Sayın Akşener Size Sesleniyorum

Sayın Akşener Size Sesleniyorum Lütfen bırakın artık bu aymaz tutumunuzu. Seçilecek aday saçmalığınızı acilen terk ediniz.

Sayın Akşener Size Sesleniyorum
Lütfen bırakın artık bu aymaz tutumunuzu. 


Seçilecek aday saçmalığınızı acilen terk ediniz. 


Ben hiçbir partinin kayıtlı üyesi değilim, CHP'nin de kayıtlı üyesi ve uydusu değilim. Tabiatım gereği,  hiçbir partiye ve liderine gözü kapalı biat edemem. 


Ülkenin içinden geçmekte olduğu, on bir ilimiz vuran son deprem felaketinin de tuzu ve biberi olduğu,  buhran ve felaketi görebilen ve iş başındaki tek adama dayalı saray iktidarına sandıkta son vermenin, ülkem ve şahsım adına yaşamsal önemi haiz olduğunu görebilen, feraset sahibi  sade bir vatandaşım. 


Sayın AKŞENER; çok yanlış yolda ilerlemektesiniz. Size, KILIÇDAROĞLU ve CHP'ye yönelik bir diyet borcunuzun olduğunu da hatırlatmak istemiyorum. 


CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU tarafından kurulan Millet İttifakının bir üyesi partinin genel başkanısınız. 


KILIÇDAROĞLU ile sürekli irtibat ve görüşme halindesiniz, KILIÇDAROĞLU'nun grupta ve çeşitli ortamlarda kamuoyuna yönelik konuşma ve vaatlerini siz de dinliyor olmalısınız. KILIÇDAROĞLU'nun bu konuşmalarından benim anladığımı siz de mutlaka anlamış olmalısınız. Ben,  Millet İttifakının ortak adayı olarak cumhurbaşkanlığına talibim imasını yaptığını mutlaka anlamış olmalısınız. 


KILIÇDAROĞLU; Millet İttifakının bileşeni partilere ve liderlerine saygısından,  açıkça adayım demeyerek büyük bir demokratik olgunluk gösteriyor. Bunu pekala siz de biliyorsunuz. 


KILIÇDAROĞLU; CHP'nin lideri olarak,  haklı bir şekilde, sizin gönlünüzden geçen CHP'li Mansur YAVAŞ ve Ekrem İMAMOĞLU'nun aday olmasını istemediğini açıkça beyan etti, sizin aday olarak görmek istediğiniz,  sizin partinizin üyesi olmayan bu kişileri,  hala ortak aday olarak düşünmekten, artık vazgeçiniz lütfen. 


Evet,  Millet İttifakının ortak adayını,  ittifakın liderleri birlikte belirleyecekler.  Ancak, bu durum;  sizin,  KILIÇDAROĞLU'nun ortak adaylığına karşı çıkmanız halinde,  KILIÇDAROĞLU'nun ortak aday olamayacağı anlamına asla gelemez. 


İşin doğası ve adayın belirlenmesi yöntemi gereği ; masadaki tüm liderler, kendilerinin düşündüğü ortak aday ismini,  ayrı ayrı masaya sürecekler. Ancak, KILIÇDAROĞLU ismi üzerinde,  dört veya beş liderin ittifak etmesi halinde,  İYİ PARTİ ve AKŞENER olarak siz, artık bu çoğunluk iradesine asla karşı çıkamazsınız. Siz de çoğunluğun bu iradesini kabul ederek KILIÇDAROĞLU ismi üzerinde uzlaşmak zorundasın. Bu sizin ve partiniz İYİ PARTİ'nin,  masanın çoğunluğuna boyun eğmesi değildir asla. Bunun başka bir çözüm yolu yoktur. 


Diyelim ki; AKŞENER olarak siz İMAMOĞLU dediniz,  bu isim üzerinde  ittifak olacağını mı sanıyorsunuz, bir liderin bu isme karşı çıkması demek,  masanın kilitlenmesi ve dağılması demektir, bu gerçeği niçin anlamak istemiyorsunuz?


Demokrasi uzlaşma rejimidir diyorsunuz, siz masada sudan sebeple bir ortak aday üzerinde uzlaşamazsanız, seçmene güven veremezseniz, seçmen size nasıl güvenip oy verecek?


Diyorsunuz ki; noter değiliz. Noterlere karşı ayıp ettiğinizin farkında mısınız?


Noterler, sonuç doğurucu bir onay makamı değil. Noterler önüne ne getiriliyorsa,  neyi görüyorsa ona onay veriyorlar, bana sunulan ve  benim gördüğüm belgeler ve/veya beyanlar doğrudur anlamında onay sunuyorlar. . Örneğin bir diploma aslını görüyor ve o diplomanın örneğine,  aslına uygundur onayı veriyor, lise diplomasını üniversite diploması olarak onaylamıyor, onaylayamaz da. 


Sayın AKŞENER yapmayınız lütfen. Komplekse girmeyiniz. Sizin,  masada çoğu liderin onay vereceği KILIÇDAROĞLU'na karşı çıkmaya devam etmeniz halinde,  şahsınızın da partinizin de itibar kazanmayarak, bilakis itibar yitireceğini sakın unutmayınız. 


Masa, şayet dağılmayacaksa, bir isim üzerinde uzlaşmak zorundadır, evet ortak adayı masa belirleyecektir ama, bunun oybirliği ile sağlanamaması halinde asgari müşterek de birleşerek uzlaşmak,  Meral AKŞENER olarak sizin asli ve zorunlu bir görevinizdir. 


Buna rağmen aksini mi düşünüyorsunuz? O da sizin bileceğiniz bir iş olup, bu durumda masada asla kalamayacağınızı kabul edip, derhal  gereğini yapmak ve masayı terk etmek  zorundasınız.

Güner Yiğitbaşı

27/02/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget