Altılı Masa Bu Tuzak Teklifi Elinizin Tersiyle Derhal İtmezseniz Hem Masayı Hem De Ülkeyi Ateşe Atarsınız

Altılı Masa Bu Tuzak Teklifi Elinizin Tersiyle Derhal İtmezseniz Hem Masayı Hem De Ülkeyi Ateşe Atarsınız Altılı masaya ve onun liderlerine sesleniyor

Altılı Masa Bu Tuzak Teklifi Elinizin Tersiyle Derhal İtmezseniz Hem Masayı Hem De Ülkeyi Ateşe Atarsınız
Buradan altılı masaya ve onun liderlerine sesleniyoruz. 

AKP'nin başörtüsü serbestliğine yönelik anayasa değişiklik teklifi,  altılı masaya ve dolayısıyla ülkemize, laik demokrasimize kurulan çok açık bir tuzaktır. Altılı masa içinde nifak çıkararak bu masayı dağıtma amaçlı bu tuzak teklifini, dindar seçmenin oylarını kaybederiz kuruntu ve kaygısıyla, derhal ve ittifakla elinizin tersiyle itmez ve bu teklife onay verirseniz,  bu kendinizin ve ülkenin sonu olur,  bunu çok iyi biliniz. 

Şayet bu tuzağı göremez ve bu tuzağa düşerseniz,  sizden hiçbir cacık olmaz, inanırlığınızı kaybedersiniz maalesef. 

Bakınız bu teklifin altında kimlerin imzası var? AKP ve MHP ortaklığı Cumhur İttifakının. 

AKP ve ortağı MHP ve bu ortaklığın lideri ERDOĞAN;  anayasanın yürürlükteki mevcut bağlayıcı kurallarına dahi saygısı var mı, mevcut anayasayı uyguluyor mu? Hayır. 

Altılı masa olarak sizler,  seçimi kazanacağınıza, bu ucube rejimi değiştirerek iyileştirilmiş parlamenter sistemi yeniden tesis edeceğinize gerçekten inanınıyor musunuz?

Gerçekten inanıyorsanız ve özgürlükçü laik demokrasiyi, parlamenter sistemi yeniden kuracağınız vaadinizde gerçekten samimiyseniz, şurada seçimlere altı ay kala, altı ay sonra yapılacak olan seçimlerde kaybederek iktidarı altılı masaya bırakacak olan AKP ve MHP ortaklığı Cumhur İttifakının, samimi olmayan tuzak mahiyetindeki, zamansız ve gereksiz anayasa teklifini,  altılı masa olarak reddettiğinizi, derhal kamuoyuna açıklayarak,  bu tartışmayı niçin sonlandırmıyorsunuz, AKP'nin uydusu oluyorsunuz,  teşbihte hata olmaz,  affedersiniz ama, yularınız Cumhur İttifakına kaptırarak gündem belirleme üstünlüğünüzü yok ediyorsunuz?

Altılı masa liderlerinde özgüven, özgüven kadar birbirlerine olan güven ve cesaret eksikliği olduğunu gözlemliyoruz ne yazık ki. 

Anketlere göre seçimleri kaybetme aşamasındaki AKP ve lideri ERDOĞAN kadar yürek ve cesaretiniz yok maalesef. Hala, beyhude olarak, mütedeyyin kesimden gelecek oy kayıplarını düşünüyorsunuz,  korkudan titriyorsunuz. Politikacılarda yürek olmalı,  yürek. Bu sizlerde yok maalesef,  altılı masanın sayın liderleri. 

Sizler, meclise; fakir,  garip ve gurabanın lehine önergeler veriyorsunuz. örneğin fakir öğrencilere okullarda kahvaltı ve yemek verilmesini, İstiklal Caddesindeki patlamayı araştıralım teklif ve önergeleri veriyorsunuz,  AKP ve MHP bileşeni Cumhur İttifakı,  büyük bir kitlenin lehine olan bu olumlu teklifinizi dahi, oy kaybı endişesine kapılmadan derhal reddediyor. Amaçları,  siz muhalefet partilerinin dümen suyunda olmamak, sizlere inisiyatif tanımamak, gündem belirleme üstünlüğünü muhalefete kaptırmamak, kendi özgüvenlerini ve kararlı tutumlarını kamuoyuna göstermek.  Ben, günahım kadar sevmediğim Cumhur İttifakının;  bu cesaretine, özgüvenine,  kararlılığına,  muhalefetin uydusu olmayı reddetme cesaretine,  şapkamı çıkarıyor ve onları ayakta alkışlıyorum. Bu cesareti,  artık altılı masadan da bekliyorum. 

Seçmenlere, bu teklife niçin sıcak bakmadığınızı, daha iyisini iktidara geldiğinizde kendinizin yapacağınızı beyan,  ikna ve izah etmekten o kadar mı acizsiniz?

Seçimlere altı ay kaldı, aslında ülkemizde başörtüsü sorunu diye bir sorun kalmadı, toplumsal uzlaşı ile bu sorunu çözdük, görüyorsunuz başörtülü hakim de,  polis de, asker de var, kimsenin başörtüsünden dolayı mağdur edilmesi söz konusu değil, AKP ve MHP'nin amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek, başörtüsü üzerinden aile düzeniyle ilgili yasaklar getirmektir diyebilmekten aciz misiniz? Kaldı ki; ülkenin asıl sorununun,  başörtüsüne anayasal güvence vermek olmadığını, ülkenin asıl sorunun ekonomi ve tek adama dayalı rejim olduğunu, seçmenin başörtüsüyle değil geçim derdiyle boğuştuğunu asla unutmayınız. 

Tekrar ediyoruz, altılı masa olarak aklınızı başınıza devşiriniz, masa içinde tabanınıza,  boyunuza ve posunuza göre tavır sergileyiniz, altılı masaya zinhar zarar vermeyiniz, aksi halde bu ateşte hepimiz yanar ve kül oluruz.

Güner Yiğitbaşı

13/12/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget