Biraz Etik Olmak Gerekiyor

Biraz Etik Olmak Gerekiyor Bugünkü siyasi konumunu ve itibarını CHP'ye borçlu olan ve CHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı yapılan Muharrem İNCE; parti

Biraz Etik Olmak Gerekiyor
Yılın fıkrası,  parti kurma hazırlığı içindeki Muharrem İNCE'den geldi. 

Muharrem İNCE demiş ki; 

"Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz.  Biz 50 artı biri alan,  Türkiye'nin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluşumun peşindeyiz.  Onun için küçük iddialar değil,  daha büyük iddialar peşindeyiz.  Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız.  Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim. "

Bugünkü siyasi konumunu ve itibarını CHP'ye borçlu olan ve CHP tarafından Cumhurbaşkanı adayı yapılan Muharrem İNCE; parti içinde kalarak,  genel başkanlık mücadelesinde başarılı olamayacağını anladıktan sonra, hayattayken mutlaka bir partinin genel başkanı olma hayal ve ihtirasını gerçekleştirebilmek için,  yeni bir parti kuracağını artık resmen dillendirmiş ve yılın fıkrası olabilecek yukarıdaki açıklamayı yapmıştır. 

Bu açıklamasında; nihayet, en kısa süre içinde CHP'den istifa edeceğini beyan etmiştir. 

Adama sorarlar; kardeşim,  sen madem yeni bir parti kuracaktın, yiğitçe partinden istifa etmeyi bugüne kadar neden  geciktirdin?

Kendine güvenin mi yoktu, parti kurma hazırlık döneminde, eski CHP'li değil de,  CHP'li Muharrem İNCE olarak, CHP'den kalma ününden yararlanmak mı istedin?

Kardeşim, senin yeni bir parti kuracağın,  bu nedenle CHP'ye bayrak açtığın, başından bu yana,  çok belliydi. Parti kuracağını açıklaman,  bir sürpriz etkisi yapmadı, kamuoyunda bir heyecan da uyandırmadı. 

İnsanlar;  sana, cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi takındığın pasif, beceriksiz ve ürkek tutumundan dolayı,  notunu çoktan verdiler. 

İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına seçilen ve başarılı işlere imzalarını atarak kamuoyunda yıldızları parlayan kişileri, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İMAMOĞLU'nu görünce, KILIÇDAROĞLU'nu kurultaylarda tuşa getirsen bile, ortaya çıkan senden dirayetli ve becerikli, seçimleri söke söke kazanan İMAMOĞLU ve diğer veliaht adaylarıyla başa çıkamayacağını anlamış olmalısın ki; CHP'de artık bana ekmek yedirmezler, CHP Genel Başkanı olamam kesin kanaatine vararak,  yeni parti kurup, genel başkanlık hayalini gerçekleştirme yolunu tercih etmek zorunda kaldın. 

İyi hoş da, biraz etik olman gerekiyor. Madem ki;  CHP ile yollarını ayırdın, niçin istifa etmiyorsun?

Partiden ihraç etsinler de, mağdur olayım ve mağduriyet edebiyatı yaparak taraftar mı kazanma peşindesin?

CHP yönetimi,  basiret ve tahammül göstererek,  senin bu oyununa gelmedi ve senin istifa etmeni büyük bir sabır ve olgunlukla bekledi ve hala beklemede kalıyor. 

Yiğit  olan birisi, açık yüreklilikle, önce partisinden istifa ederek vedalaşır, partili kimliğini terk eder ve ondan sonra istediği gibi yeni parti kurma arayışlarına başlar. 

Kocasıyla geçinemeyen bir kadın veya karısıyla geçinemeyen bir erkeğin,  boşanma davası açıp, davanın sonucunu beklemeden,  karı ve kocalık durumlarına son vermeden,  yeni bir eş arayışına girerek,  kendilerine eş bulup aynı yatağa girmeleri mümkün müdür? Girseler de etik midir?

Güner Yiğitbaşı

01/02/2021

Güner YİĞİTBAŞI

Hukukçu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget