Altılı Masa Ve Tüm Muhalefet Uyanın Artık Şu Gaflet Uykunuzdan

Altılı Masa ve liderleri ile laik ve özgürlükçü demokrasi taraftarı tüm seçmenlerin; artık, içinde bulundukları gaflet uykusundan uyanarak, ülkenin

Altılı Masa Ve Tüm Muhalefet Uyanın Artık Şu Gaflet Uykunuzdan
İBB Başkanı  İMAMOĞLU hakkında,  hukuk dışı düzmece hakaret iddiasıyla verilen mahkumiyet kararı daha hiçbir şey değil, torbadan daha neler çıkacak, turp'un büyüğü torbada, bekleyip göreceğiz. 

Karşımızda; iktidarda kalmaya mahkum, her tarafından suça ve usulsüzlük batağına saplanmış, kendince haklı olarak ölüm kalım mücadelesi veren, kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan,  gözü kara ve çok kararlı bir iktidar vardır, unutmayınız. 

Bu nedenle, Altılı Masa'nın, tüm muhalif kesimin ve muhalif seçmenlerin de;  iktidarın bu gözü kara kararlılığına, hukuk tanımazlığına karşı,  kararlı ve birlik içinde olmaları, şucu bucu diyerek,  yapay ve ülkeye zarar verecek olan parçalanmışlığa son vermeleri, yapılan hukuksuzluklara karşı demokratik tepkilerini ortak bir irade ile göstermeleri, demokrasimizin geleceği için kaçınılmazdır. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin,  işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu,  Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir" açıklamasında bulunmuştur. 

Yani, İBB Başkanı İMAMOĞLU hakkında bir terör soruşturması açılması,  an meselesidir. 

İçişleri Bakanı; İMAMOĞLU'nun,  ahmak sözcüğü nedeniyle aldığı cezadan sonra ne demişti?

Henüz kesinleşmeyen bu mahkumiyet kararı, İMAMOĞLU'nu görevden almama, Belediye’ye bir kayyum atamama yetmez, ortada bir görev ve terör suçu yok. Demişti.  

İşte, İçişleri Bakanı,  İstanbul Cumhuriyet Savcılığına İBB ve İMAMOĞLU hakkında sunduğu terör raporuyla,  maalesef İMAMOĞLU hakkında bir terör suçlaması soruşturması açtırarak, onu görevden alma hazırlığı içindedir, görünen budur maalesef. 

Altılı Masanın bileşenlerinin ve tüm muhalefetin yapması gereken;  İMAMOĞLU'nun,  ortak Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünün kesildiği tartışmalarına bir son vererek, İMAMOĞLU'nun her ne sebeple olursa olsun, İstanbul halkının iradesinin hiçe sayılarak belediye başkanlığı görevinden alınmasına yönelik hazırlıklara dikkat kesilerek,  demokratik yollardan karşı çıkması olmalıdır. 

Altılı Masa ve muhalefet seçmenleri;  artık,  içinde bulundukları gaflet uykusundan uyanmak ve kendilerine gelmek, laik ve özgürlükçü demokrasimizi bekleyen çok yakın tehlikenin vahametini kavramak zorundadırlar. 

Altılı Masa gaflet uykusundan uyanmalı ve artık, seçimleri kazanmış gibi, dereyi görmeden paçalarını sıvayarak, seçimden sonraki yol haritasını çizmek yerine, acil bir şekilde,  gece ve gündüz bir araya gelerek çalışmalı ve bu anayasa ve hukuk tanımayan,  iktidarını bırakmamak için her hukuksuzluğu yapmaya hazır ve mecbur olan iş başındaki gözü kara siyasal iktidardan;  ülkemizi,  demokratik yollardan kurtarmanın çarelerini arayıp bulmalıdır.  

Bu çare arayışına da; ortak adayımız, İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU, MANSUR YAVAŞ olmalıdır gibi yersiz tartışmalara son vererek,  ortak adayı derhal belirleyip kamuoyuna açıklamakla başlamalı ve sonrasında da,  ortak aday etrafında birleşecek olan tüm altılı masa liderlerinin, seksen bir ilde ve büyük ilçelerde,  birlik beraberlik ve kararlılık içinde, seçmenlere umut  veren seçim propaganda mitingleri yaparak, seçmenlerin  güvenini kazanmalı, iktidara da demokratik bir korku salmalıdır.  

Daha fazla gecikirseniz, sizin. bizim ve tüm ülkenin başına gelecek olanları düşünmek dahi istemiyoruz. 

Altılı Masa ve liderleri ile laik ve özgürlükçü demokrasi taraftarı tüm seçmenlerin;  artık,  içinde bulundukları gaflet uykusundan uyanarak, ülkenin hızla yol aldığı felaketi görmelerinin sayılı son günlerini yaşıyoruz, maalesef.

Güner Yiğitbaşı

22/12/2022

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget