Bırakın Şımarıklığı Haddinizi Bilin

Bırakın Şımarıklığı Haddinizi Bilin Nedir bu İYİ Partinin şımarıklığı, haddini bilmezliği? Nedir bu KILIÇDAROĞLU'nun efendiliği, kibarlığı ve alttan

Bırakın Şımarıklığı Haddinizi Bilin
Nedir bu İYİ Partinin şımarıklığı, haddini bilmezliği?


Nedir bu KILIÇDAROĞLU'nun efendiliği, kibarlığı ve alttan alması?


Nedir bu İMAMOĞLU'nun nankörlüğü ve önlenemez  hırsı?


Bugün gelinen ortak aday krizinin üç suçlusu bunlardır. 


İYİ Parti ne oldum delisi oldu, kısa sürede hak etmediği oranda  palazlanması ona yaramadı. Ben neymişim oldular adeta. 


Cumhur İttifakı duymasın ama, İYİ Partinin ürettiği,  CHP'nin aklına gelmeyen üstün ne projesi ve kadrosu var,  ben bilemiyorum. Bilenler varsa bana anlatsınlar. 


İYİ Parti lideri AKŞENER ülkeyi dolaştı esnafı dinledi, her çarşamba grup toplantısında da güzel laflar üretiyor. Ben başka olumlu ve somut projelerine tanık olmadım. Kadrolarının da, nicelik ve nitelik yönünden  yeterliliğinden pek emin değilim. 


Kazanacak aday da ne demek?


En Başta AKŞENER olmak üzere,  İYİ Partinin üst düzey yöneticileri,  sürekli olarak kazanacak aday diyorlar ve KILIÇDAROĞLU'nun adaylığını bir türlü içlerine sindiremiyorlar. 


Seçilecek aday'ın tanımı,  tarifi ve garantisi var mı?


Kimsenin seçilme garantisi yok. Yarın sağ çıkacağımızın garantisi yok ki. 


KILIÇDAROĞLU'na muhalefet edip, ona karşı seçilecek başka bir  aday arayışına girmek,  KILIÇDAROĞLU'na güvenmemek anlamına gelmekte olup, altılı masanın kurucusu ve en büyük partisinin genel başkanı olan KILIÇDAROĞLU'na İYİ Parti olarak siz güvenmiyorsanız, altılı masada ne işiniz var,  çekip gidin yüreğiniz varsa. Siz bir yıldır görüştüğünüz ittifak kurduğunuz,  birlikte 240 sayfalık ortak mutabakat belgesini hazırladığınız KILIÇDAROĞLU'na güvenmiyorsanız, onun da emeği olan mutabakat belgesinin inandırıcılığı kalır mı?


O zaman seçmen size nasıl güvenecek?


Siz İYİ Parti olarak,  KILIÇDAROĞLU seçilecek aday değildir,  seçilecek aday arayalım dedikçe, seçilebilecek olan KILIÇDAROĞLU'na ve altılı masaya zarar verdiğinizin farkında değil misiniz?


Neymiş efendim dayatmaya karşılarmış, onay makamı, noter değillermiş. 


Kardeşim, KILIÇDAROĞLU; bugüne kadar,  ben adayım benim adaylığımı onaylayacaksınız demedi.  KILIÇDAROĞLU;  sürekli olarak,  ortak adayı altılı masa belirleyecek dedi. Biz KILIÇDAROĞLU'nun adaylığını onama makamı değiliz diyerek  komplekse girmenizi haklı kılan hiçbir sebep yoktur. 


Ortak aday belirlerken halkın iradesine başvuralım diyorsunuz İYİ Parti olarak. Bunun sağlıklı bir yönetemi var mıdır? Dar bir çevrede yapılacak olan anketlere nasıl güveneceğiz?


İYİ Partinin savunduğu gibi, halkın iradesine, ortak adayı belirlemede değil, hiçbir komplekse girmeden altılı masadan birisinin ortak adaylığını kabul ederek, seçimlerde başvuracaksınız efendi. Siz, İYİ Parti olarak,  milletvekili adaylarını halkın iradesine başvurarak mı belirliyorsunuz da, ortak adayı belirlemek için ön seçim anlamında halkın iradesine başvurmak istiyorsunuz? Kıvırmayın lütfen, açıkça,  biz KILIÇDAROĞLU'nun adaylığını istemiyoruz diyerek baklayı ağzınızdan çıkarınız.  


KILIÇDAROĞLU neredeyse bir yıldır, seçim kazanıp iktidar olduğumuz da şunu yapacağım bunu yapacağım diyerek,  birinci tekil şahıs konuşarak,  üstü kapalı bir şekilde ortak adaylığını açıkladığı halde, toplantılarınızda veya ikili görüşmelerinizde KILIÇDAROĞLU'nun dikkatini niye çekmediğiniz, onu niçin uyarmadınız,  umutlandırdınız adamı?



İYİ Parti olarak, tıpkı saray yönetimi gibi, birçok danışmanlar türettiniz. Partili birisi konuşuyor bakıyoruz ünvanına, İyi Parti Genel Başkanı Başdanışmanı yazıyor hepsinde. Sanırım danışman ve başdanışmanların enflasyona uğradığı partiler iflah olmuyor. 


İYİ PARTİ gerçekten bir havalara girmiş durumda. Sanırım, özellikle Sinan ATEŞ cinayetinden sonra MHP'nin erimesi ve AKP'nin sürekli puan kaybetmesi nedeniyle,  MHP ve AKP den kopan tüm oyların İYİ Parti'ye akacağını sanıyorlar ama yanılıyorlar. 


Diyorlar ki; KILIÇDAROĞLU bugüne kadar hiç seçim kazanamadı bu seçimi de kazanamaz. 


Bunu söyleyenler halt etmişler. 


KILIÇDAROĞLU'nun son yıllarda yaptıklarına bakmıyor bunu söyleyenler. İnsanlar kendilerini geliştiremezler mi?KILIÇDAROĞLU'nu zamanında biz de çok eleştirdik,  ancak son yıllarda,  özellikle son yerel seçimlerde gösterdiği performansını kimse yadsıyamaz. 


Seçim kaybetmek yazgı değildir. 


Ona kalırsa, son yerel seçimlere kadar ERDOĞAN da hiç seçim kaybetmedi,  hep kazandı. Bugün geldiğimiz günümüz koşullarına ve  ağır yıkıma rağmen, ERDOĞAN seçim kazanmak için dünyaya gelmiştir, bu seçimleri de mutlaka o kazanacaktır diyebiliyor musunuz, bu mümkün müdür?


KILIÇDAROĞLU' da ektiğini biçiyor şimdi. Fazla nezaket gösterdi, çok alttan aldı, ağırlığını hiç hissettiremedi, İMAMOĞLU'nu, kimsenin tanımadığı çöplükten çıkararak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçtirdi, beslediği karga şimdi gözünü ve altını oymaya çalışıyor, şehir şehir dolaşarak hala ortak adaylığını sıcak tutuyor ve İYİ Parti ile dirsek temasında. Haddini bilmiyor, KILIÇDAROĞLU'na nankörlük yapıyor, KILIÇDAROĞLU da,  aman seçmen nezdinde itibar kaybetmeyelim düşüncesiyle sesini çıkaramıyor, susuyor ve hata ediyor. 


İMAMOĞLU'na gelince; o da,  ne oldum delisi oldu, ben neymişim demeye başladı, hırsını açığa çıkardı, genç ve yakışıklı olmak,  güzel konuşmak, alkışlanmak tek başına  işe yarasaydı, ben neymişim havalarına giren Muharrem İNCE de,  bugünkü acınacak durumuna düşmezdi. 


İMAMOĞLU; iyi esnaf olabilir, esnaflık belediye başkanlığında başarı göstermek için gerekli ve yeterli olsa da, büyük devlet adamlığı  deneyimi isteyen devlet idaresinde başarı için,  esnaflık yeterli olamaz. Devlet içinde, devletin muhtelif kademelerinde çalışarak deneyim kazanmak gerekir.  


Herkes aklını başına toplasın, havalara girmesin. Ortak aday altılı masadan çıkmalı ve oy birliği aranmamalı, altı liderden dördünün oyunu alan ortak aday olmalı ve herkes bu oylamaya saygı göstermelidir. 


Halk burnundan soluyor ve bu iktidardan kurtulmak için can atıyor, gün sayıyor, siz hala seçilecek aday diye sayıklıyorsunuz, halkın nabzını tutmaktan acizsiniz,  ısmarlama anketlere bel bağlıyorsunuz, değil KILIÇDAROĞLU'nu,  beni ortak aday yapsanız ben dahi kazanırım. Halk sandığa tıpış,  tıpış giderek,  ortak adaya destek çıkmaktan başka çaresinin kalmadığını,  çok iyi görüyor, sadece sizler göremiyorsunuz.

Güner Yiğitbaşı

03/02/2023

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget