Omurilik Sarımsağı

Omurilik Sarımsağı Joker doktorumuz, önce soruyu anlamadı, tekrarlanınca hiç tereddütsüz, doğru cevabın omurilik sarımsağı olduğunu söyledi.

Omurilik Sarımsağı
19 yıl boyunca ülkemizi tek başına yöneten AKP iktidarına ve onun genel başkanı ERDOĞAN'a büyük haksızlık ettiğimi,  anlamış bulunuyorum. 

AKP den ve genel başkanı partili cumhurbaşkanı ERDOĞAN'dan,  kabul ederse,  özür ve af diliyorum(!)

Muhalif bir kişi ve yazar olarak; AKP iktidarını ve ERDOĞAN'ı,  sürekli eleştirdik. 

Dedik ki; bunlar, eğitim düzeyimizi çok düşürdüler, bütün okulları imam hatipleştirerek, gençlerimizin; bilimsel,  modern ve çağdaş eğitim almalarının önünü tıkayarak, ülkemizin genç beyinlerini,  dini eğitim vererek dumura uğrattılar, üniversitelerimiz Dünya sıralamalarında nal toplamaya başladılar, öğretim üyesi ve kadavraları bile bulunmayan tıp fakülteleri açarak, kalitesiz doktorlar yetiştirdiler. 

Ne kadar yanılmışız. Aslında,  hiç de öyle değilmiş. 

Bizim zamanımızda;  henüz liseye, yani biyoloji dersi okumaya başlamadan,  ilk ve orta okullarda,  biyoloji dersi yerine,  tabiat bilgisi dersi okutulurdu. O derste bize, beynimizin görünüşü itibariyle soğana benzediği için omurilik soğanı adı verilen bir bölgesinin olduğu, beyin ile omurilik arasındaki sinirsel iletişimi sağlamakla görevli olan omurilik soğanı hasar gören insanların,  yaşamsal fonksiyonları ve sistemleri çöktüğü için öldükleri öğretilirdi. 

Aradan altmış yıl geçmiş. Bizim;  beynimizde omurilik soğanı bölgesi olduğunu ve insanlar için yaşamsal olduğunu öğreneli. 

İnsanlar da,  mikroplar gibi, özellikle virüsler gibi değişime(mutasyona) uğruyorlar demek ki. 

Ülkemizde, AKP ve ERDOĞAN döneminde, her kademede eğitim düzeyimiz, tıp fakülteleri dahil,  bütün üniversitelerimizin  bünyesindeki fakültelerimizin eğitim düzeyleri o kadar gelişmiş ve çok değerli genç doktorlara sahip olmuşuz ki;  inanın,  bunun farkında olmadan,  iktidarı haksız suçlayarak vakit geçirmişiz(!)

Geçtiğimiz günlerde,  para ödüllü bir bilgi yarışmasına katılan bir yarışmacı bayana;  insan anatomisine ilişkin bir tıp ve genel bilgi sorusu soruldu, aslında bu sorunun cevabını bilmek için,  tıp okumuş bir doktor olmak gerekmiyor diye düşünmüştüm ben. 

Meğer,  hiç de öyle değilmiş. Yanılmışım doğrusu!

Bayağı zor bir soruymuş, eski bilgilerime göre; ben,  sorunun cevabı olarak omurilik soğanı demiştim, ama yanılmışım. 

Yarışmacı bayan da, sorunun cevabını bilemediği için, telefon jokerine başvurdu. Yarışmacı bayanın şansına bakar mısınız? joker de, bu soruya doğru cevap verebilecek ehilde ve bilgi sahibi genç bir doktor, yani üniversitelerimizin ve tıp fakültelerimizin eğitim düzeylerinin tavan yaptığı Dünya sıralamalarına girdiği AKP iktidarı döneminde eğitim görmüş ve tıp fakültesinden mezun olarak aile hekimi olmuş,  pırıl pırıl bir doktor gencimiz. 

Yarışmacı bayan soruyu telefonla mesleği doktorluk olan telefon jokerine sordu, şıkları saydı, omurilik soğanı, omurilik turpu, omurilik brokolisi ve omurilik sarımsağı. 

Joker doktorumuz, önce soruyu anlamadı, tekrarlanınca hiç tereddütsüz,  doğru cevabın omurilik sarımsağı olduğunu söyledi. 

Cevap doğruydu(!)

Doktorumuz, bizim eskiden omurilik soğanı olarak bildiğimiz beyin bölgesinin,  mutasyona uğrayarak omurilik sarımsağı haline geldiğini, omurilik soğanının tarihe karıştığını, ilk kez, yarışmanın yapıldığı yandaş kanalda Türkiye’mize ve tüm Dünya'ya açıklamış oldu. Tüm Dünya ve tıp alemi,  aydınlanmış oldular (!)

Bir Türk olarak gururlandım(!)

Uluslararası arenada bu yeni buluş ve keşfiyle ülkemizin yüzünü ağartan, tıp bilimine katkı sunan ve Nobel tıp ödülüne rakipsiz aday konumundaki bu doktorumuzu ve bu doktorumuzun başarısına katkı sunan AKP iktidarını ve tüm yöneticilerini,  şahsım ve ülkem adına kutluyorum(!) 

Güner Yiğitbaşı

07/02/2021

Güner YİĞTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget