Zühtü Arslanı Ve Anayasa Mahkemesi Üyelerini Kutluyoruz

Zühtü ARSLAN'ı ve ona oy vererek yeniden başkan seçen ve Anayasa Mahkemesinin onurunu koruyan Anayasa Mahkemesinin değerli üyelerini, kutluyoruz

Zühtü Arslanı Ve Anayasa Mahkemesi Üyelerini Kutluyoruz
Yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilen Sayın Zühtü ARSLAN'ı ve ona oy vererek yeniden başkan seçen ve  Anayasa Mahkemesinin onurunu koruyan Anayasa Mahkemesinin değerli üyelerini,  yürekten kutluyoruz. 


Kamuoyuna yansıyan kulis bilgilerine göre, henüz emekleyip yürümeye başlamadan koşmaya başlayarak, Sarayın baskısıyla ve jet hızıyla hiç hak etmediği Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Yargıtay kontenjanından seçilen sarayın has adamı İrfan FİDAN'ın;  yine sarayın baskısıyla ve yine hak etmediği halde, emekleyip yürümeye başlamadan koşar adım Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilmesi komplosu bu sefer tutmadı, çok şükür. 


Anayasa Mahkemesinin Sayın Üyeleri; İrfan FİDAN'ın, Yargıtay’da tek imza atmadan ve tek dosya incelemeden, kıdemine ve müktesebatına bakmadan, etik dışı olarak,  Yargıtay kontenjanından Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday olması ve Yargıtay Üyelerinin de kendi onurlarını ayaklar altına alarak üç günlük taze üyeyi hak etmediği halde,  Sarayın baskılarına boyun eğerek , Anayasa Mahkemesine üye olarak seçme mesleki onursuzluğunu göstermeyerek, Sayın Zühtü ARSLAN'ı yeniden başkan seçmek suretiyle, Anayasa Mahkemesinin olduğu kadar,  kendi mesleki onurlarını da korudular. Anayasa Mahkemesi Üyelerini,  bu onurlu davranışları nedeniyle kutluyor ve ayakta alkışlıyoruz. 


Yargıtay Üyeleri; maalesef, İrfan FİDAN'ı hiç  hak etmediği halde  Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçerek, mesleki etik kurallarını ve kendi onurlarını açıkça ihlal etmişlerdir. 


İrfan FİDAN; hak etmediği Anayasa Mahkemesi Üyeliğini dahi yeterli görmeyerek ve Saray'ın desteğine de güvenerek, Saray adına faaliyet göstermek için,  Anayasa Mahkemesi Başkanlığına da aday olmuş ve bu sefer,  Yargıtay Üyelerinin etik ve mesleki onur dışı desteğinin bir benzerini, Sarayın baskılarına rağmen,  Anayasa Mahkemesi Üyelerinden görememiş,  girdiği başkanlık seçimini kaybetmiş ve hak ettiği dersi almıştır. 


Buradan Yargıtay'a bir iki söz söylemek istiyoruz. 


Yargıtay, yargıdaki tüm olumsuzluklara rağmen dik durmasını başaran, göreceli de olsa hukukun üstünlüğünü elinden geldiğince sağlamaya çalışan Anayasa Mahkemesinin;  özellikle hak ihlaline dayalı bireysel  başvuru hakkının sağlanmasından sonra eriştiği yeni statüsünü,  sürekli kıskanmış ve kendisinin onayladığı kesinleşen kararları dahi,  hak ihlali nedeniyle paçavra gibi bozduğundan dolayı,  Anayasa Mahkemesinin bir numara yüksek Mahkeme statüsünü hazmedememiş, hatta Yüce Divan olarak yargılama yetkisinin,  Yargıtay'ın hakkı olduğunu savunmuştur. 


Politik baskılara göğüs geremeyen siyasallaşan, tarafsızlığını kaybeden bu Yargıtay ‘mı Yüce Divan olarak görev yapacak? Allah yazdıysa bozsun. 


Daha önce de yazdık, bize göre Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başsavcılığının dahi,  Yargıtay'dan alınarak,  en üst seviyedeki Başsavcılığın, T. C. Başsavcılığının Anayasa Mahkemesi bünyesinde kurulması gerekir. 


Saray destekli İrfan FİDAN'ın;  Anayasa Mahkemesi Başkanlığı rüyasına son vererek, Anayasa Mahkemesinin ve Türk Yargısının şeref ve namusunu koruyan Anayasa Mahkemesi;  hukuk adına gösterdiği bu onurlu davranışı ile Yüksek yargı organları arasındaki farkındalığını ve bir numara olmayı hak ettiğini göstermiştir. 


Yargı çölünde bir vaha gibi öne çıkan Anayasa Mahkemesinin;  meslek onurunu ve yargının bağımsızlığını koruyan bu onurlu davranışı; Saray'a ve Yargıtay'a kapak olsun.

Güner Yiğitbaşı

02/02/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget