İş Allaha Ve Maneviyata Kaldıysa Kelime-İ Şehadet Getirebilirsiniz

Haydi hep birlikte kelime-i şehadet getirelim ve akıbetimizi bekleyelim! "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü"

İş Allaha Ve Maneviyata Kaldıysa Kelime-İ Şehadet Getirebilirsiniz
Gazetelerde yer alan bir haber,  ilgimizi çekti. 

İktidarın arka bahçesi, destekçisi ve savunmanı Diyanetin;  bu haftaki,  ”Zor Zamanlarda Maneviyatımızdan Destek Almak” başlıklı Cuma hutbesi,  çok ilginç ve hayret verici. 

Bu hutbede yer alan; ”sonuçları ne olursa olsun başımıza gelen her olay, Dünya imtihanının bir parçasıdır, olaylara soğukkanlı ve metanetli yaklaşmak, çözüm için çaba sarf etmektir. Asla umutsuzluğa kapılmamak, inancımızı ve direncimizi kaybetmemektir. İsyan ve taşkınlıkla değil, teslimiyet ve sekinetle hareket etmelidir. Korku endişe ve karamsarlıktan uzak kalarak, Rabbinin mutlak iradesine sığınmalıdır” ibareleri, adeta ülke insanını aç ve işsiz bırakan iş başındaki ERDOĞAN iktidarına destek çağrısıdır. 

İktidarın arka bahçesi ve savunucusu konumundaki,  siyasete bulaşmış Diyanet; bu hutbesinin satır aralarında,  insanlarımıza;  bu iktidardan bir şey beklemeyin, işiniz Allaha ve maneviyatınıza kalmıştır, maneviyatınızdan destek alın, soğukkanlılığınızı ve metanetinizi kaybetmeyin, umutsuzluğa kapılmayın, karamsarlıktan uzak durun, inancınızı ve direncinizi yitirmeyin, iktidara isyan  ve taşkınlık yapmayın, iktidara teslim olun, Rabbinizin mutlak iradesine sığının gerisine karışmayın, bu dünyada aç ve işsiz kalmış olsanız da,  isyankar olmayın, bir imtihan yeri olan bu dünyada ezilseniz de, öbür dünyada bunun mükafatını göreceksiniz, ERDOĞAN'a ilişmeyin,  Rabbinize sığının, kelime-i şehadet getirin ve uslu uslu oturarak,  akıbetinizi bekleyin, demek istemektedir bize göre. 

Hani,  hasta olup yaşamından umut kesilen insanlar vardır ya, eli Kur’an tutan yakınları yatağının başucuna geçerek dualar okurlar veya idama mahkum olan ve infaz aşamasına gelen hükümlünün sabaha karşı koğuş kapısı çalınır ve sarıklı hoca yanına gider ve idam mahkumunun infazından önce, ona,  idamdan ve ölümden kaynaklı korkusunu bastırmak için dini telkinlerde bulunarak maneviyatını kuvvetlendirir ve moral verir ya, işte insanlarımıza da,  bugün içinde bulundukları önlenemez ağır ve zor koşulları nedeniyle,  ölüm döşeğindeki hasta ve infaz öncesi idam mahkumlarına verilen dini telkin misali,  cuma hutbeleriyle moral takviyesi yapılmaktadır. 

Bize göre,  bu hutbesiyle Diyanet; insanlarımızı, bu pandemi ortamında aç ve işsiz adeta ölüme terk eden siyasi iktidara,  iyilik değil,  kötülük yapmakta, siyasal iktidarın ve insanlarımızın işlerinin Allaha kaldığını itiraf etmektedir. 

Diyaneti mi kıracağız, ondan daha iyi mi bileceğiz, Diyanetin dediği gibi, bir imtihan yeri olan bu geçici Dünyada, asla umutsuzluğa kapılmayalım, inancımızı ve direncimizi kaybetmeyelim, isyan ve taşkınlıkla değil, teslimiyet ve sekinetle hareket edelim, haydi hep birlikte kelime-i şehadet getirelim ve akıbetimizi bekleyelim!

"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" 

Güner Yiğitbaşı

28/02/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget