Erdoğan Erdoğan'a Karşı Koşuyor

ERDOĞAN ERDOĞAN'a karşı koşuyor. Bir ERDOĞAN, diğer ERDOĞAN'ı adeta tekzip ediyor. Bizlerin de ağzı açık kalıyor, bu kadarı da fazla artık, buda olma

Erdoğan Erdoğan'a Karşı Koşuyor
AKP Genel Başkanı ve partili ve taraflı Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; yaptığı konuşmalarıyla şaşırtmaya, bu konuşmayı ERDOĞAN mı yapmış diye bizleri hayretlere düşürmeye devam ediyor. 


Her gün ve  her ortamda konuşmayı marifet sanan ERDOĞAN; konuşmanın yapılacağı ortama ve konuya uygun ve olması gereken doğruları içermesine rağmen,  ülkedeki uygulamalara tamamen ters düşen, danışmanlar tarafından hazırlanarak promptere yüklenen metinleri sadece okuyarak, kendi uygulamalarıyla çelişiyor, ERDOĞAN ERDOĞAN'a karşı koşuyor. Bir ERDOĞAN, diğer ERDOĞAN'ı adeta tekzip ediyor. Bizlerin de ağzı açık kalıyor, bu kadarı da fazla artık,  buda olmaz ki; dedirtiyor halkımıza. 


Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN; 23/12/2022 tarihinde katıldığı İSLAM DÜNYASI ANAYASA YARGISI KONFERANSI AÇILIŞ KONGRESİ'NDE konuşmuş ve “Devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir,  gelişir,  güçlenir,  büyür.  Adalet dağıtamayan,  vatandaşına adaletle hükmedemeyen bir devlet tıpkı temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur.  Hukukun üstünlüğü ilkesi hususunda oluşacak en küçük ihmal ya da ihlal yargıyla beraber yasama ve yürütmeye olan güveni de zedeleyecek bu da devletin işleyişinde telafisi zor,  zararlara yol açacaktır.  Türkiye olarak geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında son 20 yılda bilhassa adalet kalitesini arttıracak pek çok adım attık.  Sivil yargı,  askeri yargı ayrımını ortadan kaldırarak yargıda birliği temin ve tesis ettik,  Ulusal Yargı Ağı Projesi UYAP'ı hayata geçirerek teknoloji ve bilimsel gelişmeleri yargının hizmetine sunduk.  “ demiş. 

Söyledikleri çok doğru sözler, gözü kapalı hemen altına imzamızı atarız. 

Ancak; ülkedeki adalet dağıtımına, adalet dağıtan yargının bağımlı ve taraflı içler acısı haline, adalet hakkında güzel sözler söyleyen, ”devlet ancak ve ancak adalet üzerinde yükselir,  gelişir,  güçlenir,  büyür.  Adalet dağıtamayan,  vatandaşına adaletle hükmedemeyen bir devlet tıpkı temeli çürük bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur” demesine rağmen, uygulamada tamamen tersini yapan ERDOĞAN'ın emir ve komutasında,  onun talimatlarına uygun hukuk dışı kararlar veren bir adalet ve yargının ülkemizde kök saldığına baktığımızda, bizler kime inanacağız?

ERDOĞAN'ın yukarıya alıntıladığımız adalet konusundaki olması gerek güzel sözlerine mi, yoksa adaletin olmadığı, adaletin yerlerde süründüğü uygulamaya,  gerçeklere mi inanacağız?

Tabii ki; uygulamaya bakacağız ve AKP Genel Başkanı ve partili ve taraflı Cumhurbaşkanı maalesef yine üfürmüş demek zorunda kalacağız, üzülerek ve Türk Milleti buna layık değil diye hayıflanacak ve sabırla seçimleri bekleyeceğiz,  Söylemleriyle,  uygulamaya koyduğu eylemleri ve icraatları birbirini tekzip etmeyen uyum gösteren, hukukun üstünlüğünü ve gerçek adaleti;  içselleştirmiş, söylemden eyleme, uygulamaya koymuş kişileri,  iktidara taşıyacağız.

Güner Yiğitbaşı

24/12/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget