplerinde olan, vasıtalı vergilerle fakir halktan vergi olarak topladığı paraları,  mutlu bir azınlığa transfer eden başarısız bu hükümeti istifaya davet ediyor ve demokratik anayasal hakkımı kullanıyorum. 


Hodri meydan BAHÇELİ.  


Siz, demokratik hakkınızı kullanarak,  Beşiktaş’tan istifa etme hakkınızı kullandınız. 


Biz de,  hükümet istifa etmelidir diyerek, demokratik hakkımızı kullanıyoruz. 


BAHÇELİ; sakın unutma, EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. O millet de, stadyumda slogan atanların ta kendisidir. 


Kalan bir avuç seçmeniniz, 18. Haziran da yapılacak olan seçimlerde,  sizin sandıktan çıkmanıza yetmeyecek ve bugün sorumsuzca beyanlarda bulunmayı kendinize hak görmenize neden olan renkli rüyanızdan uyanacak ve gerçeklerle yüzleşeceksiniz Sayın BAHÇELİ.

Güner Yiğitbaşı

27/02/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget